Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Opknappen onderdoorgangen gaat beginnen

Wendy van der Meulen | maandag 8 maart 2021
Wendy
maandag 26 april 2021

Werkzaamheden bij Uilenstede starten vanaf 5 mei

Vanwege goede weersomstandigheden gaat VITAL al op 5 mei starten met een deel van de werkzaamheden bij de onderdoorgang van Uilenstede. Dit heeft geen gevolgen voor de totale planning van alle werkzaamheden bij deze onderdoorgang.

Vanaf half maart knappen we de komende maanden een aantal onderdoorgangen van de Beneluxbaan op. Het gaat om de onderdoorgangen van de voormalige halte Amstelveen Centrum en de haltes Onderuit, Oranjebaan, Uilenstede en Meent. Wanneer gaat VITAL wat doen en wat merkt u ervan?

De werkzaamheden verschillen enigszins per onderdoorgang. Bij Meent gaat het alleen om reinigen en aanbrengen van anti graffiti coating. Bij Oranjebaan en Uilenstede gaat het vooral om reinigen, schuren en schilderen en bij Onderuit en Amstelveen Centrum brengt VITAL daarnaast ook nog nieuwe wandbekleding en verlichting aan. De werkzaamheden zijn als volgt gepland:

  • Onderuit: maandag 15 maart t/m half juni
  • Meent: maandag 29 maart t/m vrijdag 2 april
  • Oranjebaan: donderdag 25 maart t/m half juli
  • Amstelveen Centrum: maandag 29 maart t/m eind juli
  • Uilenstede: woensdag 5 mei t/m begin juli

Wat merkt u ervan?

Tijdens de werkzaamheden worden de onderdoorgangen deels afgezet, zodat deze altijd toegankelijk blijven voor voetgangers. Fietsers kunnen met de fiets aan de hand ook gebruik blijven maken van de onderdoorgangen. De haltes Uilenstede, Onderuit, Oranjebaan en Meent blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Er kan sprake zijn van geluidshinder, met name tijdens het transport van onderdelen, het schuren van de wanden (vooruitlopend op het schilderwerk) en door boorwerkzaamheden die nodig zijn voor het aanbrengen van de panelen en verlichting (alleen bij Onderuit en Amstelveen Centrum).

Nachtelijke werkzaamheden

VITAL werkt op maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur. Behalve bij Meent zijn er per onderdoorgang echter ook werkzaamheden die ‘s nacht uitgevoerd worden, wanneer er geen tram rijdt. Dan werkt VITAL van 23.00 tot 7.00 uur. Het gaat om de volgende nachten:

  • Noordelijke onderdoorgang Oranjebaan: van maandag 12 op dinsdag 13 april, van dinsdag 13 op woensdag 14 april en van woensdag 14 op donderdag 15 april.
  • Zuidelijke onderdoorgang Oranjebaan: van maandag 10 op dinsdag 11 mei, van dinsdag 11 op woensdag 12 mei en van woensdag 12 op donderdag 13 mei.
  • Onderuit: van maandag 17 op dinsdag 18 mei, van dinsdag 18 op woensdag 19 mei en van woensdag 19 op donderdag 20 mei.
  • Uilenstede: van maandag 14 op dinsdag 15 juni, van dinsdag 15 op woensdag 16 juni en van woensdag 16 op donderdag 17 juni.
  • Amstelveen Centrum: van maandag 12 op dinsdag 13 juli, van dinsdag 13 op woensdag 14 juli en van woensdag 14 op donderdag 15 juli.

Deze nachtelijke werkzaamheden kunnen geluidshinder geven. De nabije omgeving ontvangt hierover te zijner tijd een brief.

Documenten

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
Wil u dit bericht delen?