Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
vrijdag 8 februari 2019

Start aanleg tijdelijke haltes bus 55 en 45

Wendy van der Meulen

Sneltram 51 stopt vanaf 3 maart in zijn huidige vorm met rijden en wordt dan vervangen door bus 55 en pendelbus 551. Tram 5 blijft tijdens de werkzaamheden wel rijden, behalve tijdens vier weekenden in maart, april en juni en de zomerperiode. Dan wordt tram 5 vervangen door bus 45. Voor deze buslijnen worden tijdelijke haltes aangelegd of bestaande haltes worden  geschikt gemaakt voor de lange (gelede) bussen van lijn 55 en 45. Deze haltes moeten voldoende breed zijn en op de juiste hoogte liggen om een gelijkvloerse instap mogelijk te maken.

Buitenveldert

Aan de Buitenveldertselaan ten zuiden van de kruising met de sneltramhaltes VU/De Boelelaan, A.J. Ernststraat en Van Boshuizenstraat leggen we tijdelijke bushaltes aan. De werkzaamheden aan deze haltes starten op maandag 11 februari om 07:00 uur en zijn zaterdag 2 maart afgerond. Eventueel wordt er gewerkt in de avonduren na spitstijd. Mogelijk wordt één rijbaan van de Buitenveldertselaan tijdelijk afgesloten om een veilige aanleg mogelijk te maken. Voor voetgangers en fietsers wordt  geen hinder verwacht.

Oranjebaan

Buslijnen 55 en 45 stoppen bij halte Oranjebaan dichtbij de huidige (snel)tramhalte. Voor deze tijdelijke bushaltes maken we gebruik van de bestaande nachtbushaltes op de oprit naar de Beneluxbaan (in noordelijke richting) en op de afrit vanaf de Beneluxbaan (in zuidelijke richting). Door het toepassen van aluminium elementen is de op- en afbouw in enkele uren klaar. Op een later tijdstip krijgen deze haltes een meer definitieve inrichting.

De werkzaamheden aan deze haltes starten op 22 februari en zijn 2 maart afgerond. De aannemer is aan het werk tussen 09:30 en 15:30 uur. Mogelijk wordt één rijbaan van de op- en afrit tijdelijk afgesloten om een veilige aanleg mogelijk te maken. Verkeersregelaars worden ingezet om hier extra op te letten. Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder.

Sacharovlaan

Tegenover de panden Spinnerij 39 t/m 43 – waar nu een parkeerhaven is – wordt de  tijdelijke bushalte Sacharovlaan aangelegd. Naast de bushalte komen fietsenrekken en tegenover Spinnerij 49 komt een tijdelijke personeelsruimte voor het GVB-personeel in de vorm van een bouwkeet. De aanleg van deze halte start op maandag 11 februari en is zaterdag 2 maart afgerond. De aannemer werkt van 07:00 tot 19:00 uur. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt een 30 km-zone ingesteld en leiden verkeersregelaars het verkeer op een veilige wijze langs de werkzaamheden. Er wordt op korte termijn een bord geplaatst om automobilisten te wijzen op het parkeerverbod dat gaat gelden bij de parkeerhaven.

 

Foto bij
Locatie halte Sacharovlaan

Heeft u vragen? Stel ze hier.

7 maart 2019 | 15:28

anoniem

route van eindpunt 55 naar station

reageer op anoniem
11 maart 2019 | 13:28

Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Dit is het traject van bus 55: Sacharovlaan, Zagerij, De Eindhoeve, Middenhoven/Brink, Praam, Logger, Seine, Groenhof, Ziekenhuis, Langerhuize, Oranjebaan, De Boelelaan/VU en station Amsterdam Zuid. Hier vind je alle informatie over het tijdelijk OV: https://amstelveenlijn.nl/over-het-project/?block=tijdelijk-openbaar-vervoer-tijdens-werkzaamheden, of op http://www.gvb.nl/amstelveenlijn.

reageer op Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
6 maart 2019 | 11:53

Atie Rietdijk

Waar kun je bushalte Biesbosch voor bus 45 zondag 10 maart aan herkennen?

