Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Start grootschalige werkzaamheden Buitenveldert

Els de Canniere | vrijdag 22 februari 2019
Els

Hoofdaannemer VITAL start in maart in Buitenveldert met het bouwen van een nieuwe halte A.J. Ernststraat, het slopen en vernieuwen van de halte Van Boshuizenstraat, en het vernieuwen van het spoor tussen De Boelelaan en Uilenstede. Wat voor werkzaamheden komen daarbij kijken en wat betekent dit voor u?

VRIJDAG 8 MAART 19.00 UUR – MAANDAG 11 MAART 7.00 UUR (NON-STOP)

 • BOUW NIEUWE HALTE A.J. ERNSTSTRAAT

Langs de vernieuwde Amstelveenlijn combineren we de haltes A.J. Ernststraat en De Boelelaan/VU tot één nieuwe halte A.J. Ernststraat. Deze komt aan de noordkant van het kruispunt A.J. Ernststraat/Buitenveldertselaan te liggen; de ‘oude’ haltes slopen we in de zomer van 2020. De bouw van de nieuwe halte A.J. Ernststraat (perronwanden, mantelbuizen en perrons) vindt plaats tussen vrijdagavond 8 maart en maandagochtend 11 maart (er wordt zonder onderbreking gewerkt).

 • VERNIEUWING SPOOR TUSSEN DE BOELELAAN EN CANNENBURG

In hetzelfde weekend vernieuwen we het spoor (onder andere rails, ballast, dwarsliggers, wissels, bovenleiding en bekabeling) tussen De Boelelaan en de kruising met Cannenburg.

Gevolgen en hinder van deze werkzaamheden:

 • In de voorafgaande week, maandag t/m vrijdag, tijdens de nachten: aanvoer van bouwmaterialen. In de opvolgende week, maandag t/m vrijdag, tijdens de nachten: afvoer van bouwmaterialen en eventueel onderhoud aan het spoor en/of de bovenleidingsmasten.
 • Om ruimte te maken voor een bouwterrein sluiten we op de Buitenveldertselaan, tussen De Boelelaan en Cannenburg, in beide richtingen de linkerrijstrook af. Ook sluiten we de kruising bij de A.J. Ernststraat af. Voor het auto- en vrachtverkeer op de Buitenveldertselaan in de richting van de Van Boshuizenstraat is er een omleiding via de Van Nijenrodeweg en de Van Leijenberghlaan. Voor het auto- en vrachtverkeer in de A.J. Ernststraat is er aan de westzijde een omleiding via De Boelelaan en de Van der Boechorststraat, en aan de oostzijde via de Van Nijenrodeweg en de Van Leijenberghlaan.
 • Fietsers en voetgangers kunnen langs het werkterrein. De oversteek op de Buitenveldertselaan ter hoogte van de J. Ernststraat blijft in gebruik. De oversteek bij Cannenburg vervalt, evenals de oversteek aan de zuidkant van de halte De Boelelaan/VU (beide komen niet meer terug). Bij de kruising van de Buitenveldertselaan en De Boelelaan geldt een omleiding via de noordzijde van het kruispunt. Verkeersregelaars zijn aanwezig.
 • Op zaterdag 9 en zondag 10 maart rijdt er geen tram 5 tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Pendelbus 45 verzorgt dan de verbinding tussen Station Zuid en Busstation Amstelveen. Waar nodig worden hiervoor momenteel bushaltes aangelegd. Deze liggen nabij de tramhaltes.
 • Lijnbus 465 rijdt om via de Van Leijenberghlaan. Nachtbus 284 rijdt om via de Van Nijenrodeweg.
 • De Amstelveenlijn, sneltram 51, wordt vanaf zondag 3 maart vervangen door bus 55 en bus 551. Dit gebeurt onder meer om de werkzaamheden, waarover u leest in deze brief, mogelijk te maken.

Meer weten over het OV? Kijk voor alle informatie over de trams en de bussen op www.gvb.nl/amstelveenlijn en/of raadpleeg de OV-reisplanner www.9292.nl.

Bekijk ook het filmpje in de rubriek Het Verkeer van AT5 over deze weekendwerkzaamheden.

