Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
maandag 26 september 2016

Haltes De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat worden samengevoegd

Wendy van der Meulen

Recentelijk heeft de Stadsregio Amsterdam besloten om de haltes De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat samen te voegen tot één halte op een nieuwe locatie. Deze aanpassing geldt zowel voor de vernieuwde Amstelveenlijn als voor lijn 5.

Eén halte voor De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat

De gezamenlijke halte De Boelelaan/VU – A.J. Ernststraat komt in de nieuwe situatie tegen de noordkant van het kruispunt A.J. Ernststraat/Buitenveldertselaan aan te liggen. Op onderstaand kaartje is de nieuwe locatie van de halte te zien. De huidige haltes van lijn 51 en 5 komen hiermee in de toekomst te vervallen. Het samenvoegen en verplaatsen van de halte heeft onder meer te maken met de ontwikkeling van het VU-kenniskwartier. Maar ook verzachten we zo het ongemak van het opheffen van de halte A.J. Ernststraat. Wat eventueel de nieuwe naam wordt van de halte is nog niet bekend.

Wanneer wordt dit aangepast?

We zijn op dit moment nog in overleg met belanghebbenden (zoals de VU) over wanneer precies de halte De Boelelaan/VU – A.J. Ernststraat gerealiseerd moet worden. De werkzaamheden voor het ombouwen van de Amstelveenlijn staan gepland in 2018 t/m 2020. De halte A.J. Ernststraat blijft minimaal tot zomer 2020 in gebruik. Tijdens de werkzaamheden zullen beide haltes in ieder geval niet tegelijkertijd buiten gebruik zijn (met uitzondering van algehele buitendienststellingen). Als het zover is, informeren we hier tijdig over op de website.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

10 oktober 2016 | 19:38

Dick de Beus

Decennialang is er een tramhalte op het punt De Boelelaan/VU, ook toen de Zuidas nog uit weiland bestond. Nu de zuidas steeds meer zich zal ontwikkelen tot een woongebied wordt de halte verderweg geplaatst! Voor ons als senioren heel vervelend, ook omdat bij de keuze voor de Zuidas de nabijheid van tram 5 en metro 51 een punt van afweging is geweest.
We vinden het derhalve een wonderlijk plan. Is hier wel goed over nagedacht??

reageer op Dick de Beus
13 oktober 2016 | 14:22

Wendy

@Dick de Beus: Over het samenvoegen van de haltes is zeker goed nagedacht en het sluit aan bij meerdere toekomstige ontwikkelingen, zoals dat station Zuid het overstappunt van de toekomst wordt in het Zuidasgebied. Dat krijgt een nieuw tramstation aan de Schönberglaan en een extra passagierstunnel (zie ook het artikel Overstappen op station Zuid: waarom en hoe?). En de toegang van de VU komt in de toekomst zuidelijker te liggen (ontwikkeling VU Kenniskwartier). De vele senioren nabij de A.J. Ernststraat hebben overigens baat bij dit besluit, want de A.J. Ernststraathalte zou komen te vervallen waardoor ze op de halte De Boelelaan/VU aangewezen waren.

reageer op Wendy
10 oktober 2016 | 09:38

n-evo

Ik vraag me de laatste jaren steeds vaker af waar ze nou mee bezig zijn. Haltes worden in een aantal gevallen dusdanig beroerd verlegd dat het gewoon echt een stap terug is. In dit geval komt de overstap op tram, bus en streeklijnen te vervallen bij VU en moet je als reiziger onnodig doorreizen naar Zuid (bedankt voor de extra kosten) wil je een beetje compacte overstap hebben.

reageer op n-evo
9 oktober 2016 | 15:12

Meltrain

Dan gaat de overstap op tramlijn 16 en (als hij terugkeert) 24 verloren.

reageer op Meltrain
7 oktober 2016 | 11:53

Monique Disselhoff

Voorstel nieuwe naam haltes:

A.J. Ernststraat
of
VU/Gelderlandplein

reageer op Monique Disselhoff
11 oktober 2016 | 16:46

Wendy

@Monique Disselhoff: Dank nog voor uw suggesties. Wij zullen ze in ons achterhoofd houden voor wanneer de naamgevingskwestie voor deze halte gaat spelen.

reageer op Wendy
28 september 2016 | 21:24

Aron

Wat een rukbesluit.

reageer op Aron
Wil u dit artikel delen?