reageer op Atie Rietdijk
3 maart 2019 | 08:20

Farida

Stop de bus 55 op de busstation amstelveen?

reageer op Farida
4 maart 2019 | 11:58

Wendy

@Farida: Nee daar stopt bus 55 niet. Bus 45, die voor een aantal periodes tram 5 vervangt, stopt daar wel. Zie GVB.nl voor meer informatie over de tram en bussen.

reageer op Wendy
25 februari 2019 | 16:00

M. van Ginneken

Waar zijn de haltes op het industrieterrein.
Waar kan ik de route van buslijn 55 vinden?
Waar kan ik de haltes van buslijn 55 vinden?
Als ik bij de garage Mosselben en mijn auto moet laten staan, hoe kom ik dan op de bus?
Volgens mij liggen de haltes hartstikke ver uit elkaar.
De bus rijdt, maar je kunt er niet op.
Voor wie is het comfortabel?

reageer op M. van Ginneken
24 februari 2019 | 10:17

Marisa

Waar komt. halte sportlaan?

reageer op Marisa
21 februari 2019 | 11:01

Mark

In het verleden is vaker gesproken over de frequentie en capaciteit van bus 55. Ook op deze site staan de documenten waarin u een frequentie van 12 tot 15x per uur noemt. Dat was ook hard nodig, want de bussen hebben veel minder capaciteit dan de metro’s.
Hoe kan het dat u nu opeens spreekt over 4 tot 12x per uur? Het oude minimum is nu het maximum geworden! Wanneer is dat besluit genomen? Op welke gronden? Hoe is dat aan ons gecommuniceerd?

reageer op Mark
12 februari 2019 | 15:45

Rosalie

Ik zie dat de bushalte 55 ter hoogte van de Ouderkerkerlaan voor mij nog wat verder weg ligt dan de huidige sneltramhalte en daardoor niet langer ‘op loopafstand’. Komen er fietsparkeergelegenheden bij deze tijdelijke halte?

reageer op Rosalie
12 februari 2019 | 04:51

Andy

Waar zijn de haltes van bus 55 in Amstelveen tussen Sportlaan en Uilenstede?

reageer op Andy
12 februari 2019 | 09:39

Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Beste Andy, tussen Uilenstede en Sportlaan stopt bus 55 bij de haltes Oranjebaan, Langerhuize, Ziekenhuis en Groenhof. Tram 5 blijft rijden tijdens de werkzaamheden. Daarom stopt bus 55 niet bij de haltes gelegen tussen Oranjebaan en De Boelelaan/VU.

reageer op Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
10 februari 2019 | 12:51

H. van Ankeren

Hoe moeten de mensen ,die in het Zonnehuis werken, naar hun werk komen? Moeten die s`avonds laat dat hele stuk nog lopen naar hun werk? Is daar aan gedacht? Normaal gesproken bleven ze zitten tot eindpunt van de metro. Of moeten ze met een andere busregeling naar hun werk, waarvan de meeste busregelingen maar eens of twee keer per uur rijden en vaak na een bepaalde tijd helemaal niet?

reageer op H. van Ankeren
11 februari 2019 | 12:56

Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Beste, de dichtstbij gelegen halte bij het Zonnehuis is halte Burg. Wiegelweg waar buslijnen 347, 348 en 174 stoppen. Lijnen 347 en 348 rijden richting Amsterdam, bij halte Amstelveenseweg kunnen reizigers overstappen op het metronetwerk. Lijn 174 rijdt richting Amstelveen busstation, bij halte Zagerij kunnen reizigers overstappen op de tijdelijke bus 55 die naar station Zuid rijdt. Buslijnen 347, 348 en 174 rijden in de avonduren om de 30 minuten, bus 55 om de 15 minuten. Bij halte Sacharovlaan stopt bus 55 ook om de 15 minuten, wel is het 14 minuten lopen vanaf het Zonnehuis. Medewerkers kunnen nu via 9292ov.nl de snelste OV-route opzoeken, de dienstregeling vanaf 3 maart (ook van de tijdelijke bus 55) is daarin opgenomen.

reageer op Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
Wil u dit artikel delen?