Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Bewoners aan het woord tijdens nieuwe tevredenheidsmonitor

Els de Canniere | donderdag 22 augustus 2019
Els

De gigantische zomeroperatie zit er bijna op. Een megaklus die zes weken lang te horen en te voelen was in Amstelveen. Na twee weken werken, peilden we bij de omgeving hoe zij de werkzaamheden tot zover ervaarden. We ontvingen 135 reacties met een respons van zeer tevreden tot ontevreden. Waar de één alles prima vindt verlopen en de harde werkers complimenteert, is de ander juist ontevreden, soms om precies hetzelfde punt.

“Gratis vervoer tijdens de werkzaamheden”

Begin augustus stuurden we een nieuwe tevredenheidsmonitor uit naar de omwonenden langs het noordelijk deel van de Amstelveenlijn, van Buitenveldert tot de A9. Er kwamen in totaal 135 reacties binnen op 329 verstuurde enquêtes (41% heeft dus gereageerd). Daarvan waren 33 respondenten (24%) ‘zeer tevreden’ over het verloop van de werkzaamheden, 72 (54%) ‘tevreden’ en 30 (22%) ‘ontevreden’.

Vooral het openbaar vervoer, bebording van omleidingen, en geluidsoverlast werden als grootste ontevredenheid genoemd. Respondenten omschreven dit met “overstap op Station Zuid is zeer slecht en kost veel reistijd”, “in mijn beleving 24/7 lawaai”, “oversteekplaatsen op Beneluxbaan beter aangeven”.

“Mijn vrienden vinden mijn huis niet  meer”

De geïmproviseerde auto-oversteekplaatsen bij Zonnestein en Kronenburg, de diverse omleidingen vanwege de vele afzettingen, en de vooraankondiging van de omleidingen zijn naast het OV een tweede heikel punt. Respondenten reageerden met opmerkingen en verbeterpunten als “beter aangeven welke route open is, “de bewegwijzering voor oversteekplaatsen is beneden alle peil”, “beter aangeven afslagen voor auto en fiets”.

In de kritische noten kwam ook de situatie voor fietsers en voetgangers een aantal keer voorbij, en vooral het algemene gevoel dat er weinig rekening is gehouden met de situatie van fietsers en voetgangers, en wel met het autoverkeer. Waar mogelijk zijn de verbeterpunten nog gedurende de zomerwerkzaamheden doorgevoerd.

Afzettingen bij Oranjebaan

“Respect voor de harde werkers”

In contrast met de kritiek blijkt ruim 78% van de respondenten tevreden of zelfs zeer tevreden te zijn. Geluiden die we ontvingen: “goede voorlichting”, “het gaat geweldig worden”, “respect voor de planning en de harde werkers”, “grote bewondering wat er gepresteerd wordt”.

Gezien de grote schaal van de werkzaamheden is de kritiek vrij beperkt en spraken veel (zeer) tevreden respondenten hun waardering uit over de communicatie, het werk als geheel en de algehele aanpak, de planning en vooral de harde werkers die zowel bij regen als bij hete temperaturen met een glimlach blijven doorwerken.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
3 december 2019 | 18:35

Nico

Halte Brink westzijde is al ruim een week gedeeltelijk open, alleen het voet en fietspad aan de halte zijde is aan de Willem Drees weg niet af, waarom word dat niet afgemaakt?
Het is een belangrijke oversteekplaats voor mensen met rollators en scootmobielen van o.a. de Fokus woningen en ook de toegang voor de daar gelegen bus halte!

Schrijf een reactie
0
+1
4 december 2019 | 12:08

Wendy van der Meulen

@Nico: Dat wordt op dit moment afgemaakt.

Schrijf een reactie
+1
30 augustus 2019 | 16:37

anoniem

Wanneer wordt winkelcentrum Middenhoven weer toegankelijk. De oversteekplaats vanaf de stoplichten naar het winkelcentrum is nu al maanden vooral voor mindervaliden, ouderen en slechtzienden totaal verspert en onbruikbaar en er is geen alternatieve route. Hoe lang gaat dit nog duren want het lopen over de fietsenoversteek is best wel gevaarlijk.

Schrijf een reactie
+1
3 september 2019 | 11:09

Danielle Opdam

@anoniem: VITAL is weer gestart met werkzaamheden onder andere bij halte Brink. Tussen Gondel en Poortwachter wordt het ballastbed vervangen door een grasbaan. Bij de fietsoversteek voor winkelcentrum Middenhoven staat een verkeersregelaar om het verkeer daar te begeleiden. Daarnaast wordt vanaf half september de halte Brink vernieuwd. Vanaf eind oktober tot half november vinden werkzaamheden plaats bij de spoorwegovergangen ter hoogte van Brink en Melkweg. Informatie over deze werkzaamheden volgen op een later moment.

Schrijf een reactie
+1
23 augustus 2019 | 06:30

Jan

Jammer dat weer de hele zuidelijke kant van Amstelveen vergeten wordt, maar daar wonen uiteraard de wethouders niet.

Allereerst: petje af voor de organisatie van de werf en de vele uren die de werklui daar spenderen, het is prachtig te zien hoe snel het allemaal vooruit gaat.

Wat betreft bewegwijzering en overlast, het is wat het is, ik kan moeilijk voorstellen hoe het nog beter kan. Dat het allemaal zo snel wordt uitgevoerd is de beste aanpak, moest alle infrastructuur zo maar (kunnen) worden aangepakt.

Schrijf een reactie
+1
23 augustus 2019 | 07:21

Wendy van der Meulen

@Jan: Deze meting was specifiek voor de zomeroperatie die plaats vindt tussen Buitenveldert en Stadshart dus vandaar dat Amstelveen Zuid niet is meegenomen. Daar doen we dit najaar weer een meting. Bedankt verder voor uw compliment! De verantwoordelijke wethouder bij de gemeente Amstelveen (Rob Ellermeijer) woont trouwens in Westwijk.

Schrijf een reactie
+1
23 augustus 2019 | 13:47

Jan

Fijn te horen!

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?