Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Update werkzaamheden Kronenburg en Zonnestein, nieuwe informatieavond op 10 januari (also English info)

Els de Canniere | vrijdag 21 december 2018
Els

Hoofdaannemer VITAL realiseert op dit moment meer werkruimte bij de kruispunten Beneluxbaan/Rembrandtweg en Beneluxbaan/Zonnestein door onder andere de Beneluxbaan naar buiten toe te verleggen. Welke werkzaamheden kunt u komende periode verwachten? U bent ook uitgenodigd voor onze nieuwe informatieavond op 10 januari.

7 januari: halte Kronenburg vervalt, inclusief fiets- en voetgangersoversteken

Vanaf maandag 7 januari 2019 is halte Kronenburg van tram 5 en sneltram 51 niet meer in gebruik, evenals de fiets- en voetgangersoversteken van dit kruispunt. Reizigers van tram 5 kunnen dan in- en uitstappen bij de nieuwe halte Biesbosch. Deze ligt op de Beneluxbaan ter hoogte van Biesbosch 1-79 / Eleanor Rooseveltlaan 31 -113. Halte Biesbosch geldt niet voor sneltram 51, die stopt hier niet. Ter hoogte van halte Biesbosch is ook een nieuwe fiets- en voetgangersoversteek gemaakt en komen er fietsenstallingen te staan. Deze zijn vanaf 7 januari in gebruik (t/m eind 1e kwartaal 2020).

Locatie tijdelijke halte Biesbosch met looproute (onderaan dit artikel kunt u deze plattegrond openen). De nieuwe, tijdelijke fiets- en voetgangersoversteek (ter vervanging van de oversteken bij Kronenburg en later ook van die bij Zonnestein) ligt eveneens bij de tijdelijke halte Biesbosch.

Wegwerkzaamheden in januari en februari

In januari en februari wordt de verlegde Beneluxbaan bij Kronenburg en Zonnestein aangesloten op de zijwegen, voordat de nieuwe weg in gebruik kan genomen worden.  Deze werkzaamheden zorgen voor diverse wegafsluitingen:

  • 7 t/m 13 jan. Rembrandtweg en Saskia van Uylenburgweg vanaf rotonde tot Beneluxbaan aan beide kanten dicht voor al het verkeer.
  • 14 t/m 21 jan. en 18 t/m 25 febr. Kruisingsvlak Beneluxbaan/Rembrandtweg/Saskia van Uylenburgweg dicht voor al het verkeer.
  • 21 t/m 27 jan. Straat van Messina vanaf rotonde tot Beneluxbaan aan beide kanten dicht voor auto- en fietsverkeer. De fietsoversteek blijft t/m eind 1e kwartaal 2020 dicht. (zie update onderaan het artikel)
  • 28 jan. t/m 11 febr. Kruisingsvlak Beneluxbaan/Straat van Messina dicht voor auto- en fietsverkeer.

Doorgaand noord/zuid verkeer op de Beneluxbaan blijft altijd mogelijk!

Werken buiten reguliere tijden

Er wordt gewerkt op reguliere uren, van maandag t/m zaterdag van 7.00 – 19.00 uur. Op een aantal momenten wordt er ook gewerkt buiten deze tijden:

  • Klaarzetten verkeersmaatregelen en aanpassen belijning: bij de kruising Beneluxbaan/Rembrandtweg in de nacht van 13 op 14 januari, bij de kruising Beneluxbaan/Zonnestein in de nacht van 10 op 11 februari.
  • Proef inbrengen funderingspaal in spoorbed: in de nacht van 31 januari op 1 februari. Deze paal wordt de grond in geschroefd, maar Amstelveen heeft een harde onderlaag dus het kan zijn dat het laatste stukje er met kracht ingebracht moet worden. Ook worden er dan monsters genomen van het ballastbed van het spoor tussen Poortwachter en Gondel.
  • Werkzaamheden zoals het afwerken en asfalteren van de kruisingen, en het inbrengen van de verkeerslussen: tussen 8.00 en 17.00 uur, bij Kronenburg op de zondagen 13 en 20 januari en 24 februari, bij Zonnestein op 27 januari en 10 februari.

