Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
dinsdag 24 september 2019

Update werkzaamheden opstelterrein

Danielle Opdam

Op dit moment is hoofdaannemer VITAL bezig met het verwijderen van de grond dat als voorbelasting heeft gediend. De volgende stap is het bouwen van het opstelterrein. Hiervoor gaat VITAL vanaf maandag 7 oktober damwanden intrillen en het spoor aanleggen.

Vanaf maandag 7 oktober start VITAL met het intrillen van de damwanden aan de noordkant van de J.C. van Hattumweg. Dit duurt tot en met vrijdag 11 oktober. Daarna gaat de bouw van het opstelterrein verder aan de zuidkant van de J.C. van Hattumweg. Het spoor vanaf halte Westwijk trekken we door naar het opstelterrein. Ook legt VITAL een overweg aan op de J.C. van Hattumweg. De werkzaamheden aan het opstelterrein duren tot de zomer 2020.

Gevolgen voor verkeer en omgeving

 • Het werk vindt plaats van maandag tot en met vrijdag
  tussen 7.00 en 19.00 uur.
 • Het intrillen van de damwanden geeft veel geluidshinder. Dit is helaas niet te voorkomen.
 • Bouwverkeer rijdt via de nabijgelegen Meerlandenweg en Noordammerweg. Uitgezonderd hiervan zijn de transporten voor het intrillen van de damwanden. Deze komen vanaf de Bovenkerkerweg.
 • Voor het intrillen van de damwanden wordt de J.C. van Hattumweg van 7 tot en met 11 oktober ter plaatse van de brug helemaal afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. De omleiding wordt via borden aangegeven.
  Voor auto’s en vrachtverkeer: via de Noorddammerweg; Asserring; Sacharovlaan; Hammarskjöldsingel; Burgemeester Wiegelweg en Bovenkerkerweg (en vice versa)
  Voor fietsers: De fietsdoorsteken tussen Marjoleinlaan en Simon Vestdijklaan blijven toegankelijk. Doorgaand fietsverkeer wordt langs halte Westwijk omgeleid.
 • De woningen van de J.C. van Hattumweg 4 en 6 blijven bereikbaar voor de bewoners.
 • Het grootste gedeelte van de werkzaamheden voor de definitieve inrichting van het opstelterrein vindt buiten de openbare weg plaats. VITAL gebruikt hiervoor de huidige bouwroutes en in- en uitrit richting het opstelterrein.
 • Voor het maken van de spoorovergang over de J.C. van Hattumweg wordt de J.C. van Hattumweg ook afgesloten en gelden dezelfde omleidingen als bij het intrillen van de damwanden. Deze werkzaamheden zijn gepland begin 2020.

Waarom een opstelterrein?

Voor het opstellen van trams en het plegen van klein onderhoud komt ten zuiden van de J.C. van Hattumweg het opstelterrein.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit artikel delen?