Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
donderdag 9 augustus 2018

Bouwkundige vooropnames gaan van start (also English info)

Wendy van der Meulen

Onderdeel van de vernieuwing van de Amstelveenlijn is de aanleg van drie ongelijkvloerse kruispunten bij de haltes Kronenburg, Zonnestein en de Sportlaan. Voordat hoofdaannemer VITAL met de werkzaamheden hiervan start, vindt er eerst een bouwkundige opname plaats van de panden in de directe omgeving.

De bouwkundige opname wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Hoofdaannemer VITAL heeft bbci Frijwijk de opdracht gegeven om dit te doen. Bewoners/eigenaren/ondernemers die met hun woning of pand hiervoor in aanmerking komen krijgen binnenkort een brief van bbci Frijwijk met daarin het verzoek tot het maken van een afspraak voor een bouwkundige opname. Dit zal in eerste instantie met name rondom Kronenburg en Zonnestein zijn en later dit jaar in november ook rondom Sportlaan. Vanuit het project Amstelveenlijn hebben wij op de adressen die het betreft onderstaande vooraankondigingsbrief verspreid.

Bouwkundige vooropname

In een bouwkundige vooropname wordt de technische staat van de bebouwing vastgelegd. Daarmee kan de juistheid van eventuele schades worden aangetoond. Want hoewel de werkzaamheden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden uitgevoerd, is de kans dat er schade zal ontstaan, als gevolg van de werkzaamheden, niet helemaal uit te sluiten.

Een vooropname is ook in het belang van de eigenaar/bewoner, omdat de bewijslast bij eventuele schade aanzienlijk vereenvoudigd zal zijn met een vooropname. De rapporten van de opname worden met de bewoners, en eventueel de eigenaar van het pand, gedeeld.

English information

This information is also available in English. Please read the letter attached as download below this article.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

29 oktober 2018 | 14:36

Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Update bouwkundige opnames: Ook voor de panden in de omgeving van de Sportlaan starten de bouwkundige opnames. Bewoners/eigenaren/ondernemers die met hun woning of pand hiervoor in aanmerking komen, hebben vandaag een vooraankondigingsbrief ontvangen vanuit het project de Amstelveenlijn. Binnenkort ontvangen deze bewoners/eigenaren/ondernemers ook een brief van BBCI Frijwijk die de bouwkundige opname gaat uitvoeren met het verzoek een afspraak te maken voor de bouwkundige opname.

reageer op Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
27 november 2018 | 13:58

Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Dag Esther, ik heb het nagevraagd bij de hoofdaannemer VITAL. Woningcorporatie Eigen Haard is geïnformeerd door bbci Frijwijk over de externe bouwkundige opname.

reageer op Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
26 november 2018 | 16:15

Esther

Dag Els, welke VVE dan? Wij hebben geen VVE. Dus met wie is er contact opgenomen? Er is een andere flat aan Maarten Luther, dat zijn koopflats, die hebben vast een VVE.

reageer op Esther
26 november 2018 | 11:40

Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Dag Esther, voor de hoge Maarten Lutherflat op de hoek van de Beneluxbaan/Sportlaan heeft bbci Frijwijk contact genomen met de VVE om een externe opname uit te voeren.

reageer op Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
25 november 2018 | 17:27

Esther

Waarom hebben de bewoners van de hoge Maaten Luther flat deze brieven niet ontvangen? De flat op hoek Beneluxbaan/Sportlaan en Maarten Lutherweg staat dicht op de kruising waar de vele werkzaamheden uitgevoerd gaan worden.

reageer op Esther
Wil u dit artikel delen?