Start aanleg retourbemalingsbronnen

Voor aanleg van de ongelijkvloerse kruisingen gaat VITAL in de zomer van 2019 retourbemaling toepassen. Dit is een systeem waarbij (opgepompt) grondwater uit de bouwkuip elders in de bodem weer teruggebracht wordt. Voor dit systeem zijn retourbronnen/-pompen nodig en die worden in de eerste helft van 2019 aangelegd. Dit zijn werkzaamheden die lokaal kunnen zorgen voor hinder:

  • begin januari tot en met eind april: ten westen van het kruispunt bij Zonnestein, aan de Tulpenburg;
  • eind januari tot en met begin mei: ten oosten van het kruispunt bij Kronenburg, aan de Saskia van Uylenburgweg;
  • begin februari tot en met begin juli: ten oosten van het kruispunt bij Zonnestein, aan de Olympiadelaan;

Dit is een aangepaste planning t.o.v. de data die vermeld staan in onderstaande bewonersbrief.

Start funderingswerkzaamheden

VITAL start vanaf 14 januari ook met de funderingswerkzaamheden voor de ongelijkvloerse kruispunten. Dit betekent het schroeven van vele funderingspalen en het intrillen van damwanden. Dit zijn werkzaamheden die zorgen voor hinder en duren tot medio juni.

Uitnodiging informatieavond 10 januari

Over alle bovengenoemde werkzaamheden praten we u graag bij tijdens een informatieavond op donderdag 10 januari van 18.30 tot 21.00 uur in wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, Amstelveen. Het is een inloopavond gecombineerd met korte presentaties om 18.30, 19.30 en 20.30 uur. Aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom!

Kunt u op 10 januari niet langskomen? Na de informatieavond is alle informatie te vinden in Amstelveen InZicht. Ook komt er een terugblik van deze avond op onze website.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

29 april 2020 | 04:11

anoniem

Info verouderd. Geen info over aanleg nieuwe zonnestein weg en rotonde

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
29 april 2020 | 06:38

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Anoniem: Ja dit is ook een oud bericht. Meer informatie over de werkzaamheden bij Zonnestein vindt u hier of bekijk hier de meest recente foto’s van het werk bij Zonnestein.

Schrijf een reactie
+1
15 februari 2019 | 09:54

Annette

Wat ik niet kan vinden op deze website is een duidelijke actuele/dynamische plattegrond met de afgesloten wegen en oversteekplaatsen. Bijvoorbeeld: ik wil met de fiets of met de auto van Zonnestein naar winkelcentrum Kostverlorenhof, kan ik daar vandaag rijden? En zo nee hoe moet ik dan rijden om daar te komen? Niet duidelijk.
Er wordt op deze site teveel gekeken vanuit het oogpunt van het bouwproject, niet vanuit het oogpunt van de verkeersdeelnemers.

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
19 februari 2019 | 08:01

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Annette: Een overzicht van wegwerkzaamheden in Noord-Holland (en dus ook in Amstelveen) is te vinden op NHBereikbaar.nl van http://www.nhbereikbaar.nl/. Ook zijn er binnen de gemeente Amstelveen plannen om zo’n soort platform waar u op doelt te ontwikkelen vanwege de vele projecten die de komende jaren de stad op haar kop zetten.

Schrijf een reactie
+1
21 februari 2019 | 10:33

Mark

Amstelveenlijn.nl zou de site zijn waar wij alle informatie konden vinden. Maar in plaats daarvan verwijst u naar de gemeente en nhbereikbaar. Maar ondertussen verwacht u wel dat we amstelveenlijn.nl in de gaten blijven houden voor uw waarschuwingen, bijvoorbeeld nu over het verwijderen van de fietsenstalling bij Sportlaan. Het is het een of het ander…

En bovendien, de informatie die u geeft is nog foutief ook! Annette stelt een vraag over auto EN fiets. Op nhbereikbaar.nl staat vrij weinig over fietsroutes, niet?

Ik heb zo veel mogelijk uw communicatie bijgehouden maar niets gelezen over een afsluiting van de fietstunnel bij Meent. Ook met de zoekfunctie in jullie archief is behalve over de busroute niets te vinden over meent, middenhoven, waardhuizen of amstelveen-zuid. En toch staat er op een bord bij de fiets/voetgangerstunnel, de belangrijkste verbinding tussen Middenhoven en Waardhuizen dat u deze vanaf begin maart afsluit, zonder daarbij de moeite te nemen een einddatum te vermelden.

Waar kan ik hierover informatie vinden!?

Schrijf een reactie
+1
4 februari 2019 | 14:23

Debby Kater

Hoe kom ik vanaf halte kroonenburg naar Waterlooplein?

