Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
vrijdag 8 februari 2019

Start aanleg tijdelijke haltes bus 55 en 45

Wendy van der Meulen

Sneltram 51 stopt vanaf 3 maart in zijn huidige vorm met rijden en wordt dan vervangen door bus 55 en pendelbus 551. Tram 5 blijft tijdens de werkzaamheden wel rijden, behalve tijdens vier weekenden in maart, april en juni en de zomerperiode. Dan wordt tram 5 vervangen door bus 45. Voor deze buslijnen worden tijdelijke haltes aangelegd.

Buitenveldert

Aan de Buitenveldertselaan ten zuiden van de kruising met de sneltramhaltes VU/De Boelelaan, A.J. Ernststraat en Van Boshuizenstraat leggen we tijdelijke bushaltes aan. Bestaande haltes worden geschikt gemaakt voor de lange (gelede) bussen van lijn 55 en 45. Deze haltes moeten voldoende breed zijn en op de juiste hoogte liggen om een gelijkvloerse instap mogelijk te maken. De werkzaamheden aan deze haltes starten op maandag 11 februari om 07:00 uur en zijn zaterdag 2 maart afgerond. Eventueel wordt er gewerkt in de avonduren na spitstijd. Mogelijk wordt één rijbaan van de Buitenveldertselaan tijdelijk afgesloten om een veilige aanleg mogelijk te maken. Voor voetgangers en fietsers wordt  geen hinder verwacht.

Sacharovlaan

Tegenover de panden Spinnerij 39 t/m 43 – waar nu een parkeerhaven is – wordt de  tijdelijke bushalte Sacharovlaan aangelegd. Naast de bushalte komen fietsenrekken en tegenover Spinnerij 49 komt een tijdelijke personeelsruimte voor het GVB-personeel in de vorm van een bouwkeet. De aanleg van deze halte start op maandag 11 februari en is zaterdag 2 maart afgerond. De aannemer werkt van 07:00 tot 19:00 uur. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt een 30 km-zone ingesteld en leiden verkeersregelaars het verkeer op een veilige wijze langs de werkzaamheden. Er wordt op korte termijn een bord geplaatst om automobilisten te wijzen op het parkeerverbod dat gaat gelden bij de parkeerhaven.

 

Foto bij
Locatie halte Sacharovlaan

Heeft u vragen? Stel ze hier.

12 februari 2019 | 15:45

Rosalie

Ik zie dat de bushalte 55 ter hoogte van de Ouderkerkerlaan voor mij nog wat verder weg ligt dan de huidige sneltramhalte en daardoor niet langer ‘op loopafstand’. Komen er fietsparkeergelegenheden bij deze tijdelijke halte?

reageer op Rosalie
12 februari 2019 | 04:51

Andy

Waar zijn de haltes van bus 55 in Amstelveen tussen Sportlaan en Uilenstede?

reageer op Andy
12 februari 2019 | 09:39

Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Beste Andy, tussen Uilenstede en Sportlaan stopt bus 55 bij de haltes Oranjebaan, Langerhuize, Ziekenhuis en Groenhof. Tram 5 blijft rijden tijdens de werkzaamheden. Daarom stopt bus 55 niet bij de haltes gelegen tussen Oranjebaan en De Boelelaan/VU.

reageer op Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
10 februari 2019 | 12:51

H. van Ankeren

Hoe moeten de mensen ,die in het Zonnehuis werken, naar hun werk komen? Moeten die s`avonds laat dat hele stuk nog lopen naar hun werk? Is daar aan gedacht? Normaal gesproken bleven ze zitten tot eindpunt van de metro. Of moeten ze met een andere busregeling naar hun werk, waarvan de meeste busregelingen maar eens of twee keer per uur rijden en vaak na een bepaalde tijd helemaal niet?

reageer op H. van Ankeren
11 februari 2019 | 12:56

Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Beste, de dichtstbij gelegen halte bij het Zonnehuis is halte Burg. Wiegelweg waar buslijnen 347, 348 en 174 stoppen. Lijnen 347 en 348 rijden richting Amsterdam, bij halte Amstelveenseweg kunnen reizigers overstappen op het metronetwerk. Lijn 174 rijdt richting Amstelveen busstation, bij halte Zagerij kunnen reizigers overstappen op de tijdelijke bus 55 die naar station Zuid rijdt. Buslijnen 347, 348 en 174 rijden in de avonduren om de 30 minuten, bus 55 om de 15 minuten. Bij halte Sacharovlaan stopt bus 55 ook om de 15 minuten, wel is het 14 minuten lopen vanaf het Zonnehuis. Medewerkers kunnen nu via 9292ov.nl de snelste OV-route opzoeken, de dienstregeling vanaf 3 maart (ook van de tijdelijke bus 55) is daarin opgenomen.

reageer op Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
Wil u dit artikel delen?