Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
vrijdag 21 juni 2019

Weekendwerkzaamheden afgerond op naar de grote zomeroperatie

Danielle Opdam

Het weekend van 15 en 16 juni is achter de rug. VITAL ging 24/7 non-stop op diverse locaties aan de slag. De vele werkzaamheden verliepen grotendeels zonder problemen en de meeste werkzaamheden zijn volgens planning uitgevoerd.

Grotendeels op schema

Niet alle geplande werkzaamheden bij Kronenburg en Zonnestein hebben we in dit weekend kunnen uitvoeren. Heel concreet betekent dit dat het kruisingsvlak Beneluxbaan bij Kronenburg vanaf maandag 27 juni 7.00 uur tot donderdag 4 juli 7.00 uur wordt afgesloten. Zo kunnen we deze werkzaamheden inlopen. Rechts afslaand verkeer is mogelijk, links afslaand verkeer is niet mogelijk. Het kruisingsvlak bij Zonnestein is wel open.

Facts & figures

  • Ongeveer 100 medewerkers aan het werk
  • De waterkelder bij Kronenburg is tot een diepte van 11 meter ontgraven. Goed voor circa 2.000 m3 grond
  • Tijdelijke halte Oranjebaan aangebracht, oude halte is gedeeltelijk gesloopt
  • 46 GEWI palen aangebracht

Een impressie in beeld van noord naar zuid

Meer foto’s van onze werkzaamheden vindt u op Flickr 

Foto bij
Ontgraven van de waterkelder bij Kronenburg. Op naar de 11 meter diepte!
Foto: Gé Dubbelman
Foto bij
Ook de lift bij halte Oranjebaan is gesloopt.
Foto: Gé Dubbelman
Foto bij
Tijdelijke halte Oranjebaan voor tram 5 en 6 is aangelegd.
Foto: Gé Dubbelman
Foto bij
Spoor bij Gondel/ Beneluxbaan in noordelijke richting is vernieuwd.
Foto: Gé Dubbelman

Heeft u vragen? Stel ze hier.

8 juli 2019 | 17:05

Hans

Is er al een dienstregeling beschikbaar voor lijn 45? Bij de GVB is die nergens te vinden. Ik hoorde dat die slechts 1 keer per 15 minuten zou rijden.

reageer op Hans
9 juli 2019 | 09:36

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Hans: de dienstregeling voor lijn 45 staat in de OV-reisplanner 9292.nl of GVB.nl. Dit is vanaf zondag 14 juli tot en met zondag 25 augustus. De bus rijdt overdag om de 5 tot 6 minuten en na 20.00 uur om de 10 minuten.

reageer op Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
4 juli 2019 | 15:06

Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Update afsluiting kruisingsvlak Kronenburg verlengd tot zondag 14 juli 7.00 uur: Het kruisingsvlak Beneluxbaan bij Kronenburg blijft langer afgesloten. VITAL heeft deze ruimte nodig als werkterrein voor het ontgraven van de waterkelder en het betonwerk van het landhoofd. Tot zondag 14 juli is het kruisingsvlak Beneluxbaan/Kronenburg afgesloten. Rechts afslaand verkeer blijft mogelijk, links afslaand verkeer is niet mogelijk. Het kruisingsvlak bij Zonnestein is wel open.

reageer op Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
26 juni 2019 | 19:32

anoniem

En kan ik een kaartje kopen bij de haltes van lijn 5?

reageer op anoniem
4 juli 2019 | 08:14

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@anoniem: alle automaten bij de haltes Van Boshuizenstraat, Uilenstede, Kronenburg en Ouderkerkerlaan worden in 2019 en 2020 vervangen. Bij deze haltes kunnen straks kaartjes gekocht worden.

reageer op Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
26 juni 2019 | 19:23

anoniem

Rijdt lijn 5 dit weekeind gewoon? Waar kan ik deze info vinden op de site?

reageer op anoniem
27 juni 2019 | 07:09

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@anoniem: lijn 5 rijdt dit weekend gewoon. Vanaf zondag 14 juli tot en met zondag 25 augustus rijdt tram 5 niet. Dan wordt tram 5 vervangen door bus 45.

reageer op Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
25 juni 2019 | 19:25

Martijn Roos

Daar is Martijn Roos weer
1- Komt er nog een reactie op mijn lange schrijven. Ik zal morgen middag de inloop bijeenkomst in Buitenveldert nog mondeling reageren.

2 Sinds deze middag ligt de website voor mij van thuis uit plat, of wel ofline. Wat kan de oorzaak zijn. Met Harold al contact gehad hier over. De website werkt wel met uitgeschakelde Wi-Fi.
Hoop dat er een oplossing hier voor is.

reageer op Martijn Roos
22 juni 2019 | 00:19

Martijn Roos

Hierbij, nog eens mijn gedachte, wat ik zelf persoonlijk vind van de gehele werkplanning de komende 6 weken stremming de Lijnen 5 en 6 tussen 14 juli-25 augustus.

