Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Verlegging persleiding bij Kronenburg en Zonnestein

Wendy van der Meulen | dinsdag 12 juni 2018
Wendy

Er zijn al de nodige kabels en leidingen verlegd bij de kruispunten Kronenburg en Zonnestein, maar een deel moet nog waaronder de persleiding van de gemeente Amstelveen. Die leiding wordt deze zomer verlegd. Wat houden deze werkzaamheden in en wat betekent dit voor u?

Wat gaan ze doen?

Het verleggen van de persleiding wordt door hoofdaannemer VITAL gecoördineerd. De werkzaamheden vinden plaats van 25 juni t/m eind oktober 2018. Op onderstaande plattegrond ziet u het werkgebied. Het deel van de leiding onder de Beneluxbaan door wordt uitgevoerd met behulp van een zogenaamde schildboring. De rest van het traject wordt verlegd met een open ontgraving.

De werkzaamheden bestaan uit onder meer het inrichten van de werkterreinen, het aanbrengen van de bouwkuipen voor de schildboring, het uitvoeren van de boring en aanbrengen van de leiding, graafwerkzaamheden en het aansluiten van de nieuwe leiding op de bestaande. Na afloop vindt er waar nodig herstel plaats van straten en bermen.

Plattegrond werkgebied verlegging persleiding

Woont u aan de westzijde van de Beneluxbaan?

Dan betekenen deze werkzaamheden het volgende:

Woont u aan de oostzijde van de Beneluxbaan?

Dan betekenen deze werkzaamheden het volgende:

Wat is een schildboring?

Schildboren is een ‘klassieker’ onder de boormethoden. Deze meer traditionele boormethodewordt bijvoorbeeld gebruikt wanneer uit milieuoogpunt het grondwaterpeil niet mag zakken. Voor een schildboring zijn twee putten nodig: de persput (komt aan de westzijde van de Beneluxbaan) en de ontvangstput (komt aan de oostzijde). De leiding wordt dan van de persput naar de ontvangsput onder de Beneluxbaan door geperst met hydraulische of pneumatische kracht.

Herstelwerkzaamheden n.a.v. Nuon Warmte verlegging

De werkzaamheden van Nuon Warmte zijn eind mei in hun geheel afgerond. Inmiddels vinden her en der langs het verleggingsgebied de komende weken opruim- en herstelwerkzaamheden plaats. Zo worden onder meer de grasvelden waar gewerkt is schoongemaakt en opnieuw ingezaaid. Ook worden de parkeerplaatsen bij de Eleanor Rooseveltlaan hersteld en daar waar het kan zal de gemeente Amstelveen weer heesters en groen aanplanten.

Compenseren waterberging

Eerder hebben we aangegeven dat het grasveld gelegen tussen de Eleanor Rooseveltlaan 87 – 113 en de Rembrandtweg en het grasveld tussen de Beneluxbaan en de Biesbosch 79a – 217 aangewezen zijn als locaties voor het compenseren van te dempen water. Het proces om te komen tot een ontwerp van de waterberging duurt helaas veel langer dan verwacht. Zodra er een ontwerp is, leggen we dit aan omwonenden voor tijdens een informatiebijeenkomst. Zij ontvangen hiervoor tijdig een uitnodiging. Het realiseren van de watercompensatie staat nog steeds gepland in het vierde kwartaal van dit jaar.

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via onze website, info@amstelveenlijn.nl of bellen naar 020 – 470 4070 (24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar). Ook zijn wij iedere woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig in het belevingscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, 2e verdieping in de bibliotheek).

Documenten

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
24 oktober 2018 | 08:21

Wendy van der Meulen

Update verlegging persleiding: Door tegenvallers in het werk en bij de levering van materiaal duren deze werkzaamheden tot en met eind oktober. Dat is een circa een halve maand langer dan verwacht.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?