Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
woensdag 26 juni 2019

Leidingwerkzaamheden Beneluxbaan in juli en augustus

Danielle Opdam

VITAL bouwt bij Kronenburg en Zonnestein twee ongelijkvloerse kruisingen. Er zijn hiervoor al heel wat kabels en leidingen verlegd. Ten noorden van Kronenburg ligt onder de Beneluxbaan en het spoor nog de waterleiding van Waternet. Om deze te laten voldoen aan de nieuwe situatie, brengt VITAL een nieuwe mantelbuis aan. Door deze buis kan Waternet dan op een later moment de nieuwe waterleiding trekken.  In de komende periode wordt deze aangebracht onder beide kanten van de Beneluxbaan. Wat merkt u ervan?

De werkzaamheden in een notendop

Voor het aanbrengen van een nieuwe mantelbuis onder de Beneluxbaan wordt asfalt verwijderd, grond ontgraven, en wordt de fundering en verharding aangebracht. Om deze werkzaamheden uit te voeren wordt de Beneluxbaan eerst in noordelijke en daarna in zuidelijke richting afgesloten. Deze werkzaamheden verspreiden we daarom over twee weekenden. Geluid- en verkeershinder zijn helaas onvermijdelijk. Ook wordt de route van bus 55 tijdelijk ingekort. Er wordt beide dagen gewerkt tussen 7.00 en 23.00 uur.

Zaterdag 6 en zondag 7 juli: werkzaamheden aan oostzijde Beneluxbaan

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli brengt VITAL een nieuwe mantelbuis aan onder de oostelijke rijbaan van de huidige Beneluxbaan.

Hinder tijdens deze werkzaamheden:

  • Voor autoverkeer is tijdens dit weekend (ook in de nacht van zaterdag op zondag) de Beneluxbaan in noordelijke richting (oostzijde) tussen Kronenburg en Uilenstede afgesloten. Lokaal autoverkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de Beneluxbaan, Saskia van Uylenburgweg, Prof. J.H. Bavincklaan en Uilenstede. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Oranjebaan, de Keizer Karelweg en de Amstelveenseweg.

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september: werkzaamheden aan westzijde Beneluxbaan

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september brengt VITAL een nieuwe mantelbuis aan onder de westelijke rijbaan van de huidige Beneluxbaan.

Hinder tijdens deze werkzaamheden:

  • Voor autoverkeer is tijdens dit weekend (ook in de nacht van zaterdag op zondag) de Beneluxbaan in zuidelijke richting (westzijde) tussen Kronenburg en Uilenstede afgesloten. Lokaal autoverkeer vanuit het noorden wordt omgeleid via de Beneluxbaan, Hoeksewaard en Eikenrodelaan. Doorgaand autoverkeer vanuit het noorden wordt omgeleid via de Van Nijenrodeweg, de Amstelveenseweg en de Keizer Karelweg.

Aangepaste route bus 55

Bus 55 rijdt deze weekenden niet tussen station Amsterdam Zuid en halte Oranjebaan. De bus rijdt een aangepaste route vanaf halte Amstelveen busstation via  halte Oranjebaan naar de eindhalte Sacharovlaan. Voor het traject naar station Amsterdam Zuid of het noordelijk tracé van de Amstelveenlijn kunnen reizigers dit weekend gebruik maken van tram 5 en 6. Reizigers die normaliter de overstap op halte Onderuit gebruiken, reizen  in deze weekenden door naar bushalte Stadstuinen (tussen Oranjebaan en busstation Amstelveen) voor een overstap op tram 5 (halte Stadshart) en vice versa.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

28 juni 2019 | 09:16

Axel

Op 6 en 7 juli rijdt ook tramlijn 6 extra beide dagen tussen Amstelveen en station Zuid

reageer op Axel
2 juli 2019 | 14:33

Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Axel: Zojuist van GVB vernomen dat lijn 6 ook in het weekend van 6 en 7 juli zal rijden om lijn 5 te versterken. Dit omdat buslijn 55 vanwege het aanbrengen van de mantelbuis een verkorte route rijdt.

reageer op Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
1 juli 2019 | 13:39

Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Axel: tramlijn 6 rijdt alleen op werkdagen in de ochtend- en middagspits. In het weekend van 6 en 7 juli zal alleen tram 5 rijden.

reageer op Els de Canniere | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
27 juni 2019 | 07:48

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Update overstap halte Onderuit: Reizigers die normaliter de overstap op halte Onderuit gebruiken, reizen in deze weekenden door naar bushalte Stadstuinen (tussen Oranjebaan en busstation Amstelveen) voor een overstap op tram 5 (halte Stadshart) en vice versa.

reageer op Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
26 juni 2019 | 21:03

Joost

Misschien een suggestie: erbij vermelden dat mindervaliden die evt van de lift op Onderuit gebruik zouden willen maken in deze 2 weekenden, dat zij dan beter bij de begin/eindhalte van tram 5 (bij ’t stadshart) kunnen overstappen, als bus 55 dan kennelijk niet eens bij Onderuit komt, refererend aan dit artikel: https://amstelveenlijn.nl/nieuws/2019/extra-halte-bus-55-bij-onderuit/

reageer op Joost
27 juni 2019 | 07:47

Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

@Joost: dank voor de oplettendheid. Ik heb dit in het bericht aangepast.

reageer op Danielle Opdam | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
Wil u dit artikel delen?