Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English

Ombouwen verkeerssituatie Sportlaan (also English info)

Danielle Opdam | donderdag 14 mei 2020
Danielle
donderdag 28 mei 2020

Gewijzigde planning en afsluiting

Eerder hebben wij de openingsdatum van zaterdag 25 juli gecommuniceerd dit wordt echter vrijdag 31 juli. Ook is in de periode van vrijdag 3 t/m vrijdag 31 juli Sportlaan- west tot Dr. Alphons Ariënsstraat (i.p.v. tot Maarten Lutherweg) afgesloten.

Het kruispunt Sportlaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Om dat te realiseren start VITAL in juni met het ombouwen van de verkeerssituatie: het aansluiten van de nieuwe wegen op de bestaande wegen. Wat houden deze werkzaamheden in en wat merkt u ervan?

Waar VITAL nu nog aan het afbouwen is, starten ze in het weekend van 6 juni met het ombouwen van de verkeerssituatie. Vrijdag 31 juli gaat kruispunt Sportlaan helemaal open voor al het verkeer. OV-reizigers kunnen in december 2020 gebruik maken van de nieuwe halte Sportlaan.

Het ombouwen gaat gepaard met veel wisselende verkeerssituaties en helaas veel hinder voor het verkeer. Welke verkeerssituaties kunt u verwachten? We lichten ze hieronder allemaal toe. Alle kaartjes staan ook in een makkelijk af te drukken bijlage helemaal onderaan dit artikel. English information is also at the bottom of this article.

5 t/m 8 juni: Beneluxbaan richting Amsterdam en Sportlaan-oost dicht
In dit weekend sluiten we de oostzijde van de nieuwe Beneluxbaan aan op de huidige en starten we met de oostelijke aansluiting van de rotonde. De Beneluxbaan richting Amsterdam, het kruisingsvlak en Sportlaan-oost (tot Alpen Rondweg) zijn dicht. Vanuit Uithoorn richting Amsterdam wordt het verkeer omgeleid via Gondel en Groenelaan. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen de kruising wel oversteken. Voor fietsers blijft de omleiding via Marne gelden. Na dit weekend rijdt het doorgaande verkeer richting Amsterdam voor het eerst door de verdiepte bak.

8 juni t/m 3 juli: Diverse afsluitingen bij Sportlaan-oost
In deze vier weken werken we aan de oostzijde van de rotonde, hierdoor zijn de rijstroken van de Beneluxbaan op maaiveld dicht, evenals Sportlaan-oost (tot Alpen Rondweg) en het kruisingsvlak. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Doorgaand verkeer richting Amsterdam rijdt via de verdiepte bak. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen de kruising wel oversteken. Voor fietsers blijft de omleiding via Marne gelden.

3 t/m 6 juli: Beneluxbaan richting Uithoorn en Sportlaan-west dicht
In dit weekend sluiten we de westzijde van de nieuwe Beneluxbaan aan op de huidige en starten we met de westelijke aansluiting van de rotonde. De Beneluxbaan richting Uithoorn, het kruisingsvlak en Sportlaan-west (tot Dr. Alphons Ariënsstraat) zijn dicht. Verkeer vanuit Amsterdam richting Uithoorn en lokaal verkeer worden ter plaatse omgeleid. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen de kruising wel oversteken. Voor fietsers blijft de omleiding via Marne gelden.

6 t/m 31 juli: Diverse afsluitingen bij Sportlaan-west
In deze vier weken werken we aan de westzijde van de rotonde, hierdoor zijn de rijstroken van de Beneluxbaan op maaiveld dicht, evenals Sportlaan-west (tot Dr. Alphons Ariënsstraat) en het kruisingsvlak. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.
Doorgaand verkeer richting Uithoorn rijdt voor het eerst via de verdiepte bak. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen de kruising wel oversteken. Voor fietsers blijft de omleiding via Marne gelden. Wel is het fietspad tussen de Internationale School en de Beneluxbaan dicht. Fietsers worden omgeleid via de Peter Postbaan.

Na deze periode herstellen we de fietspaden langs de Beneluxbaan. Dit is in augustus gereed. De halte Sportlaan gaat eind 2020 open voor reizigers.

Wat gaat u er verder van merken?

