Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
donderdag 6 juni 2019

Update werkzaamheden Sportlaan (also English info)

Wendy van der Meulen

VITAL heeft inmiddels alle damwanden bij Sportlaan de grond ingetrild. Om de fundering ter hoogte van de wegkruising zonder nacht-/weekendwerkzaamheden aan te kunnen brengen is het nodig dat VITAL van maandag 1 juli tot en met vrijdag 30 augustus het kruisingsvlak Sportlaan/Beneluxbaan afsluit.

Het schroeven van de funderingspalen, het plaatsen van groutankers en het realiseren van de landhoofden en de wegdekken voor het zuidelijke viaduct vinden nog tot en met eind augustus plaats. Daarna start VITAL met het noordelijke viaduct en de verdere ruwbouw van het kruispunt.

Kruisingsvlak Sportlaan/Beneluxbaan dicht van maandag 1 juli t/m vrijdag 30 augustus
Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 30 augustus is het kruisingsvlak Sportlaan/Beneluxbaan dicht voor gemotoriseerd verkeer. Oost-west verkeer is hierdoor niet mogelijk. Rechts afslaande bewegingen zijn wel mogelijk, evenals het doorgaande noord/zuid verkeer op de Beneluxbaan. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Vanaf zaterdag 31 augustus kan het autoverkeer weer gebruik maken van het kruisingsvlak.

  • Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen de kruising oversteken.
  • Voor fietsers blijft de omleiding via Marne gelden tot en met eind 1e kwartaal 2020.

1 t/m 15 augustus Sportlaan ook dicht
Sportlaan-oost (tot Alpen Rondweg) en Sportlaan-west (tot Maarten Lutherweg) zijn van donderdag 1 t/m donderdag 15 augustus ook afgesloten.

  • Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen in deze twee weken nog steeds gebruik maken van de oversteek.
  • Autoverkeer voor Sportlaan-oost wordt omgeleid via de Groenelaan.
  • Autoverkeer voor Sportlaan-west wordt omgeleid via de Van der Hooplaan en de Keizer Karelweg.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

8 juni 2019 | 06:41

anoniem

Graag een duidelijke plattegrond met omleidingsroutes bij berichten plaatsen. De informatie in de tekst is helaas onvolledig op dat punt.

reageer op anoniem
11 juni 2019 | 08:29

Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@anoniem: de aangepaste plattegrond met tijdelijk OV Amstelveen inclusief wijzigingen per 15 juni staat nu ook online. Zie hier: https://amstelveenlijn.nl/nieuws/2019/extra-halte-bus-55-bij-onderuit/ of https://amstelveenlijn.nl/over-het-project/?block=tijdelijk-openbaar-vervoer-tijdens-werkzaamheden.

reageer op Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
Wil u dit artikel delen?