Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English

Verwijderen retourbemaling Kronenburg en Zonnestein

Els de Canniere | maandag 14 oktober 2019
Els
donderdag 19 december 2019

Verwijderen retourbemaling Eleanor Rooseveltlaan en Florence Nightingalelaan

VITAL start op maandag 6 januari 2020 met het verwijderen van het leidingwerk langs de Florence Nightingalelaan. Voor deze werkzaamheden wordt een tijdelijk werkterrein in de berm in de bocht bij Belle van Zuylenlaan en haaks op de Florence Nightingalelaan ingericht. Maandag 27 januari start VITAL met het verwijderen van het leidingwerk langs de Eleanor Rooseveltlaan. Voor deze werkzaamheden wordt een tijdelijk werkterrein in de berm ter hoogte van Eleanor Rooseveltlaan 132 ingericht. De werkzaamheden zijn midden februari afgerond. Meer informatie over deze werkzaamheden staat in de brief onder documenten onderaan deze pagina.

Komend halfjaar gaat VITAL verder met de afbouw van de ongelijkvloerse kruisingen en haltes. Nu de vloeren en de waterkelders van de ongelijkvloerse kruisingen gebouwd zijn, kunnen de retourbemalingsinstallaties bij Kronenburg en Zonnestein uitgeschakeld en verwijderd worden. De eerste retourbronnen die weggehaald worden, zijn de 35 bronnen aan Tulpenburg. In november volgen de 60 bronnen aan de Saskia van Uylenburgweg en in december de Frits Mullerlaan.

Verwijderen retourbemalingsinstallaties

VITAL start op 21 oktober met het verwijderen van de retourbronnen aan Tulpenburg, op 18 november aan de Saskia van Uylenburgweg, begin december de Frits Mullerlaan, en begin volgend jaar de Eleanor Rooseveltlaan en de Florence Nightingalelaan. Dagelijks worden er twee bronnen afgebouwd. Voor deze werkzaamheden werkt VITAL vanaf een deel van de rijbaan, fietspad en/of parkeervakken met een vrachtwagen, mobiele kraan en servicebus voor het laden en lossen van materieel. De werklocatie schuift elke dag op. Tegelijk met het verwijderen van de retourbronnen worden ook de rijplaten en het hekwerk verwijderd, en de bermen en straten in oorspronkelijke staat hersteld. Begin februari 2020 zijn deze werkzaamheden bij Kronenburg klaar.

Tulpenburg

VITAL verwijdert vanaf 21 oktober de retourbronnen aan Tulpenburg aan de noord- en zuidzijde van de straat, tussen Trompenburg en Runmoolen. Voor deze werkzaamheden wordt vanaf een deel van de rijbaan gewerkt. Het werkterrein schuift elke dag op richting het midden van de straat naar de kruising met Zonnestein. Eind november zijn de werkzaamheden klaar aan Tulpenburg.

Saskia van Uylenburgweg

De 60 retourbronnen aan de Saskia van Uylenburgweg tussen de Rie Cramerstraat en de sportvelden verwijdert VITAL vanaf maandag 18 november. Voor deze werkzaamheden wordt vanaf de parkeervakken of het fietspad gewerkt. Het werkterrein schuift elke dag op. Midden januari 2020 zijn alle retourbronnen aan de Saskia van Uylenburgweg verwijderd:

 1. Tussen Rie Cramerstraat en Jeanne d’Arclaan: 18 november – 8 december 2019
 2. Tussen Jeanne d’Arclaan en Frits Mullerlaan: 25 november – midden december 2019
 3. Tussen Frits Mullerlaan en de sportvelden: 9 december 2019 – midden januari 2020

Frits Mullerlaan

Op de kruising van de Frits Mullerlaan met de Olympiadelaan is een werkterrein ingericht voor een reservepomp van de retourbemaling met aggregaat. Deze pomp en aggregaat kunnen nu uitgeschakeld en verwijderd worden. VITAL start met deze werkzaamheden op woensdag 20 november en werkt vanaf het fietspad aan de oostzijde van de brug. Halverwege december zijn de werkzaamheden klaar.

De 18 retourbronnen en het leidingwerk aan de Frits Mullerlaan worden verwijderd vanaf maandag 9 december. Voor deze werkzaamheden werkt VITAL vanaf een halve rijbaan. Midden december zijn deze werkzaamheden klaar.

Wat gaat u ervan merken?

 • Er wordt gewerkt op reguliere uren, van maandag t/m zaterdag van 7.00 – 19.00 uur.
 • Tijdens de vroege ochtenduren en in de namiddag/vooravond kan er extra verlichting nodig zijn.
 • Nood- en hulpdiensten kunnen altijd langs het werk.
 • De straten en omliggende buurten blijven altijd bereikbaar. Fiets- en voetpaden en parkeervakken worden afgesloten en zullen in gebruik zijn voor de inrichting van een werkterrein en inzet van een vrachtwagen.
 • Afsluitingen Tulpenburg: een halve rijbaan zal in gebruik zijn voor inrichting van een werkterrein en vrachtwagen. Dit werkterrein schuift elke dag op.
 • Afsluitingen Saskia van Uylenburgweg:
  • Fiets- en voetpad tussen Rie Cramerstraat en Jeanne d’Arclaan afgesloten van 18 november tot 8 december 2019.
  • Fietspad tussen Jeanne d’Arclaan en Frits Mullerlaan afgesloten van 25 november tot 15 december 2019.
  • Fiets- en voetpad langs de sportvelden afgesloten van 9 december 2019 tot midden januari 2020. Fietsers worden ter plaatse omgeleid.
  • Parkeervakken tussen Rie Cramerstraat en Jeanne d’Arclaan afgesloten van 18 november tot 1 december.
  • Korte stremming van autoverkeer op de Saskia van Uylenburgweg van maximaal 15 minuten ter hoogte van de Frits Mullerlaan en op plekken waar de leiding de weg kruist. Inzet van een verkeersregelaar.
 • Afsluitingen Frits Mullerlaan:
  • Het fietspad aan de oostzijde van de brug is van 20 november tot halverwege december afgesloten.
  • Stremming van autoverkeer bij de Piet de Winterlaan en de Riek Blokland-Paterlaan. Op 9 en 10 december zijn de noordelijke toegangen afgesloten, op 11 en 12 december zijn de zuidelijke toegangen afgesloten.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?