Schrijf een reactie
+1
6 februari 2019 | 12:29

anoniem

u moet in de toekomst overstappen op station zuid en vanaf daar uw reis vervolgen met de lijn 51

Schrijf een reactie
+1
Foto van Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
6 februari 2019 | 12:42

Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Dag Debby, halte Kronenburg is sinds 7 januari buiten dienst vanwege de bouw van de ongelijkvloerse kruising. Bij de tijdelijke halte Biesbosch kunt u tram 5 nemen richting station Zuid. In Zuid kunt u dan overstappen op metrolijn 51 die van de Isolatorweg via station Zuid en Amstel naar Waterlooplein en Amsterdam CS rijdt. De dienstregeling die geldt vanaf 3 maart met alle wijzigingen in het OV-netwerk kan nu ook opgezocht worden in de OV-app.

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
25 januari 2019 | 12:36

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Update wegwerkzaamheden Zonnestein: De afsluiting van de Straat van Messina vanaf rotonde tot Beneluxbaan duurt vanwege de weersomstandigheden wat langer, naar verwachting tot donderdagochtend 31 januari. Deze uitloop van werkzaamheden heeft vooralsnog geen invloed op de planning van de andere werkzaamheden.

Schrijf een reactie
+1
21 januari 2019 | 22:09

W.Gibs

Mijn fiets is oo 21-1 -2019 bij Zonnestein fietsenrek verwijderd.
Waar kan ik die ophalen?

Schrijf een reactie
+1
Foto van Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
23 januari 2019 | 11:49

Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Beste, hiervoor kunt u contact nemen met de gemeente Amstelveen via 020-5404911 en vragen naar Cor Molleman. Hij zal met u een afspraak maken om uw fiets op te halen op het opslagterrein.

Schrijf een reactie
+1
17 januari 2019 | 21:34

Esther

Metro 51 is nu al vaak propvol. Hoe gaat tram 5 dit opvangen? Ik lees dat de bus een aantal haltes overslaat en mijns inzien kan alleen tram 5 deze passagierstroom niet opvangen of gaat de tram vaker rijden?

Schrijf een reactie
+1
Foto van Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
18 januari 2019 | 08:01

Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Dag Esther. Vanaf 3 maart – als lijn 51 stopt met rijden – wordt bus 55 ingezet. Dit worden bussen met een lengte van 18m die een capaciteit van 62 personen kunnen vervoeren. Deze bussen zullen minimaal 4x per uur en maximaal 12x per uur rijden (in de ochtendspits). Omdat tram 5 tijdens de werkzaamheden blijft rijden, stopt bus 55 niet bij de haltes gelegen tussen de VU/Boelelaan en Oranjebaan. Wel wordt de frequentie van tram 5 verhoogd. Deze tram zal dan minimaal 6x per uur en maximaal 12x per uur (in de ochtendspits) rijden. Nu is de frequentie van tram 5 minimaal 4x en maximaal 8x per uur.

Schrijf een reactie
+1
23 januari 2019 | 12:24

Bart

Advies van Westwijk (Sacharovlaan) naar CS Amsterdam is dus met bus 357 en vervolgens metro 51 ? klopt dat ? Hoe lang doet bus 55 erover van Westwijk/ Sacharovlaan naar Zuid WTC ? Heeft bus eigen busbaan op Beneluxbaan ? Maak me namelijk zorgen over filevorming op de Beneluxbaan. Nu wordt er alleen gewerkt bij halte Zonnestein/Kronenburg en constateer ik al veel files.

Schrijf een reactie
+1
11 januari 2019 | 08:56

forens

Ik lees dat halte Spinnerij wordt opgeheven. Ik maak veel gebruik van de P&R faciliteit. Dan hoef ik niet met de auto de stad in te rijden. Hoe wordt deze P&R vervangen? Moet ik in de toekomst in de woonwijken gaan parkeren?

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
14 januari 2019 | 16:53

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Forens: Vanuit ons project worden er geen andere P&R faciliteiten aangelegd. Ik zal uw vragen dan ook doorgeven aan de gemeente Amstelveen, zij gaan hierover.

Schrijf een reactie
+1
30 januari 2019 | 08:26

forens

Wendy – Dank – ik hoor graag de oplossing.

Schrijf een reactie
+1
1 maart 2019 | 08:43

forens

Is er al een reactie van de Gemeente Amstelveen over toekomstige P&R bij de nieuwe lijn ter vervanging van de P&R bij Spinnerij? Moet er in woonwijken worden geparkeerd? Lijkt me niet wenselijk …….

Schrijf een reactie
+1
21 juni 2019 | 06:59

forens

Is er , nu een half jaar later, al een reactie van de Gemeente Amstelveen over vervangende P&R wegens opheffen van P&R bij Spinnerij ??