1-De bouw van de 2 verdiepte haltes Kronenburg en Zonnenstein. Jullie VITAL denken dat te kunnen in 6 weken. Ik heb hier toch grote twijfels bij? Het eerste is, verwijderen, sporen, en bovenleiding, dan het in trillen de damwanden, bouwkuip, en het vervolgens ontgraven de beide bouwkuipen, Weten jullie het zekers dat de bouwkuipen echt opstakel vrij zijn? En hoe is de grond samenstelling. Dan de betonstort, een behoorlijke opgave , Wat is de wekelijke droogtijd, hiervan, ik schat zo 2 a 3 weken. We gaan het wel zien, met dit grote werk de beide bouwkuipen. Er had een trambestuurder van Lijn 5 het voorstel gedaan, om voor beide bouwkuipen een tijdelijke bypass aan te leggen, echter hier is geen gehoor aan gegeven. Het materieel van Lijn 5 is anders, voor profiel van vrije ruimte als het materieel van Lijn 51, die er niet meer rijdt. En het was dan ook niet nodig geweest, om Lijn 5 en 6, voor 6 weken van de Amstelveenlijn te halen. Dan hadden jullie in een rustig werktempo volgens de normale werk uren de beide verdiepte haltes kunnen aanleggen .Zoals het wel gaat op de kruising Sportlaan, Beneluxbaan.

2- De bestaande halte vernieuwing:
Hier heb ik ook de nodige opmerkingen over. Ik begin in Buitenveldert, Boelelaan-VU en AJ-Ernsstraat. De afbraak hiervan is gepland, voor zomer 2020. Wie bedenkt deze werkplanning! Als reden wordt opgegeven, dat de nieuw gebouwde halte AJ-Ernststraat als proefhalte dient voor alle halte systemen, en meubilair. Ik begrijp het niet Wel deze zomer de aanpak, haltes, Van Boshuizenstraat, Uilenstede, Onderuit en Oranjebaan, en de halte stadshart , eindpunt Lijn 5. Ik heb de afbraak bestaande haltes, Kronenburg en Zonnenstein gevolgd, dat hebben jullie in 2 dagen uitgevoerd. Dat kan dus ook met de hier boven genoemde haltes worden uitgevoerd. En dus ook de beide halte, Boelenlaan-VU en AJ-Ernsstraat . Zodat na de 6 weken stremming het niet meer nodig is om zomer 2020 nogmaals aan het werk te moeten,de beide bestaande haltes af te breken, omwonende weer in het lawaai, de afbraak hoeven te zitten. Nogmaals ik begrijp de gedachte hiervan niet de proefuitvoeringen van de nieuwe halte AJ-Ernststraat. De andere te vernieuwen haltes krijgen de zelfde nieuwe inrichting, als de AJ-Ernsstraat. die dus 26 augustus in gebruik worden genomen. Zie dit als een tip, en neem de beide haltes, Boelenlaan-VU en AJ-Ernststraat alsnog mee in de afbraak deze komende ombouw werkzaamheden de Amstelveenlijn. Zwarte aarde, en bomen aanplant. kan dan meteen worden mee genomen. Dan de Oranjebaan, wat is de reden, dat dit afgelopen weekend ,15-16 juni al is aangepakt, de afbraak het deel van Lijn 5 en 6 en de lift, waarschijnlijk dus toch de krappe werkplanning ombouw deze bestaande halte?

3-De buslijnen 45, 55 en 551.
Ik begrijp het werkelijk niet, dat Lijn 55 Westwijk niet aandoet. GVB noemt als argument dat bewoners in Westwijk niet elke 10min een bus voor hun deur willen, ik vraag mij af, welke bewoners uit deze wijk dat dan zijn, hoogtens 3 zeurkouzen. De rest uit Westwijk wenst de buslijn wel. zodat ze normaal kunnen reizen. Kan hier alsnog wat aan worden gedaan, zodat dat 8 persoonsbusje Mercedes busje niet meer nodig is. Maar dat wel niet kunnen uitgevoerd.

Zo een lang schrijven , ben erg benieuwd of er nog wat aangedaan kan worden? Ik zal 26 juni bij de inloop middag, nog eens duidelijk maken, dat er een andere werkplanning gewenst is. beter voor gebruikers en bewoners de vernieuwing Amstelveenlijn.

Martijn Roos

reageer op Martijn Roos
22 juni 2019 | 08:50

Hans

Ik geloof ook niet dat het lukt om in slechts 6 weken tijd 2 verdiepte haltes aan te leggen. Normaal duurt zoiets al gauw een halfjaar. Ben ook zeer benieuwd met welke ‘smoes’ Vital na die 6 weken komt om lijn 5 langer af te sluiten. Uitgelopen werkzaamheden?

reageer op Hans
21 juni 2019 | 13:23

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Update afsluiting kruisingsvlak Kronenburg vanaf maandag 27 juni 7.00 uur: Het kruisingsvlak Beneluxbaan bij Kronenburg is vanaf maandag 27 juni 7.00 uur tot donderdag 4 juli 7.00 uur afgesloten. Rechts afslaand verkeer is mogelijk, links afslaand verkeer is niet mogelijk. Het kruisingsvlak bij Zonnestein is wel open.

reageer op Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
Wil u dit artikel delen?