Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Verwijderen van bomen bij Sportlaan

Els de Canniere | woensdag 10 oktober 2018
Els

Begin volgend jaar starten de grootschalige werkzaamheden bij het kruispunt Beneluxbaan/Sportlaan voor het ombouwen van de Amstelveenlijn en de aanleg van het ongelijkvloerse kruispunt. Om werkruimte te creëren verwijdert aannemer VITAL hier vanaf 22 oktober bomen en struikgewas langs de Sportlaan en de Beneluxbaan.

Circa 150 bomen worden gekapt en 3.500 m2 struikgewas verwijderd. Het meeste groen dat weg gehaald wordt is vanwege het tijdelijk verleggen van de Beneluxbaan. Welk groen het precies betreft ziet u op de plattegrond onderaan dit artikel. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd tussen 7.00 en 16.00 uur en duren naar verwachting tot en met 26 oktober.

Hinder van deze werkzaamheden

De werkzaamheden worden bewust in de herfstvakantie uitgevoerd, om de hinder voor het verkeer beperkt te houden. Het autoverkeer op de Beneluxbaan krijgt te maken met een tijdelijke rijstrookafzetting en een snelheidsbeperking. Buiten werktijd worden deze verkeersmaatregelen afgebouwd. De fietspaden aan weerszijden van de Beneluxbaan worden ook tijdelijk afgesloten. Omleidingsroutes voor fietsers worden ter plaatse aangegeven. Als er in de Sportlaan groen verwijderd wordt worden daar fiets- en/of voetpaden tijdelijk afgezet. Deze afzetting is altijd aan één kant van de weg, zodat fietsers en voetgangers aan de overkant hun weg kunnen vervolgen. Waar nodig worden er verkeersregelaars ingezet.

Komt het groen weer terug?

Voor de Amstelveenlijn is er een Beeldkwaliteitsplan ontwikkeld. Dit Beeldkwaliteitsplan omschrijft hoe de Amstelveenlijn en de inpassing ervan in de omgeving er in de toekomst zou kunnen uitzien. Uitgangspunt bij de herinrichting van het groen is het zoveel mogelijk herstellen en terugbrengen van de bestaande groene kwaliteit, zodat het aantrekkelijke groene karakter gehandhaafd blijft. De gemeente Amstelveen zal de herinrichting van het groen in een later stadium verder uitwerken en realiseren als VITAL klaar is met de werkzaamheden. Bekijk hier meer informatie over het Beeldkwaliteitsplan.

Verleggen kabels en leidingen Stedin

Stedin gaat naar verwachting op 22 oktober t/m eind december nog aan de slag met het verleggen van kabels en leidingen bij dit kruispunt, voornamelijk aan de oostzijde van de Beneluxbaan. Dit zal helaas voor hinder zorgen in de omgeving en voor het verkeer. De omgeving wordt hier zo spoedig mogelijk aanvullend over geïnformeerd.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

11 oktober 2018 | 08:02

Theo Anthoniesse

Goedemorgen,

Is het misschien mogelijk om een grote boom aan de Sportlaan voor onze flat de Theems (naast de liftkoker)
ook te laten weg halen?
Zoals wij nu op de tekening zien, komt deze niet in aanmerking om gekapt te worden.
Deze boom geeft overlast op meerdere verdiepingen zoals:
bladeren (deze gaan rotten en komen onder de vlonders), dit kan in de loop der tijd veel stank veroorzaken.
Vogels (uit de boom) op de reling die daar uitwerpselen achterlaten , mos aangroei op de galerij (wanden en vloeren).
Ook zijn er mensen (waaronder mijn vrouw) met ernstige pollenallergie.
Volgens enkele bewoners is de boom ook na afgelopen grondwerkzaamheden schuiner gaan staan
Deze boom staat echt behoorlijk schuin.
Hopende dat U ons verzoek wilt behandelen en wij hier ook iets van mogen horen.
Met vriendelijke groet,
Theo en Astrid Anthoniesse
Theems 92
1186 KJ Amstelveen

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
11 oktober 2018 | 12:41

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Theo Anthoniesse: Wij hebben uw verzoek gezien en nemen hierover contact met de gemeente Amstelveen op. We komen er nog bij u op terug.

Schrijf een reactie
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
11 december 2018 | 10:56

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Theo Anthoniesse: Zojuist de groenbeheerder van de gemeente gesproken en hij gaf aan dat er eerdaags een zogenaamde trekproef plaatsvindt bij de boom. Als de boom sterk genoeg is blijft hij staan en zo niet dan wordt hij verwijderd.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?