Schrijf een reactie
+1
10 januari 2019 | 13:07

Daan

Beste meneer/mevrouw,

De overgang voor fietsers bij de Biesbosch is prima geregeld. Complimenten!

Echter, met kinderen is het heel gevaarlijk om de Eleanor Rooseveltlaan over te steken en over de fietsstrook te fietsen. Het is er ontzettend druk ‘s morgens en er wordt heel hard gereden. Kan er een oversteekplaats komen, waarschuwingsborden of kan er op snelheid gecontroleerd worden? Zo is het wachten op een ongeluk.

Alvast dank!

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
10 januari 2019 | 14:51

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Daan: Dank voor uw compliment en uw melding. Wat die laatste betreft, daarover zullen we contact opnemen met de gemeente Amstelveen.

Schrijf een reactie
+1
9 januari 2019 | 13:55

mevr J. Vos

Marne is dat nog goed te komen voor de MARNE DOKTERS POST ?????

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
10 januari 2019 | 14:49

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@mevr J. Vos: Het vervallen van halte Marne is in maart 2013 al besloten en dat blijft zo.

Schrijf een reactie
+1
9 januari 2019 | 08:27

anoniem

waar vind ik een plaatje of video hoe de tramlijn er uiteindelijk uit komt te zien?

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
10 januari 2019 | 14:47

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Anoniem: Bekijk op deze pagina een filmpje en ook hier vindt u meer afbeeldingen over de eindsituatie.

Schrijf een reactie
+1
8 januari 2019 | 10:52

Ellen

Wanneer wordt de fietsenstalling geplaatst bij halte Biesbosch?

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
10 januari 2019 | 14:52

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Ellen: Als het goed is nog deze week.

Schrijf een reactie
+1
7 januari 2019 | 10:53

Willie

Blijft de 51 richting station zuid vanaf Zonnestein wel rijden??

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
7 januari 2019 | 13:09

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Willie: Lijn 51 blijft tot 3 maart verder rijden zoals gebruikelijk.

Schrijf een reactie
+1
7 januari 2019 | 09:31

onbekend

Wanneer kan ik weer gebruik maken van halte kronenburg????

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
7 januari 2019 | 13:10

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@onbekend: Voor tram 5 kunt u eind eerste kwartaal 2020 weer gebruikmaken van halte Kronenburg. Voor de vernieuwde Amstelveen zal dit eind 2020 zijn.

Schrijf een reactie
+1
5 januari 2019 | 15:58

Joke

Hoe reis ik nu naar het Amstelveen ziekenhuis
Geen 51 meer en geen 199 meer alles wordt hier in
Buitenveld weg gehaald

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
7 januari 2019 | 09:21

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Joke: Tot 3 maart kunt u gewoon lijn 51 blijven gebruiken, daarna kunt u tijdelijk met bus 55 naar het Amstelland ziekenhuis reizen: opstappen op de halte De Boelelaan/VU en dan uitstappen bij halte Ziekenhuis. Tip: check voor een actueel reisadvies kort voor uw vertrek altijd even een OV-reisplanner zoals http://www.9292.nl.

Schrijf een reactie
+1
3 januari 2019 | 17:27

Hans Berkhof

blijft lijn 51 bestaan ? Ik hoor allerlei geluiden, dat lijn 51 gaat verdwijnen. Ik hoop dat deze lijn bestaan blijft.

Schrijf een reactie
+1
6 januari 2019 | 20:23

Johan

Lijn 51 gaat rijden van cs naar isolatorweg. Maar dienst wordt overgenomen door lijn 5. Hievoor worden alle haltes verlaagd of vernieuwd

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
7 januari 2019 | 09:17

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Johan en Hans Berkhof: Lijn 51 wordt per 3 maart inderdaad een metro tussen Isolatorweg en Amsterdam CS. Tram 5 blijft gewoon rijden. In Amstelveen en Buitenveldert bouwen we de huidige 51 om naar een hoogwaardige tramverbinding met nieuwe, lage haltes. Gedurende de ombouw gaat – ter vervanging van de 51- tijdelijk bus 55 rijden (en blijft tram 5 grotendeels ook rijden). Bekijk hier meer info.

Schrijf een reactie
+1
28 december 2018 | 18:10

Douglas

How can I find rhe English vesion promised above and also on the hard copy delivered to my mailbox? Thank you

Schrijf een reactie
+1
1 januari 2019 | 12:21

anoniem

See: https://ucarecdn.com/d94dbb6e-973a-444a-b37f-36de8a857ed4/Bewonersbrief update werkzaamheden Kronenburg en Zonnestein en uitnodiging informatieavond ENGLISH 14122018.pdf

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?