Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English

Dag van de Bouw op 15 juni: meld u aan voor diverse excursies!

Wendy van der Meulen | vrijdag 24 mei 2019
Wendy

Zaterdag 15 juni tussen 12.00 en 17.00 uur is het weer zover, de Dag van de Bouw in bezoekerscentrum Amstelveen Inzicht. Samen met Rijkswaterstaat, de Vervoerregio Amsterdam, de gemeente Amstelveen en aannemer VITAL organiseert Metro en Tram op deze dag weer allerlei activiteiten voor jong en oud.

Op en rond het Stadsplein en op verschillende bouwplaatsen in Amstelveen is die middag van alles te beleven. Medewerkers van het bezoekerscentrum kunnen u tijdens aansprekende InZicht talks van alles vertellen over de verbreding van de A9, het vernieuwen van de Amstelveenlijn en het Stadshart. Op het Stadsplein is onder andere de grootste zandbak van Amstelveen te vinden en gaat er een zandkunstenaar aan de slag met een zandsculptuur. Ook u kunt hier aan meedoen. Fiets- en bouwplaatsexcursies zijn er ook. En voor kinderen organiseren we een puzzelspeurtocht.

‘InZicht talks’

Op veel plekken in Amstelveen wordt al gewerkt en ook de komende jaren is de stad nog op de schop. Wat staat er op stapel bij de drie grote projecten? Experts praten u hier graag over bij tijdens de InZicht talks. Aanmelden is niet nodig, wel is het aantal plaatsen beperkt en vol = vol.

  • 12.30 – 13.00 uur: De verbreding en verdieping A9
  • 13.00 – 13.30 uur: De verbreding en verdieping A9
  • 13.30 – 14.00 uur: Het Stadshart in ontwikkeling
  • 14.00 – 14.30 uur: De Amstelveenlijn in vogelvlucht
  • 15.00 – 15.30 uur: De Amstelveenlijn in vogelvlucht
  • 15.30 – 16.00 uur: Het Stadshart in ontwikkeling

Excursies

Er zijn op de Dag van de Bouw twee fietsexcursies: een  van 13.00 tot 15.30 uur langs de A9 en een van 14.00 tot 16.30 uur langs de Amstelveenlijn. Voor de A9 zijn er vijftien plekken en voor de Amstelveenlijn dertig, waarvan een deel op voorhand te reserveren is. Wilt u zeker zijn van een plek? Stuur dan een e-mail naar inzicht@amstelveen.nl (en vermeld daarbij welke excursie uw voorkeur heeft). Kaartjes moeten een half uur voor aanvang opgehaald worden in Amstelveen InZicht. Bent u niet op tijd? Dan maken we iemand anders blij met uw kaartje.

Bouwplaats Sportlaan open voor publiek

Altijd al een kijkje willen nemen op één van onze bouwplaatsen? Dan is dit uw kans. De bouwlocatie Sportlaan is open voor publiek. Op het terrein is er van 12.00 tot 17.00 uur onder andere ieder half uur een rondleiding op de bouwplaats. Per rondleiding kunnen er maximaal 25 personen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kunt u doen via dagvandebouw@vitalinfra.nl. Er is voldoende parkeergelegenheid. Kinderen en mensen met een functiebeperking zijn ook van harte welkom.

Puzzelspeurtocht

Voor kinderen is er naast een supergrote zandbank op het Stadsplein ook een puzzelspeurtocht met vragen over de drie grote projecten. Antwoorden zijn te vinden in InZicht en op het Stadsplein. Ook is er weer een mooie Dag-van-de-Bouw-kleurplaat. De kleurplaten worden uitgedeeld op de basisscholen, zijn vanaf 6 juni op te halen in het raadhuis en Amstelveen InZicht en te downloaden op www.amstelveeninzicht.nl. Kinderen die hun puzzeloplossing of ingekleurde kleurplaat tijdens de Dag van de Bouw inleveren in InZicht krijgen een heerlijk schepijsje.

En psst… niet verder vertellen maar deze middag kunt u in InZicht ook voor het eerst via virtual reality een kort ritje maken in de nieuwe 15G tram en de haltes Kronenburg en Zonnestein bewonderen :-).

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Foto van Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
14 juni 2019 | 12:47

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Update Dag van de Bouw: Er zijn nog plaatsen vrij voor een bezoekje aan de Sportlaan! Naast een rondleiding op de bouwplaats, zijn er onder andere gratis poffertjes, verse koffie en thee van de ‘koffie-eend’ en kunnen kinderen een graafmedaille verdienen! Aanmelden kan tot vanavond nog via dagvandebouw@vitalinfra.nl of door op de Dag van de Bouw langs te komen in InZicht. We laten ieder half uur een pendelbusje rijden naar de Sportlaan.

Schrijf een reactie
+1
17 juni 2019 | 19:37

Ard

Hi mensen dat was top geregeld de dag van de bouw, erg informatief en ook gedacht aan de kids die mochten graven op een echte kraan ze hebben het er nu nog over. Hartelijk dank, groeten, Ard

Schrijf een reactie
+1
Foto van Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
18 juni 2019 | 07:37

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Ard: Wat leuk om te horen. En graag gedaan.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?