Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Werk Amstelveenlijn gaat door ondanks corona

Wendy van der Meulen | maandag 6 april 2020
Wendy

Op onze bouwplaats wordt ondanks de coronacrisis momenteel hard doorgewerkt. VITAL heeft extra maatregelen getroffen zodat medewerkers veilig hun werk kunnen doen.

Paashaas

Vorige week ontvingen de medewerkers een chocolade paashaas met eieren en een paasattentie van wethouder Rob Ellermeijer, namens de gemeente. “Ik ben onder de indruk van de manier waarop iedereen doorwerkt met inachtneming van alle richtlijnen”, zei wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer). “Het is van groot belang dat het werk niet stil komt te liggen. Maar veiligheid staat voorop. De mannen en vrouwen op de bouwplaats zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat de vernieuwde Amstelveenlijn eind dit jaar gaat rijden. Dit waarderen wij enorm. Vandaar dat wij ze even in het zonnetje zetten.”

Van links naar rechts: projectdirecteur Infra van VolkerWessels Aart Veldhuis, projectmanager Amstelveenlijn Carl Riechelman van de gemeente en wethouder Rob Ellermeijer: "Tijd om de medewerkers in het zonnetje te zetten."
Van links naar rechts: projectdirecteur Infra van VolkerWessels Aart Veldhuis, projectmanager Amstelveenlijn Carl Riechelman van de gemeente en wethouder Rob Ellermeijer: "Tijd om de medewerkers in het zonnetje te zetten."

Extra veiligheidsmaatregelen

Het kabinet heeft afspraken gemaakt met de bouw- en technieksector om te voorkomen dat de bouwsector stilvalt. In het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ staat hoe het werk op veilige wijze kan doorgaan. Dat is gebaseerd op basis van adviezen van het RIVM. Concreet betekent het dat VITAL-medewerkers ook tijdens hun werk voldoende afstand houden. Alle medewerkers dragen op hun jas een sticker met de tekst:  ‘1,5 meter afstand’. Ook tijdens instructies wordt de 1,5 meter afstand-regel in acht genomen. De werkzaamheden worden na elkaar in plaats van tegelijkertijd uitgevoerd. Er zijn extra schaftketen voor maximaal vier personen gehuurd. In de keet zijn mobiele washandunits geplaatst. Ook zijn er extra schoonmaakrondes voor onder meer toilet en deurklinken.

Wat er nog gaat gebeuren

De halte en het kruispunt Kronenburg zijn begin maart geopend. De volgende mijlpaal in het project is de opening van Zonnestein in mei van dit jaar. Hierna volgt het kruispunt Sportlaan. Ondertussen werkt VITAL ook hard door aan het opstelterrein. In de tweede helft van het jaar volgt dan OTO: een periode van opleiden, trainen en oefenen. Bestaande en nieuwe bestuurders gaan de lijn grondig testen en worden opgeleid en vertrouwd gemaakt met de nieuwe lijn 25.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

9 april 2020 | 16:15

Steph

Lekkah bezig. Als ik een pet op had, dan….. had ik ‘m af gedaan :p

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
10 april 2020 | 09:34

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Steph: dank hiervoor.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?