MAANDAG 11 MAART – VRIJDAG 5 APRIL: AFBOUW NIEUWE HALTE A.J. ERNSTSTRAAT

De afbouw van de nieuwe halte omvat onder andere bestrating, meubilair en technische installaties. Dit werk gebeurt tijdens normale werktijden, van maandag t/m zaterdag, tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Gevolgen en hinder van deze werkzaamheden:

 • In de week van 11 maart is er tijdens de nachten wellicht nog afvoer van bouwmaterialen, werk aan de bovenleiding en spooronderhoud.
 • Auto- en vrachtverkeer op de Buitenveldertselaan richting het zuiden kan niet linksaf slaan, de A.J. Ernststraat in. Er is een omleiding via de Van Nijenrodeweg en de Van Leijenberghlaan.

APRIL EN JUNI: TRAM 5 RIJDT NOG DRIE WEEKENDEN NIET

Op zaterdag 13 en zondag 14 april, zaterdag 20 t/m maandag 22 april (paasweekend) en zaterdag 15 en zondag 16 juni rijdt er geen tram 5 tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Pendelbus 45 verzorgt dan de verbinding tussen Station Zuid en Busstation Amstelveen. Er vinden dan elders langs de lijn werkzaamheden plaats. Er zou in Buitenveldert alleen wat afrondende werkzaamheden en/of onderhoud plaats kunnen vinden.

ZONDAG 14 JULI – MAANDAG 22 JULI: SLOOP HUIDIGE HALTE VAN BOSHUIZENSTRAAT

DINSDAG 30 JULI – MAANDAG 19 AUGUSTUS: BOUW NIEUWE HALTE VAN BOSHUIZENSTRAAT

Van zondag 14 juli t/m zondag 25 augustus wordt tram 5 (opnieuw) vervangen door bus 45. De aannemer heeft zo alle ruimte om in deze zomerweken ongehinderd door te kunnen werken, zeven dagen per week, tussen 7.00 uur en 23.00 uur. In deze periode vernieuwen we de halte Van Boshuizenstraat. Net als bij de andere haltes langs dit gedeelte van de Amstelveenlijn halen we de hoge/lage perrons weg en vervangen we deze door lage perrons.

Gevolgen en hinder van deze werkzaamheden:

 • Om ruimte te maken voor een bouwterrein wordt op de Buitenveldertselaan, tussen de Kastelenstraat en de Van Boshuizenstraat, de linkerrijstrook afgesloten – tijdens de sloop in beide richtingen en tijdens de nieuwbouw alleen in de richting Amsterdam.
 • Auto- en vrachtverkeer op de Buitenveldertselaan richting het zuiden kan niet linksaf slaan, de Van Boshuizenstraat in. Er is een omleiding via de Ventweg.
 • Tram 5 wordt vervangen door pendelbus 45 (zie hiervoor).

LAATSTE WEEK JULI: VERNIEUWING SPOOR TUSSEN CANNENBURG EN UILENSTEDE

Op een aantal dagen in de laatste week van juli voeren we weer een stuk spoorvernieuwing uit. Tijdens dit werk is steeds een deel van de Buitenveldertselaan afgesloten, langs het spoor tussen Cannenburg en Uilenstede.

Gevolgen en hinder van deze werkzaamheden:

 • Auto- en vrachtverkeer op de Buitenveldertselaan blijft mogelijk.
 • Fietsers en voetgangers kunnen de Buitenveldertselaan blijven oversteken, door het werkgebied heen; verkeersregelaars zijn aanwezig. Een uitzondering vormt de oversteek voor fietsers en voetgangers bij de De Cuserstraat: deze is tijdens dit werk afgesloten.
 • Tram 5 wordt vervangen door pendelbus 45 (zie hiervoor).

Hinder is helaas onvermijdelijk

Naast de gevolgen en hinder, die we zojuist hebben beschreven, zorgt het werk ook op andere manieren helaas (en onvermijdelijk) voor overlast. Dit zal vooral het geval zijn tijdens sloopwerkzaamheden, tijdens werken in donkere uren (het bouwterrein moeten worden aangelicht) en tijdens de aan- en afvoer van bouwmaterialen (vrachtwagens). Er wordt niet geheid.

Uw mening telt!

Tot slot nog een nabrander. Wij zijn benieuwd naar uw mening over hoe wij de ombouw van de Amstelveenlijn aanpakken. Of deze nu positief of negatief is, uw mening is voor ons belangrijk en vormt een belangrijke basis voor ons handelen. Zou u zich aan willen melden voor onze tevredenheidsmonitor? Dit kan via www.amstelveenlijn.nl/uwmeningtelt. Zo maken we samen van de Amstelveenlijn een beter project.

Plattegrond werkzaamheden Buitenveldert

Documenten

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
Wil u dit bericht delen?