Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Weekendwerkzaamheden op 14 en 15 maart (also English info)

Danielle Opdam | woensdag 26 februari 2020
Danielle
donderdag 12 maart 2020

Ook activiteiten bij de Sportlaan, ’s nachts en dit weekend

Anders dan verwacht vinden er bij de Sportlaan vanwege dit weekend ook activiteiten plaats, namelijk het laden van ballast voor transport per spoor richting het noorden. Dit zorgt helaas voor geluidshinder. Deze activiteiten beginnen vannacht tussen 1.00 en 5.00 uur. Dit gebeurt ’s nachts omdat er dan geen trams rijden. Zaterdag 14 en zondag 15 maart vindt het laden van de ballast vooral overdag plaats. We kunnen echter niet uitsluiten dat dit ook in de avond en nacht gebeurt omdat VITAL 24/7 non-stop werkt. Maandag- en dinsdagnacht tussen 1.00 en 5.00 uur wordt er ook ballast geladen.

Hoofdaannemer VITAL gaat in het weekend van 14 en 15 maart non-stop aan de slag tussen De Boelelaan/VU en Amstelveen Stadshart. Dit weekend vindt plaats van zaterdag 14 maart 1.00 uur tot maandag 16 maart 5.00 uur. Op zaterdag 14 en zondag 15 maart rijdt tram 5 niet tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Pendelbus 45 verzorgt dan de verbinding tussen Station Zuid en Busstation Amstelveen. Ook bij het werkterrein Beneluxbaan/Gondel vinden er activiteiten plaats. Geluids- en verkeerhinder is helaas niet te vermijden. Wat houden deze werkzaamheden in en wat merkt u ervan?

Route van bus 45

Route van pendelbus 45 die ter vervanging van tram 5 rijdt tussen Busstation Amstelveen en Station Zuid. Reisadvies nodig? Check voor uw vertrek een reisplanner zoals bijvoorbeeld 9292.nl.

Verwijderen hoge perrons haltes De Boelelaan/ VU en A.J. Ernststraat

Voordat VITAL op zaterdag 14 maart start met de sloop van de hoge perrons, worden op donderdag 12 en vrijdag 13 maart overdag al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het verwijderen van haltemeubilair. VITAL gebruikt het weekend om de hoge perrons (die niet meer worden gebruikt) te slopen. Deze werkzaamheden (non-stop) starten op zaterdag 14 maart om 1.00 uur en duren tot maandag 16 maart 5.00 uur.

Verkeersmaatregelen in Buitenveldert

 • Vanaf donderdag 12 maart 9.30 uur tot en met maandag 16 maart 5.00 uur is er sprake van verschillende rijstrookafsluitingen in beide richtingen op de Buitenveldertselaan. U kunt echter altijd van noord naar zuid en vice versa rijden. Omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven.
 • Wanneer u vanuit Amstelveen komt is het op vrijdag 13 maart en zondag 15 maart 20.00 uur tot maandag 16 maart 5.00 uur niet mogelijk om vanaf de Buitenveldertselaan linksaf te slaan richting de A.J. Ernststraat. U wordt ter plaatse omgeleid.
 • Gedurende het gehele weekend kunt u komende vanuit Amstelveen op de Buitenveldertselaan niet linksaf slaan naar De Boelelaan. U wordt ter plaatse omgeleid.
 • Fietsers en voetgangers kunnen ter hoogte van de A.J. Ernststraat en De Boelelaan de Buitenveldertselaan oversteken.
 • Fietsers richting de A.J. Ernststraat worden vanaf het kruispunt De Boelelaan naar de A.J. Ernststraat omgeleid over het tijdelijke tweerichtingsfietspad aan de oostzijde. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om de fietsers te begeleiden bij het oversteken.

Verkeersmaatregelen bij Zonnestein

In hetzelfde weekend verwijdert VITAL onder andere halte Biesbosch en slopen ze bij Kronenburg de tijdelijke Beneluxbaan. Bij Zonnestein wordt er aan de brugdekken gewerkt en hangt VITAL de randelementen op. Het kruisingsvlak Zonnestein is hierdoor dicht. Lokaal verkeer richting Kostverlorenhof wordt omgeleid via Kronenburg.

Aanleg bovenleiding en spoorwerkzaamheden bij Stadshart

Bij Stadshart legt VITAL de bovenleiding van de nieuwe, zuidelijke spoorboog aan en maken ze het spoor af.

