
Beeldkwaliteitsplan Amstelveenlijn gereed (deel 1)
Het Beeldkwaliteitsplan voor de Amstelveenlijn is klaar en vastgesteld door de betrokken partijen. Hoe wordt de Amstelveenlijn netjes ingepast in de omgeving en hoe komt de Amstelveenlijn eruit te zien? Daar vertelt het Beeldkwaliteitsplan over.
De Beneluxbaan met zijn drie ongelijkvloerse kruispunten, het opstelterrein in de Legmeerpolder, de haltes, het zijn allemaal plekken waar veel gaat veranderen door het vernieuwen van de Amstelveenlijn. Om ervoor te zorgen dat dit alles op een goede manier ingepast wordt in de omgeving is er een Beeldkwaliteitsplan opgesteld. In dit artikel zoomen we in op de drie ongelijkvloerse kruispunten Kronenburg, Zonnestein en de Sportlaan en het opstelterrein. In deel 2 vertellen we meer over de uitwerking van de verschillende types haltes en de onderdoorgangen van de haltes Onderuit, Amstelveen Centrum en Marne.
Stap voor stap naar het definitieve plaatje
Het Beeldkwaliteitsplan is tot stand gekomen in afstemming met vele belanghebbenden. Zo zijn er de nodige gesprekken geweest met betrokken partijen waaronder de gemeenten Amstelveen en Amsterdam en de Stadsregio Amsterdam. Dan gaat het om ‘wat willen we wel, wat niet en wat kan wel en wat niet bijvoorbeeld ten aanzien van beheer?’ Ook hebben we met name de omwonenden van de drie ongelijkvloerse kruispunten betrokken bij het ontwerpproces van deze kruispunten. Met opzet hén, omdat in hun directe omgeving veel gaat veranderen – zowel tijdens de werkzaamheden als in de definitieve situatie. Dit alles tezamen heeft geleid tot het plan dat er nu ligt.
E.C. Ossendrijver
Ik heb uw beschrijvingen van de nieuwe toestand met aandacht gelezen. Het zou echter veel gemakkelijker gaan, als u de teksten in gewone hoofd- en kleine letters zou afdrukken. Al die hoofdletters bezorgen mij hoofdpijn.
Schrijf een reactieWendy van der Meulen
@E.C. Ossendrijver: Dank voor uw belangstelling! Ik zal kijken of er iets gedaan kan worden aan de tekstopmaak bij de afbeeldingen. Dit gebeurt automatisch in het beheersysteem van de website (er valt niets anders te kiezen), maar wellicht dat er op een andere manier toch een mouw aan te passen is.
Schrijf een reactie