Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Webcam Kronenburg verhuist naar het opstelterrein

Wendy van der Meulen | donderdag 9 januari 2020
Wendy

De loopbrug voor de bouwvakkers bij Kronenburg wordt komende week weggehaald zodat er ruimte ontstaat om de definitieve verkeerssituatie te maken. De webcam van Kronenburg is op deze loopbrug bevestigd. Dit betekent helaas dan ook het einde voor de webcam op deze plek. Vanaf morgen (vrijdag 10 januari) gaat de webcam tijdelijk uit de lucht. Eind januari/begin februari komt deze weer live maar dan op het opstelterrein.

Het stukje Legmeerpolder waar het opstelterrein komt was lange tijd een kale bedoening. Inmiddels staan er al bovenleidingspalen en liggen de eerste sporen er. Naast alle spoorinfrastructuur en een spoorovergang op de J.C. van Hattumweg komen er ook nog een dienstgebouw voor het GVB-personeel en een combinatiegebouw (een gelijkrichterstation, technische ruimte en opslagruimte) op het opstelterrein.

Zodra de webcam live is op het opstelterrein melden we dit op onze site.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
19 april 2020 | 11:15

Cesie

Wanneer komt de webcam van het opstel terrein op de site? Als deze er al is, kan er dan een link worden gegeven van deze webcam?

Schrijf een reactie
0
+1
20 april 2020 | 07:49

Wendy van der Meulen

@Cesie: Het plaatsen van de webcam had in maart moeten plaatsvinden maar is vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgegaan.

Schrijf een reactie
+1
9 maart 2020 | 11:20

Tim Sekac

Leuk, maar 1 ding is even niet duidelijk: hoezo kunnen ze wel alvast beginnen met het opstelterrein, maar nog niet met de sporen naar Uithoorn?! Waarom moeten ze daar pas wachten totdat de lijn tot Westwijk klaar is, voordat ze daarmee kunnen beginnen?!

Schrijf een reactie
0
+1
10 maart 2020 | 12:16

Danielle Opdam

@Tim Sekac: de sporen naar Uithoorn horen bij het project Uithoornlijn. Het is geen onderdeel van de Amstelveenlijn. Het project Uithoornlijn wordt door een andere aannemer uitgevoerd.

Schrijf een reactie
+1
21 februari 2020 | 05:52

Rienk Offringa

Wanneer komt de webcam weer terug

Schrijf een reactie
0
+1
24 februari 2020 | 09:44

Danielle Opdam

@Rienk Offringa: De webcam bij Kronenburg komt niet meer terug. We willen de webcam op het opstelterrein zetten. Op het moment dat de webcam live is bij het opstelterrein laten we dat weten.

Schrijf een reactie
+1
9 januari 2020 | 12:42

anoniem

Voor hoeveel trams is er in totaal plaats?

Schrijf een reactie
0
+1
9 januari 2020 | 14:51

Danielle Opdam

@anoniem: voor de Amsteltram in totaal komen er 36 opstelplekken voor de trams, waarvan projectteam Amstelveenlijn er eerst 26 realiseren.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?