Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
woensdag 10 juli 2019

Ritprijs bus 55 aangepast; extra gemaakte kosten vergoed

Danielle Opdam

Per 5 augustus passen Vervoerregio Amsterdam en GVB het tarief voor bus 55 tussen Westwijk en Station Amsterdam Zuid aan. Daarnaast krijgen reizigers die op saldo en vol tarief reisden, het verschil met het nieuwe tarief, dat zij sinds 3 maart 2019 hebben betaald, vergoed. Dit bedrag kan tussen 1 september en 1 december 2019 opgehaald worden bij een kaartautomaat van GVB.

Compensatie bij hoge uitzondering

Reizigers betalen voor het aantal gereden kilometers, ook in geval van een (geplande of ongeplande) omleiding. In het geval van bus 55 zijn de omstandigheden uitzonderlijk en duurt de omleiding dusdanig lang dat de partijen de reiziger hiervoor bij hoge uitzondering willen compenseren.

In overleg hebben GVB en de Vervoerregio Amsterdam besloten om het kilometertarief voor bus 55 naar beneden bij te stellen tot 58% van het normale tarief. Hiermee wordt het gemiddelde prijsverschil voor een heen- en terugreis met bus 55 op saldo 0,35 euro lager ten opzichte van hun reis van lijn 51.

Saldoreizigers voordeliger uit

Met de aanpassing zijn vrijwel alle saldoreizigers (voltarief) voordeliger uit, tot maximaal 0,80 euro voor een heen-en terugreis. 8% van de saldoreizigers (voltarief) heeft na de verlaging van het tarief nog steeds een nadelig verschil van maximaal 0,15 euro ten opzichte van een (heen- en terugreis met oude lijn 51. Zij kunnen zich melden bij GVB Klantenservice via 0900-8011 of het contactformulier .

Heeft u vragen? Stel ze hier.

1 augustus 2019 | 07:07

Doree Vrusch

Geldt dit ook voor gemaakt ip tram 5 en buslijn 347 en 348?

reageer op Doree Vrusch
1 augustus 2019 | 07:44

Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Doree Vrusch: Deze vergoeding geldt alleen voor bus 55.

reageer op Wendy van der Meulen | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
Wil u dit artikel delen?