Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Online informatieavond Sportlaan terugkijken

Wendy van der Meulen | dinsdag 2 juni 2020
Wendy

Geen gesleept met spullen vooraf, geen bezoekers die veel te vroeg op de stoep staan, geen praatjes over hele andere onderwerpen dan de Amstelveenlijn. We hebben het gemist, maar onze eerste online informatieavond op 28 mei 2020 via onze Facebookpagina is een feit. Omgevingsmanagers Harold Topper en Rob Gordijn legden kort en bondig uit wat er de komende periode te verwachten is aan werkzaamheden en hinder bij de Sportlaan. U kunt de video hieronder terugkijken. En heeft u nog vragen? Dan horen we het graag.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

2 juni 2020 | 10:47

anoniem

dus de bak van sportlaan krijgt twee rijstroken?
mag je in de bak dan al 70 km/h reiden?

als je van de rotonde sportlaan de beneluxbaan op wil en er dan vefrvolgens bij marne weer af, hoe gaat dat? lijkt me een beetje moeilijk om 2 rijstroken op te schuiven in een keer.

komt er bij het rechts afslaan bij marne een in-uitvoeg strook voor auto’s (voor als je van gondel de beneluxbaan op wilt) die evt. doorgaat tot de rotonde? dat zal weer een stoplicht schelen.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
4 juni 2020 | 06:42

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@anoniem: De verdiepte bak bij Sportlaan krijgt inderdaad 2 rijstroken in elke rijrichting. Nee je mag in de verdiepte ligging geen 70 km/u rijden. In de richting van Amsterdam begint de 70 km/u na de verdiepte bak en in de richting van Uithoorn stopt de 70 km/u voor de verdiepte bak.

Het antwoord op de tweede vraag: De weg op maaiveld voegt eerst weer in op de twee doorgaande rijstroken vanuit de bak (Beneluxbaan) en vervolgens dien je inderdaad nog wel op te schuiven om linksaf af te slaan bij Gondel. Voordat je bij de kruising bent heb je hier nog wel ruimte/afstand voor en de snelheid op dit gedeelte is dus 50 km/u.

Voor wat betreft de laatste vraag: De situatie bij deze kruising blijft gelijk aan de huidige situatie. Alleen de verkeerslichten worden nog vernieuwd.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?