Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Aanplant groen langs Amstelveenlijn komende winter

Wendy van der Meulen | maandag 14 september 2020
Wendy

De gemeentelijke plannen voor het planten van groen langs de vernieuwde Amstelveenlijn zijn bijna gereed. Als alles volgens planning verloopt start de gemeente deze winter met het voorbereidend grondwerk en de beplanting bij de kruispunten Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan.

Bron: gemeente Amstelveen

“We zijn in de laatste fase van het project Amstelveenlijn gekomen,” aldus wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellermeijer. “Aannemer VITAL is eind dit jaar zo goed als klaar, waarna wij als gemeente aan de slag kunnen met de omgeving. Ik ben verheugd dat de inrichtingsplannen van het groen nu bijna gereed zijn, zodat we de gebieden langs de Beneluxbaan weer het groene, Amstelveense karakter terug kunnen geven.”

Nieuwe situatie bij kruispunten

Uitgangspunt van de beplanting is dat er zoveel als mogelijk terugkomt van wat er voor de werkzaamheden stond. Bij de nieuwe kruispunten is de situatie op sommige plekken echter veranderd. Direct omwonenden van deze kruispunten ontvangen binnenkort meer informatie over de plannen voor de nieuwe beplanting.

Terugplaatsen iepen

Begin dit jaar werden dertien iepen langs de Keizer Karelweg verplaatst vanwege de werkzaamheden aan de A9. Deze staan sindsdien in een depot aan de Kalkbranderij. De gemeente zal deze iepen in de komende winter verhuizen naar hun nieuwe plek langs de Beneluxbaan.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
4 oktober 2020 | 15:40

Hans Beerman jf.beerman@gmail.com

De tramhalte A.J. Ernststraat is onlangs opgeschoven. Worden de oude bomen weer teruggeplaatst op die plek? Als dit niet uw competentie is, tot welke instantie (emailadres) kan ik mij dan wenden? Met dank, vr. groet.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
7 oktober 2020 | 14:27

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Hans Beerman: De bomen op de locatie van de nieuwe halte A.J. Ernststraat zijn gekapt en kunnen vanwege de halte niet teruggeplaatst worden. Wel heeft de gemeente Amsterdam de ambitie om bomen terug te planten op de locaties van de voormalige haltes A.J. Ernststraat en De Boelelaan/VU. Hierover zijn wij in overleg met de gemeente.

Schrijf een reactie
+1
4 oktober 2020 | 15:33

Hans Beerman

De oude halte A.J. Ernststraat is opgeschoven richting de Boelelaan. Worden de bomen op de plaats van de oude tramhalte weer teruggeplaatst? Als dit niet uw competentie is, tot welke instantie (emailadres) kan ik mijn dan richten? Dank voor uw reactie. vr.gr.

Schrijf een reactie
0
+1
1 oktober 2020 | 17:35

Henk Ochse

heel mooi gras tussen de rails op sommige plekken M hoven b.v
wordt dat gemaaid of spec kort gras.
maaien lijkt mij arbeids intensief

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
2 oktober 2020 | 16:52

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Henk Ochse: Dit gebeurt met een mobiele kraan op spoorwielen. Er zit een maai-unit aan de arm van de kraan. De kraan rijdt over de sporen en kan op deze wijze de hele baan bestrijken. Er is een veiligheidsman aanwezig die de trams attendeert op de aanwezigheid van de kraan. Tevens is de kraan zeer mobiel en kan bij iedere overweg even uit het spoor om de trams voorbij te laten rijden.

Schrijf een reactie
+1
30 september 2020 | 21:37

A.H. Vonk

Worden de plannen nog voorgelegd aan de buurt en de BCU ?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
1 oktober 2020 | 09:37

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@A.H. Vonk: U kunt voor meer informatie over de plannen het beste contact opnemen met de gemeente Amstelveen via inzicht@amstelveen.nl.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?