Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Tijdelijke pendelbus tussen Zonnestein en winkelcentrum Kostverlorenhof

Wendy van der Meulen | dinsdag 25 februari 2020
Wendy

Als op maandag 9 maart halte Kronenburg open gaat, vervalt halte Biesbosch evenals de bijbehorende fiets- en voetgangersoversteek. Totdat halte Zonnestein op maandag 4 mei open gaat komt er voor voetgangers bij Zonnestein een tijdelijk pendelbusje. Dit busje rijdt een vaste route tussen Zonnestein en winkelcentrum Kostverlorenhof met een tussenstop bij Kronenburg op de Professor J.H. Bavincklaan.

De gratis pendelbus rijdt 7 dagen per week elke 12 minuten (5 keer per uur) van maandag 9 maart tot en met zondag 3 mei van 9.00 – 21.00 uur. Als maatregel vanwege het coronavirus is de zitplaats van de chauffeur afgeschermd van de rest van het busje. Ook worden de busjes regelmatig met desinfecterende vloeistof schoongemaakt.

Tijdelijke halte Zonnestein

De pendelbus start bij de tijdelijke halte Zonnestein, ter hoogte van huisnummers 101 t/m 129. De vertrektijden bij halte Zonnestein zijn om .00, .12, .24, .36 en .48 minuten na het hele uur.

Tijdelijke halte Kostverlorenhof

De tijdelijke halte bij winkelcentrum Kostverlorenhof is vlakbij Albert Heijn. Bij winkelcentrum Kostverlorenhof vertrekt de pendelbus om .06, .18, .30, .42 en .54 minuten na het hele uur.

Tijdelijke halte Kronenburg

De tijdelijke halte bij Kronenburg is gelegen op de Professor J.H. Bavincklaan vlak voor de hotels Ibis Budget en CityDen. Hier kunt u instappen voor zowel bestemming winkelcentrum Kostverlorenhof als Zonnestein.

Type bus

Een bus als deze wordt ingezet als tijdelijke pendelbus. Het is mogelijk om een rollator of een kinderwagen mee te nemen. Rolstoelen en scootmobielen kunnen helaas niet mee. De bus is herkenbaar aan het Amstelveenlijn-logo.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?