  • Er wordt gewerkt op reguliere uren, van maandag t/m zaterdag van 7.00 – 19.00 uur met uitzondering van onderstaande dagen. Dan wordt er ook ’s nachts gewerkt.
    o Vrijdag 5 t/m maandag 8 juni
    o Vrijdag 3 t/m maandag 6 juli
  • Er is sprake van geluidshinder gedurende de werkzaamheden, met name tijdens het transport van prefab onderdelen, frezen van asfalt, het verdichten van grond en wegfunderingen, het aanbrengen van asfalt en vanwege de grote hoeveelheid bouwverkeer.
  • Er is verkeershinder vanwege de vele wisselende verkeerssituaties en mogelijk ook door bouwverkeer. Waar nodig zet VITAL verkeersregelaars in.
  • We verwachten geen specifieke hinder wat stof en vuil betreft. Mocht dit toch voorkomen, dan neemt VITAL maatregelen om de weg schoon te houden.
  • Nood- en hulpdiensten kunnen altijd langs het werk.

Online informatieavond donderdag 28 mei

Nu we geen fysieke bijeenkomsten kunnen houden, nodigen we u graag uit voor onze online informatieavond op donderdag 28 mei tussen 19.00 en 20.00 uur. We doen dat ‘live’ via onze Facebook pagina. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een Facebook account, zodat u onze pagina kunt bekijken. Tijdens dit uur kunt u via de reageerfunctie ‘live’ vragen stellen. De uitzending is naderhand ook terug te bekijken.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

14 mei 2020 | 09:32

Rob de Werker

Wanneer beginnen de test ritten van lijn 25?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
14 mei 2020 | 09:46

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Rob de Werker: Naar verwachting in het najaar van dit jaar.

Schrijf een reactie
+1
14 mei 2020 | 23:49

Rai

Kan iemand mij uitleggen waarom het mogelijk was dat na 6 weken graven en bouwen bij Kronenburg en Zonnestein het al weer mogelijk was dat de tram weer kon rijden (testperiode was slechts 2 dagen), maar dat men voor de Sportlaan 6 maanden aan testen nodig heeft. Wat is hier het verschil? Waarom die hele lange testperiode?????

Schrijf een reactie
0
+1
15 mei 2020 | 07:36

anoniem

Rai, dat is omdat het stuk boven de A9 Amstelveen Noord is. In de nieuwe situatie is er zelfs geen halte Stadshart voor de Amstelveenlijn vanuit Amstelveen Zuid.

Schrijf een reactie
0
+1
15 mei 2020 | 11:37

anoniem

@Anoniem: Ik snap je antwoord geloof ik niet. Will je nu aangeven dat in Amstelveen Noord ze veel sneller zijn???? Het hele traject is nog steeds hetzelfde als we aan de oude lijn 51 denken. En op het traject bij Zonnestein Kronenburg kan men wel in 1 dag een test doen. En vervolgens Sportlaan dat er precies hetzelfde uitziet als die andere 2 nieuwe haltes hebben ze meerdere maanden nodig. Ik snap het verschil dus niet.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
15 mei 2020 | 11:46

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Rai: De testperiode voor de gehele Amstelveenlijn duurt ongeveer 4 maanden. Eind deze maand hebben we meer informatie over de testperiode en delen we dat op de website.

Schrijf een reactie
+1
15 mei 2020 | 23:41

anoniem

@anoniem, waarschijnlijk moeten ze lijn 25 langer testen omdat dit eerst een sneltram/metro hybride was. tram 5 bleef als tram bijna onveranderd. een ander ding is dat personeel voor de nieuwe trams getraind moet worden (er waren geen nieuwe trams bij lijn 5).

Schrijf een reactie
0
+1
16 mei 2020 | 08:53

anoniem

Dat er überhaupt genoeg nieuwe trams zijn om lijn 25 mee te rijden is ook nog een dingetje.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
18 mei 2020 | 14:22

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Anoniem: Dat lijkt ondanks de corona-situatie goed te komen. Lees hier de laatste update over de nieuwe 15G trams.

Schrijf een reactie
+1
20 mei 2020 | 07:49

anoniem

@Wendy Bedankt! In ieder geval goed nieuws dat de start van de Amstelveenlijn niet in het geding lijkt te komen.

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?