Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
woensdag 21 augustus 2019

De zomeroperatie in beeld deel 4

Wendy van der Meulen

We tellen de dagen inmiddels af en doen nog even ons stinkende best om maandag trams 5 en 6 weer te laten rijden. Afgelopen week zijn onder andere de liften van Kronenburg, Zonnestein en Onderuit geplaatst, ligt er weer asfalt bij Kronenburg, krijgt de trambaan nu toch echt vorm en zijn ook de media nog even komen kijken. In foto en film een indruk, te beginnen bij de lift Onderuit.

Foto bij
Werk aan de bovenleiding bij Kronenburg afgelopen vrijdag. Wat ziet er nieuwe spoor er mooi nieuw uit.
Foto bij
Het aanbrengen van de bovenleidingsdraad.
Foto bij
Er vinden deze week ook allerlei testen plaats aan alle nieuwe systemen. Zo ook aan de intercom bij de nieuwe lift van Onderuit. Wist u dat er drie intercoms in de lift zitten? Eentje boven en onder de lift voor de monteur en eentje in de lift.
Foto bij
Nieuw asfalt op het zuidelijke wegdek bij Kronenburg. Hier rijdt binnenkort het autoverkeer weer overheen. In de eindsituatie wordt het ingericht voor voetgangers, fietsers en auto's.
Foto bij
Zo'n groot project, zoveel overlast en dan een bewoner bij de halte Van Boshuizenstraat die afgelopen zaterdag een tas vol koeken kwam brengen met de complimenten voor de harde bikkels van VITAL en dat het heel mooi wordt. Check daarvoor vooral de achtergrond in deze foto.
Foto bij
Afgelopen dinsdag namen diverse media een kijkje op de bouwplaats van Kronenburg. Hier de cameraman van AT5 in actie.

Liggen we nog op schema?

Zoals omgevingsmanager Harold Topper in het AT5 filmpje vertelt ziet de planning er positief uit. We koersen nog steeds af op het weer laten rijden van trams 5 en 6 op maandag 26 augustus.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit artikel delen?