Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
polygon1_groot

Tijdelijk openbaar vervoer tijdens werkzaamheden

Door de werkzaamheden kan de tram in 2019 en 2020 gedurende bepaalde periodes niet rijden. Er is daarom een plan voor tijdelijk openbaar vervoer:

  • Sneltram 51 wordt vanaf 3 maart 2019 tot eind 2020 vervangen door bus 55 en pendelbus 551. 
  • Tram 5 rijdt gedurende de gehele bouwperiode, met uitzondering van de zomervakantie in 2019 en vijf weekenden verdeeld over 2019 en 2020; in die periodes wordt tram 5 vervangen door bus 45.

Bus 55 en bus 551

Vanaf 3 maart 2019 rijdt sneltram 51 niet meer, omdat de verbindingsboog bij station Zuid (de betonnen tunnel direct naast het station) buiten gebruik gaat. Bus 55 rijdt vanaf dan tussen de haltes Sacharovlaan en Station Zuid. Omdat tram 5 blijft rijden stopt bus 55 niet bij de haltes die liggen tussen de haltes Oranjebaan en De Boelelaan/VU. Buslijn 55 wordt aangevuld met pendelbus 551, die rijdt tussen eindhalte Amstelveen Westwijk en ziekenhuis Amstelland. Onderweg stopt hij ook op de haltes Westwijkplein en halte Seine.

Overstappen op bus 55, ook met R-netlijnen Uithoorn en Aalsmeer

U kunt met bus 551 op halte Seine overstappen op bus 55. Naast de pendelbus is er ook een overstapmogelijkheid bijgekomen voor de R-net lijnen uit Uithoorn en Aalsmeer (347 en 348) op buslijn 55. Deze extra stop komt in de buurt van de halte Zagerij waar de R-net buslijnen 347 en 348 (van/naar Uithoorn) stoppen. Lijn 55 stopt hier om de hoek, op de dr. Willem Dreesweg.  Zo ontstaat een compacte overstap als alternatief voor halte Poortwachter die per 3 maart vervalt.

Tijdelijke halte Biesbosch voor tram 5

Voor tram 5 worden de haltes Kronenburg en Zonnestein tijdelijk samengevoegd tot één gemeenschappelijke halte Biesbosch vanwege de werkzaamheden bij deze twee kruispunten. Vanaf 7 januari is halte Kronenburg vervallen (inclusief fiets- en voetgangersoversteek) en is de tijdelijke halte Biesbosch in gebruik genomen. Bij halte Biesbosch is ook een fiets- en voetgangersoversteek, en kun u de fiets stallen in de tijdelijke fietsenstalling. Deze halte geldt niet voor sneltram 51, deze stopt hier niet. De dichtstbij gelegen halte van lijn 51 is halte Uilenstede (750m). Halte Zonnestein is nog tot 3 maart in gebruik.

Er blijft een metro 51… (hé?)

Ja u leest het goed, er rijdt vanaf 3 maart nog steeds een metro 51, maar… dan van Isolatorweg naar Amsterdam CS via Amsterdam Zuid en Amstel (tussen Zuid en CS is de route dus gelijk aan die van de huidige lijn 51).

Check kort voor vertrek een OV-reisplanner

Amstelveen is echt een bus-gemeente met veel streeklijnen. Voor een deel van de reizigers uit Amstelveen kunnen deze streeklijnen een sneller alternatief zijn dan bus 55 en/of tram 5. Check daarom voor vertrek altijd even een OV-reisplanner, zoals 9292.nl.