Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Opknappen onderdoorgangen

Danielle Opdam | dinsdag 29 september 2020
Danielle
donderdag 5 november 2020

Werkzaamheden aan de onderdoorgangen zijn uitgesteld

Vanwege het herfst/ winterseizoen zijn de werkzaamheden aan de onderdoorgangen uitgesteld tot het 2e kwartaal van 2021.

De komende maanden knappen we een aantal onderdoorgangen van de Beneluxbaan op. Het gaat om de onderdoorgangen van de voormalige halte Amstelveen Centrum en de haltes Onderuit, Oranjebaan en Uilenstede. VITAL gaat ze onder andere reinigen en schilderen. U leest er hieronder meer over.

Amstelveen Centrum: maandag 12 t/m vrijdag 23 oktober

VITAL gaat bij deze onderdoorgang de wanden en het plafond reinigen en schilderen.

De onderdoorgang is volledig afgesloten op:
Maandag 12 oktober 7.00 uur t/m woensdag 14 oktober 17.00 uur
Maandag 19 oktober 7.00 uur t/m woensdag 21 oktober 17.00 uur

Fietsers en voetgangers worden gedurende deze periodes lokaal omgeleid.

De onderdoorgang is open op:
Woensdag 14 oktober 17.00 uur t/m maandag 19 oktober 7.00 uur
Woensdag 21 oktober 17.00 uur t/m vrijdag 23 okt 16.00 uur

Voetgangers maken gedurende deze periodes gebruik van het fietspad.

Onderuit: maandag 26 oktober t/m vrijdag 6 november

Voor het reinigen van plafond en wanden werkt VITAL in de nacht tussen 1.00 en 5.00 uur. Deze werkzaamheden vinden in de nacht plaats omdat de tram dan niet rijdt. Hierdoor hebben reizigers er overdag geen hinder van. Deze reinigingswerkzaamheden worden tussen 26 oktober en 6 november in 5 nachten uitgevoerd. De onderdoorgang is dan volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers worden lokaal omgeleid. Het reinigen van plafond en wanden kan geluidshinder geven. Het schilderwerk vindt overdag plaats en dan is de onderdoorgang open.

Nieuwe wandbekleding voor Amstelveen Centrum en Onderuit

Naast reinigen en nieuw schilderwerk krijgen de onderdoorgangen van Amstelveen Centrum en Onderuit ook nog nieuwe wandbekleding in de vorm van wandpanelen met verlichting erachter. Naar verwachting worden deze werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2021 door VITAL uitgevoerd.

Planning Oranjebaan en Uilenstede nog niet bekend

Bij Oranjebaan en Uilenstede worden de onderdoorgangen ook opgeknapt. Hiervan is de planning nog niet bekend. Zodra van een locatie bekend is wat de planning en de eventuele verkeershinder is, plaatsen we dat bij dit bericht.

Onderdoorgangen Meent en Marne

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in 2017 en later worden de onderdoorgangen bij Meent en Marne niet verder opgeknapt. Beide zijn pas nog geschilderd door de gemeente Amstelveen. Daarnaast is in overleg met de gemeente Amstelveen besloten dat de onderdoorgang bij Onderuit nieuwe wandbekleding krijgt in plaats van die bij Marne. De noodzaak voor een fikse opknapbeurt bij Onderuit is groter dan bij Marne.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
19 november 2020 | 13:49

Bert

Zoals het hele project al, zijn er weer beloftes gedaan die niet worden nagekomen.
Hoe vaak is niet beloofd dat de noord-zuid lijn zou worden doorgetrokken naar Amstelveen? Toen al het geld eenmaal binnen was, kon dat plotseling niet (en nu is het plotseling wel mogelijk deze door te trekken van Zuid naar Schiphol, waar op hetzelfde traject al 8 keer per uur een trein rijdt).
De afgesloten fietspaden zouden worden gerepareerd voor ze opengesteld worden, ook niet nagekomen en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Nou dit weer, ons was een mooie onderdoorgang beloofd bij de Marne, met voorbeelden van hoe mooi het zou worden, maar nu wordt het plotseling een akelig betonnen graffiti hok.
Iedereen wijst aar een ander die daar voor verantwoordelijk zou zijn. Kastje, muurtje en drie keer heen en weer. Wat een bende!

Schrijf een reactie
0
+1
5 oktober 2020 | 20:56

Anoniem

Inderdaad Aron, Vanmiddag al weer rode teksten aan graffiti waargenomen en de onder de oude halte Marne ziet het er ook niet uit. Helaas staat er niet echt veel mooier nieuws over de halte Meent en Marne via deze link. https://amstelveenlijn.nl/nieuws/2020/opknappen-onderdoorgangen/ De gemeente heb ik hier over al bericht maar het zal wel tot niets beters komen. De gemeente Amstelveen met zijn dure opgeknapte centrale hal in het gemeentehuis zit weer geld te knijpen.

Schrijf een reactie
0
+1
30 september 2020 | 15:23

Aron

Een of andere mafkees heeft besloten dat RAL 9010 de beste kleur was voor de onderdoorgang bij Meent. Het ziet er oprecht uit als grondverf. Wat een deceptie. Het is niet alsof de directe stationsomgeving uitermate slecht ontworpen is vanuit stedenbouwkundig oogppunt.. oh wacht, toch wel.

Schrijf een reactie
0
+1
29 september 2020 | 23:48

Anoniem

Wordt er bij de onderdoorgang marne wel voor gezorgd dat de muur in een keer doorloopt? waardoor niet meer te zien is dat het ooit een halte was.

Schrijf een reactie
0
+1
30 september 2020 | 14:17

Wendy van der Meulen

@Anoniem: Wij gaan daar niets meer aan veranderen. Aangezien we deze vraag vaker hebben gehad geven we dit wel door aan de gemeente Amstelveen.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?