Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
dinsdag 19 februari 2019

Verlegging Gasunie-leiding in Noorder Legmeerpolder

Wendy van der Meulen

In de Noorder Legmeerpolder ten zuiden van de J.C. van Hattumweg komt een opstelterrein voor trams en het uitvoeren van klein onderhoud. De toekomstige tramsporen komen boven een bestaande Gasunie-leiding te liggen. Zonder ingrijpen ontstaat er teveel druk op deze leiding. Daarom heeft de Gasunie aannemer A. Hak de opdracht gegeven deze leiding een stukje te verleggen. De voorbereidingen hiervan zijn inmiddels begonnen. Het werkterrein is ingericht en er zijn een aantal bomen verwijderd.

Werkzaamheden tot half april

Tussen nu en half april werkt de aannemer aan de verlegging van de gastransportleiding. Dit bestaat uit het maken van een boorgat, het trekken van een nieuwe leiding en het verwijderen van de bestaande leiding. Werkzaamheden die het meest in het oog springen zijn:

  • Dinsdag 19 februari: start van het boren onder de weg door;
  • Vrijdag 22 februari: het trekken van een leiding in het boorgat. Dit duurt ongeveer vijf uur. Een aantal kranen houdt tijdens dit werk een deel van de leiding omhoog;
  • Maandag 1 t/m vrijdag 5 april: verwijdering van een deel van de oude leiding, onder de J.C. van Hattumweg.

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hinder voor omgeving en verkeer

  • Van maandag 18 februari tot en met vrijdag 22 maart is een grondwaterpomp continu in werking. Om de hinder hiervan zoveel mogelijk te beperken staat er een geluidsisolerende kast omheen.
  • Tijdens de gehele werkperiode vinden transporten plaats, vooral via de J.C. van Hattumweg. Dit gebeurt tussen 07.00 uur en 17.00 uur (van maandag 18 tot en met donderdag 21 februari tussen 7.00 uur en 19.00 uur).
  • Tijdens de werkzaamheden zijn er ook omleidingsroutes. Deze worden ter plaatse aangekondigd door middel van borden:
    • Voor auto’s en vrachtverkeer: Noorddammerweg, Asserring, Bertha von Suttnerlaan, Hammarskjöldsingel, Burgemeester Wiegelweg, Bovenkerkerweg;
    • Voor fietsers: Simon Vestdijklaan, Belcampoplantsoen, Loethoelilaan, Jasmijnlaan, Marjoleinlaan.

Vragen?

Ter plaatse kunt u met uw vragen over deze werkzaamheden terecht bij de hoofduitvoerder van aannemer A. Hak. U kunt ons bereiken via www.amstelveenlijn.nl, info@amstelveenlijn.nl of bellen naar 020 – 470 4070 (24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar). Ook zijn wij iedere woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig in het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, 2e verdieping in de bibliotheek).

Foto bij
Werkzaamheden in uitvoering

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit artikel delen?