Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Beleef Belevingscentrum Amstelveen InZicht, vanaf 18 juni

Wendy van der Meulen | dinsdag 6 juni 2017
Wendy

Het is zover: het nieuwe Belevingscentrum Amstelveen InZicht gaat open! Vanaf zondag 18 juni kunt er terecht om alles te weten te komen over het werk aan de Amstelveenlijn, de A9 en het Stadshart… en het zelf te beleven.

De handen ineen

De komende jaren kunt u er in Amstelveen niet omheen: diverse grote bouwprojecten (vernieuwing van de Amstelveenlijn, verbreding en verdieping van de snelweg A9 en werkzaamheden in winkelcentrum Stadshart) zetten stad en omgeving op hun kop. Verantwoordelijk voor al dat werk zijn de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram van de gemeente Amsterdam. Zij slaan in Belevingscentrum Amstelveen InZicht de handen ineen om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er op stapel staat, en u het  Amstelveen van verleden, heden en vooral toekomst te laten beleven: ‘Als alle projecten klaar zijn, zien stad en omgeving er zó uit’.

Heel veel te doen

In Amstelveen InZicht komt u ogen en oren tekort. Er zijn films, een interactieve tafel en een lichtshow over het ontstaan van Amstelveen… u kunt een virtuele reis naar de toekomst maken… en op een grote luchtfoto in één oogopslag de projecten zien en wat die in de diverse buurten betekenen. In het centrum zullen daarnaast regelmatig presentaties en informatiebijeenkomsten plaatsvinden, en het zal fungeren als startpunt voor interessante excursies. Omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van de projecten houden er een wekelijks spreekuur.

Feestelijke opening op zondag 18 juni

Amstelveen InZicht vindt u aan Stadsplein 103 in het hart van Amstelveen, in het gebouw waar ook de bibliotheek is gevestigd. Het centrum gaat open op zondag 18 juni, tijdens een feestelijke middag van 13.15 uur tot 17.00 uur. U bent van harte welkom!

Daarna zijn de reguliere openingstijden:

  • woensdag van 12.00 uur tot 17.00 uur (‘spreekuur’ Amstelveenlijn);
  • donderdag van 12.00 uur tot 20.00 uur;
  • vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur;
  • iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie, actueel nieuws en een agenda met geplande activiteiten en spreekuren op www.amstelveeninzicht.nl.

Het aanzicht van het Belevingscentrum

Het aanzicht van het Belevingscentrum vanuit de bibliotheek, met in het midden 'De Capsule' voor een kijkje in de toekomst.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
Wil u dit bericht delen?