Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Drukke informatieavond over werkzaamheden Kronenburg en Zonnestein

Els de Canniere | dinsdag 25 september 2018
Els

De vernieuwing van de Amstelveenlijn komt steeds dichterbij. Deze week is VITAL gestart met het verwijderen van groen bij de haltes Kronenburg en Zonnestein. Eén van de voorbereidende werkzaamheden om meer ruimte te creëren voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruisingen. Deze werkzaamheden zijn zichtbaar en hebben invloed op het leven van Amstelveners. De opkomst voor de informatieavond van 13 september was dan ook groot. Ruim honderdvijftig mensen zijn langs geweest in

Cultuurcentrum Griffioen. Bezoekers konden terecht bij VITAL, de Vervoerregio Amsterdam, medewerkers van de gemeente Amstelveen en het Projectteam.

Zaken waar de grootste belangstelling naar uitging was de planning van de

werkzaamheden, de tijdelijke inrichting van de Beneluxbaan, de veranderingen in het openbaar vervoer en de te verwachten geluidsoverlast.

Ogen en oren openhouden

Bezoekers werden geïnformeerd over de grootschalige werkzaamheden die tussen eind september 2018 en medio januari 2019 plaatsvinden in het gebied rondom de haltes Kronenburg en Zonnestein, zoals het kappen van bomen, het dempen van en elders opnieuw graven van watergangen, het naar buiten toe verplaatsen van de Beneluxbaan, het inrichten van een tijdelijke tramhalte met oversteekplaats en de veranderingen in het openbaar vervoer. Het was ook een goed moment om te horen wat u ervan vindt en waar u vragen over heeft. Bijna iedereen werd persoonlijk te woord gestaan. Dat gebeurde door medewerkers van Vervoersregio Amsterdam,  de aannemer, gemeente Amstelveen en het projectteam van de Amstelveenlijn.

Top 5 meest brandende vragen

Als we terugblikken op de avond, rolt er een ‘top 5’ van meestgestelde vragen uit de bus. In het volgende overzicht verwijzen we naar de plekken op deze website, waar u de antwoorden kunt lezen.

  1. Welke bomen worden er precies gekapt en wat komt hiervoor terug? Alle informatie over de bomenkap leest u in dit nieuwsbericht.
  2. Wanneer worden welke wegen afgesloten? De verkeershinder die u tot eind januari kunt verwachten, leest u in dit nieuwsbericht (onderaan bij het kopje hinder).
  3. Hoe ziet mijn OV er straks uit als ik vanuit Amstelveen naar Amsterdam CS wil reizen? Meer over het OV tijdens onze werkzaamheden vindt u hier.
  4. Waar komen de tijdelijke wegen precies te liggen en hoeveel rijbanen zijn er beschikbaar? Hier kunt u onderaan de pagina het uitvoeringsontwerp van VITAL van de kruispunten Kronenburg en Zonnestein tijdelijke situatie downloaden. De Beneluxbaan houdt 2 x 2 rijbanen!
  5. Hoeveel geluidsoverlast kan ik verwachten? Word ik hiervoor gecompenseerd? De geluidsoverlast die u tot eind januari kunt verwachten, leest u in dit nieuwsbericht (onderaan bij het kopje hinder). Hier vindt geen compensatie voor plaats.

Meer informatie over de werkzaamheden die van september 2018 t/m januari 2019 plaatsvinden bij Kronenburg en Zonnestein zijn hier te downloaden (plattegronden, planning en een overzicht van de te verwachten hinder).

Het was een gezellige drukte in de Griffioen.
Foto: Nina Albada Jelgersma

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

6 februari 2019 | 23:12

Harm J Schelhaas

Een fraai animatiefilmpje. Alleen … het voelt aan alle kanten aan alsof er een gesproken uitleg bij zou moeten zitten. Maar, waar is die?

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
8 februari 2019 | 06:48

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Harm J Schelhaas: Het is een filmpje dat getoond is op een informatieavond met ter plaatse een mondelinge toelichting van VITAL erbij. Er zit dus geen gesproken uitleg bij.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?