Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
maandag 25 januari 2016

Nieuwe inloopavonden Beeldkwaliteitsplan

Wendy van der Meulen

Voor de vernieuwing van de Amstelveenlijn (lijn 51) is een ‘Beeldkwaliteitsplan’ in de maak. In dit plan wordt beschreven hoe het uiterlijk eruit komt te zien van de drie ongelijkvloerse kruispunten bij de Rembrandtweg, Zonnestein en de Sportlaan, het materiaalgebruik en de hoeveelheid en soorten groen langs de lijn.

Op 7 en 9 december 2015 hebben we twee ontwerpsessies voor het Beeldkwaliteitsplan georganiseerd waar we meer dan 160 wensen en ideeën van omwonenden uit de nabije omgeving van de kruispunten hebben verzameld.

Wat hebben we met de ideeën gedaan?

We laten u graag weten wat we met deze reacties hebben gedaan en hoe het concept Beeldkwaliteitsplan er nu uitziet. Hiervoor organiseren we twee inloopavonden: eentje voor de kruisingen Rembrandtweg en Zonnestein en eentje voor de Sportlaan. Met deze avonden willen we achterhalen of onze uitwerking passende antwoorden geeft op de opmerkingen uit de ontwerpsessies. Of dat we misschien nog verbeteringen kunnen doorvoeren in het uiteindelijke Beeldkwaliteitsplan. We nodigen u van harte uit om langs te komen bij de inloopavond van het kruispunt in uw buurt. Omwonenden in de nabije omgeving van de drie kruispunten ontvangen hiervoor ook een uitnodiging in de bus (zie het bestand hieronder).

Zodra de avonden zijn geweest worden alle opgehaalde reacties en wat daarmee gedaan is ook op de website gepubliceerd.

Nieuwe inloopavonden: wanneer en waar?

  • Woont u in de buurt van de kruisingen Rembrandtweg en Zonnestein? Dan zien we u graag woensdag 3 februari, 19.00 – 21.00 uur, Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, Amstelveen.
  • Woont u in de buurt van het kruispunt bij de Sportlaan? Dan zien we u graag dinsdag 9 februari, 19.00 – 21.00 uur, Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, Amstelveen.

U hoeft zich niet aan te melden. U kunt gewoon langskomen wanneer het u het beste uitkomt.

Meer informatie over het Beeldkwaliteitsplan

Foto bij
Een impressie van de opmerkingen bij het kruispunt Zonnestein tijdens de ontwerpsessie van 7 december 2015.
Foto bij
En een impressie van de opmerkingen van het kruispunt de Sportlaan tijdens de ontwerpsessie van 9 december 2015.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit artikel delen?