Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Update werkzaamheden Sportlaan (also English info)

Danielle Opdam | donderdag 6 juni 2019
Danielle

VITAL heeft inmiddels alle damwanden bij Sportlaan de grond ingetrild. Om de fundering ter hoogte van de wegkruising zonder nacht-/weekendwerkzaamheden aan te kunnen brengen is het nodig dat VITAL van maandag 1 juli tot en met vrijdag 30 augustus het kruisingsvlak Sportlaan/Beneluxbaan afsluit.

Het schroeven van de funderingspalen, het plaatsen van groutankers en het realiseren van de landhoofden en de wegdekken voor het zuidelijke viaduct vinden nog tot en met eind augustus plaats. Daarna start VITAL met het noordelijke viaduct en de verdere ruwbouw van het kruispunt.

Kruisingsvlak Sportlaan/Beneluxbaan dicht van maandag 1 juli t/m vrijdag 30 augustus
Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 30 augustus is het kruisingsvlak Sportlaan/Beneluxbaan dicht voor gemotoriseerd verkeer. Oost-west verkeer is hierdoor niet mogelijk. Rechts afslaande bewegingen zijn wel mogelijk, evenals het doorgaande noord/zuid verkeer op de Beneluxbaan. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Vanaf zaterdag 31 augustus kan het autoverkeer weer gebruik maken van het kruisingsvlak.

  • Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen de kruising oversteken.
  • Voor fietsers blijft de omleiding via Marne gelden tot en met eind 1e kwartaal 2020.

1 t/m 15 augustus Sportlaan ook dicht
Sportlaan-oost (tot Alpen Rondweg) en Sportlaan-west (tot Maarten Lutherweg) zijn van donderdag 1 t/m donderdag 15 augustus ook afgesloten.

  • Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen in deze twee weken nog steeds gebruik maken van de oversteek.
  • Autoverkeer voor Sportlaan-oost wordt omgeleid via de Groenelaan.
  • Autoverkeer voor Sportlaan-west wordt omgeleid via de Van der Hooplaan en de Keizer Karelweg.

Documenten

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
9 juni 2020 | 08:58

anoniem

Dinsdag 9 juni 2020. Ik woon in de flat Theems. Rond 10:55 uur waren zij bezig langs de sportlaan vlak voor het gebouw. Ik voel de flat trillen. Niet zo een beetje ook.

Schrijf een reactie
0
+1
9 juni 2020 | 12:15

anoniem

anoniem dat klopt ik voel de vloer trillen . maar ja er moet nu eenmaal gewerkt worden en maar door de zure appel heen bijten.
en och is minder erg dan midden in de nacht nog geschraap horen over de straat van allerlei werktuigen.

Schrijf een reactie
0
+1
9 juni 2020 | 13:17

Wendy van der Meulen

@Anoniem: Sorry voor de hinder. De trillingen kunnen veroorzaakt worden door het verwijderen van de tijdelijke wegen, maar ook de inzet van zwaar materieel of een rupskraan rijdend over oneffen terrein kan tijdelijk voor trillingen zorgen. Afgelopen weekend is er ook ‘s nachts gewerkt, dus het kan zijn dat u dat gemerkt heeft.

Schrijf een reactie
+1
25 augustus 2019 | 08:09

anoniem

Gisteren (24/8) was de oversteek Beneluxbaan op de Sportlaan zonder aankondiging volledig afgesloten, dus ook voor voetgangers !! Erg fijn als je slecht ter been bent en daar dan ineens voor een wederom veranderde verkeerssituatie staat. Schandalig dat dit ‘zomaar’ kan.

Schrijf een reactie
+1
15 augustus 2019 | 17:46

Danielle Opdam

Update: Sportlaan- oost en -west blijven langer afgesloten
Door uitloop van werkzaamheden blijven Sportlaan-oost (tot Alpen Rondweg) en Sportlaan-west (tot Maarten Lutherweg) voor autoverkeer afgesloten tot en met uiterlijk 22 augustus.

Schrijf een reactie
+1
31 juli 2019 | 12:21

Wendy van der Meulen

Ter herinnering: Van 1 t/m 15 augustus zijn de Sportlaan-oost (van Beneluxbaan tot Alpen Rondweg) en Sportlaan-west (van Beneluxbaan tot Maarten Lutherweg) afgesloten. Meer hierover in dit artikel.

Schrijf een reactie
+1
8 juni 2019 | 06:41

anoniem

Graag een duidelijke plattegrond met omleidingsroutes bij berichten plaatsen. De informatie in de tekst is helaas onvolledig op dat punt.

Schrijf een reactie
+1
11 juni 2019 | 08:29

Els de Canniere

@anoniem: de aangepaste plattegrond met tijdelijk OV Amstelveen inclusief wijzigingen per 15 juni staat nu ook online. Zie hier: https://amstelveenlijn.nl/nieuws/2019/extra-halte-bus-55-bij-onderuit/ of https://amstelveenlijn.nl/over-het-project/?block=tijdelijk-openbaar-vervoer-tijdens-werkzaamheden.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?