Verkeersmaatregelen nabij Stadshart

 • De Beneluxbaan richting Uithoorn is tussen de afrit Oranjebaan en de toerit bij Ouderkerkerlaan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Oranjebaan – Burgermeester Boersweg – Laan van Langerhuize.
 • Op de Beneluxbaan richting Amsterdam wordt één rijstrook afgezet en is linksaf slaan richting Handelsweg niet mogelijk. Verkeer richting Stadshart wordt omgeleid via Oranjebaan – Van Heuven Goedhartlaan.
 • De Handelsweg is in beide richtingen afgesloten. Verkeer richting de Beneluxbaan wordt omgeleid via Van Heuven Goedhartlaan – Oranjebaan – Burgemeester Boersweg- Laan van Langerhuize.

Lees hier meer over deze weekendwerkzaamheden nabij Stadshart.

Wat gaat u er verder van merken?

 • Op zaterdag 14 en zondag 15 maart rijdt tram 5 niet tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Pendelbus 45 verzorgt dan de verbinding tussen Station Zuid en Busstation Amstelveen. Op maandagochtend 16 maart 5.35 uur rijden tram 5 en 6 weer conform dienstregeling.
 • In dit weekend is er op diverse locaties op de Beneluxbaan in beide richtingen een rijstrook afgezet.
 • Deze werkzaamheden zorgen voor veel geluidsoverlast, ook in de nacht.
 • Aan- en afvoer vanuit het opslagterrein bij Beneluxbaan/Gondel vindt ook buiten reguliere uren plaats. Dit is tijdens het weekend en in de nachten voor en na het weekend.
 • Aan- en afvoer van materiaal vindt deels ook plaats via het spoor. In de vier nachten voor en na het weekend in maart is er ook sprake van aan- en afvoer van materiaal en eventuele herstelwerkzaamheden aan het spoor.
 • Bouwverkeer kan voor geluids- en verkeershinder zorgen.
 • We verwachten geen specifieke hinder wat stof en vuil betreft. Mocht dit toch voorkomen, dan neemt VITAL maatregelen om de weg schoon te houden.
 • Tijdens de avonduren en ‘s nachts is er extra verlichting nodig. VITAL stelt deze alleen richting de bouwplaats op.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

15 maart 2020 | 20:26

anoniem

Kan het coronavirus zorgen voor vertraging?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
16 maart 2020 | 10:57

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@anoniem: op dit moment gaan de werkzaamheden nog steeds door en hebben we aanvullende maatregelen genomen, zoals gespreid pauzes houden. We houden het nieuws nauwlettend in de gaten. Mochten er wijzigingen komen dan laten we dat weten.

Schrijf een reactie
+1
15 maart 2020 | 00:52

Martijn Roos

Het is mij inmiddels wel duidelijk, geworden, bij het bezoeken van de weekend werkzaamheden, de haltes De Boelenlaan-VU en AJ Ernststraat, de al een jaar terug aangelegde halte AJ Ernststraat nu gbruik klaar gemaakt wordt, voorzien van Abri’s en de drispalen, Ik gok het er dus toch op dat maandag 16 maart deze halte voor Tram 5 en 6 in gebruik komt. Het dan exit is de oude haltes.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
15 maart 2020 | 09:13

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Martijn Roos: Deze werkzaamheden zijn nu al uitgevoerd omdat tram 5 dit weekend niet rijdt. En niet alle werkzaamheden kunnen in een keer uitgevoerd worden. De nieuwe halte A.J. Ernststraat wordt in de zomer (eind juli) in gebruik genomen.

Schrijf een reactie
+1
26 februari 2020 | 17:18

Martijn Roos

Allemaal mooi en aardig, om alvast de beide hoge haltes, van de voormalige Lijn 51 de Boelenlaan-VU en AJ Ernst straat het weekend van 14 en 15 maart af te breken. Waarom niet alles op te ruimen, en meteen 16 maart, aanvang de exploitatie de nieuwe halte AJ Ernst straat van Tram 5 en 6 in gebruik te nemen. Volgens mij is dan de 2e weekend buitendienst stelling voor de maand juli niet meer nodig. Kan dit intern in een werkoverleg worden besproken..

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
27 februari 2020 | 13:10

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Martijn Roos: Ik snap je redenering maar enerzijds is het weekend van maart al van minuut tot minuut gepland en daar zal niets meer aan veranderen. Anderzijds hebben we in het verleden afspraken gemaakt met omgevingspartijen over het zo lang mogelijk in gebruik houden van die twee haltes. Die afspraken komen we na door pas op 25 en 26 juli de haltes helemaal weg te halen. En ongetwijfeld zal er vast ook nog ander werk aan het spoor verricht worden in dit tramvrije weekend.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?