Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
maandag 17 juni 2019

Bouwplaats Sportlaan druk bezocht tijdens Dag van de Bouw

Danielle Opdam

Ook dit jaar deed de Amstelveenlijn mee met de Dag van de Bouw en was de bouwplaats op de Sportlaan open voor publiek. In belevingscentrum Amstelveen InZicht was het gezellig druk. Ruim 500 geïnteresseerden hebben een bezoek gebracht aan de Dag van de Bouw in Amstelveen.

Ritje in de nieuwe tram!

Het korte ritje in de nieuwe 15G tram via virtual reality tussen de haltes Zonnestein en Kronenburg was een groot succes.

Vanuit Amstelveen InZicht konden bezoekers deelnemen aan fietsexcursies langs de A9 en Amstelveenlijn. Experts van de Amstelveenlijn, A9 en Stadshart gaven uitgebreid informatie over de grote projecten. Bezoekers mochten zelfs met de bouwlift mee in het toekomstige Up Mountain.

Activiteiten op het Stadsplein

Buiten was een supergrote zandbak op het Stadsplein. Je kon zelf ervaren hoe de dode hoek bij een vrachtauto werkt. Er was een zandkunstenaar en kinderen konden aan de slag met een eigen zandsculptuur. Kinderen die meededen aan de puzzelspeurtocht en hun puzzeloplossing of ingekleurde Dag van de Bouw kleurplaat inleverden ontvingen een gratis ijsje.

Bouwplaats Sportlaan open voor publiek

Op de bouwplaats Sportlaan waren er ieder half uur rondleidingen voor geïnteresseerden die meer wilden weten over de ongelijkvloerse kruising. Kinderen en volwassenen mochten in de graafmachine graven en kregen een graafmedaille. Na afloop van de rondleiding werd er onder het genot van een kopje koffie en poffertjes nagepraat.

Fotografie: Sanne Couprie

Foto bij
Ritje in de nieuwe tram!
Foto bij
Lekker spelen in de supergrote zandbak
Foto bij
Goed opletten bij de uitleg over de dode hoek
Foto bij
Foto bij
Wat de zandkunstenaar doet, kan ik ook!
Foto bij
Graven voor een medaille
Foto bij
Even uitrusten met koffie en poffertjes

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit artikel delen?