Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Weekendwerkzaamheden afgerond, tram 5 stopt inmiddels weer bij De Boelelaan/VU

Wendy van der Meulen | maandag 11 maart 2019
Wendy

De werkzaamheden van dit weekend zijn afgerond en tram 5 rijdt weer over het nieuwe spoor. Tijdens het opstarten van de dienstregeling bleek echter dat bij de halte De Boelelaan/VU voor tram 5 het nieuwe spoor lager ligt dan het oude spoor. De opstap vanuit de tram naar het perron is daardoor te hoog ten opzichte van de richtlijnen. Tram 5 stopte bij aanvang dienstregeling dan ook even niet op De Boelelaan/VU, inmiddels wel weer.  Op de halte A.J. Ernststraat,  waar ook het spoor is vernieuwd, is het wel goed.

Hoe het kan dat het nieuwe spoor te laag ligt ten opzichte van het perron onderzoeken we nu evenals de mogelijkheden voor het treffen van maatregelen voor een normale in- en uitstap. Wanneer er maatregelen getroffen worden weten we nu nog niet.

Verloop van de werkzaamheden

Sinds de laatste update van gistermiddag bleven sommige werkzaamheden mooi op schema liggen, maar waren er ook tegenslagen. Zo deed de stopmachine zijn naam echt eer aan, door ermee te stoppen. In de loop van de avond was dit probleem verholpen, maar het gaf achterstand ook voor de activiteiten die daarna pas plaats konden vinden. Om dan tijd te winnen zodat tram 5 vanochtend weer kon rijden, is bijvoorbeeld besloten om afgelopen nacht niet het overpad van de nieuwe halte A.J. Ernststraat aan te leggen. De sloopwerkzaamheden van de haltes Kronenburg en Zonnestein zijn afgerond en ook is het grootste deel van de geplande funderingswerkzaamheden uitgevoerd.

Wij willen alle Amstelveners en Amsterdammers die hinder hebben ondervonden van onze werkzaamheden bedanken voor hun begrip en medewerking. Het was een zwaar weekend met veel hinder op alle fronten. Er staan nog drie van dit soort weekenden in de planning met wederom 24/7 werkzaamheden. Lees hier meer over deze weekenden.

Het slopen van de haltes Kronenburg en Zonnestein verliep voorspoedig.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
11 maart 2019 | 16:27

Els de Canniere

Update herstelwerkzaamheden spoor De Boelelaan/VU:
In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 maart en de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 maart voert aannemer VITAL herstelwerkzaamheden uit aan het spoor ter hoogte van halte De Boelelaan/VU. Onder het spoor wordt ballast aangebracht met een stopmachine. Het aanvoeren van ballast en het werken met de stopmachine kan geluidsoverlast met zich meebrengen. De aannemer gaat aan de slag om ongeveer 01:00, na de laatste rit van tram 5.

Schrijf een reactie
+1
11 maart 2019 | 08:23

Wendy van der Meulen

Update vanuit GVB over tram 5: Er wordt inmiddels weer gestopt op de halte De Boelelaan/VU.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?