Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Werkzaamheden bushalte Oranjebaan

Els de Canniere | dinsdag 22 oktober 2019
Els

De tijdelijke buslijn 55 richting station Amsterdam Zuid stopt bij de bushalte Oranjebaan op de oprit richting de Beneluxbaan. Deze halte is op dit moment opgebouwd uit tijdelijke elementen van aluminium. Nu de werkzaamheden van de Gasunie op deze plek klaar zijn, kan deze tijdelijke halte omgebouwd worden tot een definitieve halte.

Iets ten zuiden van de huidige tijdelijke halte (op de plek van de vroegere nachtbushalte) maken we een definitieve bushalte. Tevens verplaatsen we het bushokje, doen we aanpassingen aan de middenheuvel ter hoogte van het zebrapad en verwijderen we de huidige tijdelijke halte. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 21 oktober en eind november.

Om het verkeer op de Oranjebaan en de op- en afrit op de Beneluxbaan niet te hinderen vinden de werkzaamheden zoveel mogelijk plaats vanaf de zijde van de stoep en het grasveld. De aannemer werkt tussen 07.00 en 16.00 uur, waarbij incidenteel doorgewerkt kan worden tot 19.00 uur. Voor bus 55 blijft de definitieve bushalte tot eind 2020 in gebruik. Daarna wordt de nieuwe tramlijn 25 (vernieuwde Amstelveenlijn) in gebruik genomen, die rijdt van station Amsterdam Zuid naar Amstelveen Westwijk.

Afsluiting rijstrook voor aanpassen middenheuvel

Voor het aanpassen van de middenheuvel ter hoogte van het zebrapad wordt één rijstrook tijdelijk afgesloten. Deze werkzaamheden worden op één dag uitgevoerd, naar verwachting vrijdag 8 november na de ochtendspits. Het verkeer wordt die dag met inzet van verkeersregelaars om-en-om via de westelijke rijstrook geleid.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
20 november 2019 | 16:03

R. Visser

Geachte mevr. de Canniere

Hierbij heb ik een klacht betreffende de verplaatsing van de bushalte op de oprit van de Oranjelaan naar de Beneluxbaan.
Uiteraard ben ik niet de enige bewoner van de Max Havelaarlaan die hieromtrent klachten hebben.

Behalve de aanslag op onze privacy, daar de wachtende personen dusdanig onze woning in kunnen kijken,
worden er fietsen overal geplaatst en wordt het afval met of zonder plaatsen van prullenbak, gewoon op de straat gegooid.
Dit alles is voor ons geen verbetering maar eerder een irritatie en een aanslag op ons woongenot.
Naar mijn idee hadden jullie de abri naar voren kunnen plaatsen en het fietspad, dat ook opnieuw is aangelegd, achter de abri door kunnen laten lopen.
Dan nog blijft de vraag waarom de abri niet op de oude locatie, een veel bredere grasstrook en dus minder overlast, zo nodig geplaatst moest worden.

Daarbij komt dat in de vier jaar dat wij hier wonen dezelfde plek al 4 keer open heb gelegen evenals de achterzijde van de flat.
Al met al heb ik het idee dat ik al 4 jaar in een bouwput woon.

Graag had ik nog wat foto’s hieraan toegevoegd maar dat blijkt niet te kunnen.
Indien mogelijk stuur ik deze alsnog op een andere manier naar een emailadres.

Graag verneem ik van de verantwoordelijke persoon(en) wat zij hieraan kunnen en willen doen om deze irritatie op te lossen.

Een bevredigende oplossing zien wij graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Rien Visser
Max Havelaarlaan 3
1183 LK Amstelveen
06 – 53 22 63 22
rien.visser@kpnmail.nl

Schrijf een reactie
+1
21 november 2019 | 11:57

anoniem

De bushalte een aanslag op de privacy noemen en dan vervolgens al je contactgegevens open en bloot op een website deponeren. Letterlijk iedereen die het kan zien.

Briljant.

Schrijf een reactie
+1
Foto van Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
22 november 2019 | 09:28

Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Rien: Bedankt voor uw uitgebreide toelichting van uw klacht. Mijn collega omgevingsmanager zal begin volgende week met u contact opnemen om de klacht te bespreken en ook om een afspraak in te plannen om bij u langs te komen en de situatie van dichtbij te bekijken.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?