Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Update werkzaamheden Sportlaan (also English info)

Els de Canniere | donderdag 28 februari 2019
Els

Sinds begin dit jaar is hoofdaannemer VITAL bij de Sportlaan aan het werk. Een update over de werkzaamheden en een aantal gewijzigde zaken.

Wijzigingen in planning en wegafsluitingen

Bij de Sportlaan wordt momenteel de Beneluxbaan naar buiten toe verlegd. Soortgelijk werk heeft de afgelopen tijd plaatsgevonden bij Kronenburg en Zonnestein. De ervaring daar leert dat de fasering van de werkzaamheden net iets anders ingericht moet worden. Ook duurde het aansluiten van de verlegde Beneluxbaan op de zijwegen en het aanpassen van de kruisingsvlakken langer dan voorzien. Dit heeft gevolgen voor de huidige werkzaamheden bij de Sportlaan. De nieuwe planning voor het aansluiten van de verlegde Beneluxbaan op de Sportlaan en het aanpassen van het kruisingsvlak Beneluxbaan/Sportlaan is nu maandag 4 t/m zondag 24 maart (in plaats van tussen 3 en 14 maart).

Voor de geplande wegafsluitingen betekent dit het volgende:

  • De Sportlaan tussen de Maarten Lutherweg en de Alpen Rondweg inclusief de kruising met de Beneluxbaan is dicht voor al het verkeer. Doorgaand noord/zuid verkeer Beneluxbaan is wel mogelijk. Dit duurt van 4 t/m 24 maart. Er gelden omleidingsroutes via de wijken.
  • De op- en afrit van de Beneluxbaan van/naar de Sportlaan westzijde is vanaf maandag 11 maart wel weer open.
  • De fiets- en voetgangersoversteek bij de halte Sportlaan wordt per 4 maart opgeheven. Fietsers kunnen omfietsen via het tunneltje bij Marne. Voor voetgangers rijdt er van 4 t/m 24 maart een tijdelijke pendelbus. Ook is er van 8 t/m 24 maart een tijdelijke voetgangersoversteek over de Beneluxbaan ter hoogte van de Spurgeonlaan 22 – 152 en de fietsdoorsteek bij de Mont Blanc.
  • Na 24 maart is er op de kruising weer een voetgangersoversteek. Voor fietsers blijft de omleiding via het tunneltje bij Marne gelden t/m 1e kwartaal 2020.

Details pendelbus Sportlaan

Van 4 t/m 24 maart rijdt er een pendelbus die zorgt voor een verbinding tussen Sportlaan oost en west. Deze pendelbus is een achtpersoons busje en rijdt dagelijks van 6.00 uur tot 24.00 uur. Er is geen precieze dienstregeling, maar circa iedere 15 minuten rijdt deze bus. Je herkent de bus aan het opschrift van de vervoerder “MET en CO“. Er zijn twee haltes: eentje bij de kruising Sportlaan/Maarten Lutherweg en één bij de pinautomaat bij Groenhof. De locatie van de bus is herkenbaar met een bord waarop staat ‘Pendelbus richting Maarten Lutherweg’ en ‘Pendelbus richting Groenhof’. Kinderwagens en rollators kunnen mee in de bus, rolstoelen en scootmobielen helaas niet.

Details tijdelijke voetgangersoversteek

Van 8 t/m 24 maart is er een tijdelijke voetgangersoversteek over de Beneluxbaan ter hoogte van de Spurgeonlaan 22 – 152 en de tijdelijke fietsdoorsteek bij de Mont Blanc. Aan de westzijde wordt hiervoor een tijdelijke brug over het water geplaatst en bij de Beneluxbaan komen verkeerslichten te staan. Na 24 maart wordt deze voetgangersoversteek weer verwijderd.

Documenten

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
13 september 2019 | 10:59

SILVA

Kan ik vanaf maandag 16 oktober de beneluxbaan oversteken via sportlaan en/of ouderkerkerkerlaan?

Schrijf een reactie
+1
13 september 2019 | 11:14

Danielle Opdam

@Silvia: U kunt de Beneluxbaan zowel via Sportlaan als Ouderkerkerlaan oversteken.

Schrijf een reactie
+1
14 september 2019 | 11:36

Michael

… tenzij je op de fiets zit.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?