Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
donderdag 9 augustus 2018

Bouwkundige vooropnames gaan van start (also English info)

Wendy van der Meulen

Onderdeel van de vernieuwing van de Amstelveenlijn is de aanleg van drie ongelijkvloerse kruispunten bij de haltes Kronenburg, Zonnestein en de Sportlaan. Voordat hoofdaannemer VITAL met de werkzaamheden hiervan start, vindt er eerst een bouwkundige opname plaats van de panden in de directe omgeving.

De bouwkundige opname wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Hoofdaannemer VITAL heeft bbci Frijwijk de opdracht gegeven om dit te doen. Bewoners/eigenaren/ondernemers die met hun woning of pand hiervoor in aanmerking komen krijgen binnenkort een brief van bbci Frijwijk met daarin het verzoek tot het maken van een afspraak voor een bouwkundige opname. Dit zal in eerste instantie met name rondom Kronenburg en Zonnestein zijn en later dit jaar/begin volgend jaar ook rondom Sportlaan. Vanuit het project Amstelveenlijn hebben wij op de adressen die het betreft onderstaande vooraankondigingsbrief verspreid.

Bouwkundige vooropname

In een bouwkundige vooropname wordt de technische staat van de bebouwing vastgelegd. Daarmee kan de juistheid van eventuele schades worden aangetoond. Want hoewel de werkzaamheden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden uitgevoerd, is de kans dat er schade zal ontstaan, als gevolg van de werkzaamheden, niet helemaal uit te sluiten.

Een vooropname is ook in het belang van de eigenaar/bewoner, omdat de bewijslast bij eventuele schade aanzienlijk vereenvoudigd zal zijn met een vooropname. De rapporten van de opname worden met de bewoners, en eventueel de eigenaar van het pand, gedeeld.

English information

This information is also available in English. Please read the letter attached as download below this article.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit artikel delen?