Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
vrijdag 29 maart 2019

24/7 werkzaamheden tijdens 2 weekenden in april, tram 5 rijdt niet (also English info)

Wendy van der Meulen

In het weekend van 13-14 april en het paasweekend 20-22 april werkt VITAL non stop door bij de haltes Kronenburg, Zonnestein en het Stadshart. Tijdens deze weekenden rijdt er geen tram 5 tussen station Zuid en Amstelveen Stadshart. Wat betekent dit voor het openbaar vervoer en welke werkzaamheden vinden er dan plaats?

Op zaterdag 13, zondag 14, zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 april rijdt tram 5 niet tussen station Zuid en Amstelveen Stadshart. Pendelbus 45 verzorgt dan de verbinding tussen Station Zuid en Amstelveen Busstation. Tram 5 rijdt wél tussen Station Zuid en Westergasfabriek. De route van bus 45 kunt u onderaan dit nieuwsbericht downloaden. Uw reis kunt u plannen via 9292.nl. VITAL werkt deze weekenden non stop door bij de haltes Kronenburg, Zonnestein en het Stadshart. Deze werkzaamheden zorgen voor veel geluidsoverlast. Ook is er sprake van verkeershinder, tevens voor de bussen 45 en 55 die op hun route bijvoorbeeld te maken krijgen met rijstrookafzettingen. Op maandagochtend 15 april en dinsdagochtend 23 april om 5.35 uur moet tram 5 weer conform dienstregeling gaan rijden.

Foto bij
Route van pendelbus 45 die ter vervanging van tram 5 rijdt tussen Station Zuid en Amstelveen Busstation.

Vrijdag 12 april 19.00 uur – maandag 15 april 7.00 uur (non stop werkzaamheden)

  • Vervanging bovenleidingspalen en spoorwerkzaamheden bij halte Stadshart

VITAL gebruikt dit weekend om bij halte Amstelveen Stadshart de bovenleidingspalen te vervangen. Dit houdt in het aanleggen van nieuwe palen inclusief funderingen, en het verwijderen van de oude palen. Ook voeren we spoorwerkzaamheden uit, zoals het vernieuwen van ballast. VITAL start op vrijdag 12 april om 19.00 uur en werkt vervolgens non-stop door tot maandag 15 april 7.00 uur. Lees meer over deze werkzaamheden.

  • Funderingswerkzaamheden en spoorvervanging bij haltes Kronenburg – Zonnestein

In hetzelfde weekend gaat VITAL aan de slag bij Kronenburg en Zonnestein met het uitvoeren van funderingswerkzaamheden in het spoorbed en in het kruisingsvlak bij Zonnestein (het plaatsen van funderingspalen en ankers die de bak op z’n plaats houden), ondersteuning bouwen voor de wegdekken van de ovaalrotonde bij Zonnestein, en een stuk spoor vervangen ten noorden van kruising Kronenburg. VITAL start op vrijdag 12 april om 19.00 uur en werkt vervolgens non stop door tot maandag 15 april 7.00 uur. Geluidsoverlast is helaas niet te vermijden. Ook is er verkeershinder omdat de kruising van Zonnestein gedurende dit weekend voor de uitvoering van deze werkzaamheden is afgesloten. De kruising van Kronenburg is dan wel open. Aan- en afvoer van materiaal vindt plaats via het spoor en gebeurt In de nachten voor dan wel na het weekend. In de nachten na het weekend vinden er eventueel ook onderhoudswerkzaamheden aan het spoor plaats. Ook dit kan ’s nachts geluidshinder geven. Dit geldt voor alle weekenden dat tram 5 niet rijdt.

  • Neutraliseren spoor bij halte A.J. Ernststraat

Zondag 14 april gaat VITAL overdag aan de slag bij halte A.J. Ernststraat met het neutraliseren van het spoor. Dit houdt in dat het spoor wordt los gemaakt, doorgeslepen, en wordt er neutraalspanning in het spoor getrokken om in de toekomst spoorspattingen bij koude/warmte te voorkomen. VITAL start op zondag 14 april om 7.00 uur en werkt door tot 15.00 uur.

  • Aan- en afvoer van bouwmaterialen op de opslag-/werkterreinen bij Gondel-Turfschip, Ouderkerkerlaan en Opstelterrein

Deze activiteiten vinden in dit weekend overdag, in de nachten en op zondag plaats.

Vrijdag 20 april 19.00 uur – dinsdag 23 april 7.00 uur (non stop werkzaamheden)

  • Funderingswerkzaamheden en spoorvervanging Kronenburg – Zonnestein

VITAL gebruikt dit weekend om bij Kronenburg en Zonnestein funderingswerkzaamheden in het spoorbed en in het kruisingsvlak bij Kronenburg (het plaatsen van funderingspalen en ankers die de bak op z’n plaats houden) uit te voeren, de ondersteuning te bouwen voor de wegdekken van de ovaalrotonde bij Kronenburg, en een stuk spoor te vervangen ten zuiden van kruising Zonnestein. VITAL start op vrijdag 19 april om 19.00 uur en werkt vervolgens non stop door tot dinsdag 23 april 7.00 uur. Geluidsoverlast is helaas niet te vermijden. Ook is er verkeershinder omdat de kruising van Kronenburg gedurende dit weekend voor de uitvoering van deze werkzaamheden is afgesloten. De kruising van Zonnestein is dan wel open. Aan- en afvoer van materiaal vindt plaats via het spoor en gebeurt in de nachten voor dan wel na het weekend. In de nachten na het weekend vinden er eventueel ook onderhoudswerkzaamheden aan het spoor plaats. Ook dit kan ’s nachts geluidshinder geven.

  • Vernieuwen spoor en kruisingsvlak bij halte Stadshart

VITAL gaat in het paasweekend ook aan de slag in het Stadshart om het spoor en de betonplaatfundering te verwijderen, nieuwe fundering aan te brengen, nieuw spoor en wissel, en de overweg van het kruisingsvlak te vernieuwen, en de spoorligging voor de toekomstige situatie bij kruising Beneluxbaan/Handelsweg te verhogen. VITAL start op vrijdag 19 april om 19.00 uur en werkt vervolgens non-stop door tot dinsdag 23 april 7.00 uur. Lees meer over deze werkzaamheden. 

  • Afbouw nieuwe halte A.J. Ernststraat

In dit weekend bouwt VITAL nieuwe halte AJ Ernststraat verder af. Hiervoor zal een rijstrook afgezet zijn. VITAL is aan het werk bij de A.J. Ernstraat tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

  • Aan- en afvoer van bouwmaterialen de opslag-/werkterreinen bij Gondel-Turfschip, Ouderkerkerlaan en Opstelterrein

Deze activiteiten vinden in dit weekend overdag, in de nachten, op zondag en op maandag plaats.

15-16 juni: tram 5 rijdt ook dit weekend niet

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni rijdt er geen tram 5 tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Pendelbus 45 verzorgt dan wederom de verbinding tussen Station Zuid en Busstation Amstelveen. VITAL gebruikt dit weekend om de waterkelders bij Kronenburg en Zonnestein te ontgraven en voorbereidingen te treffen ten behoeve van de zomerbuitendienststelling van tram 5.

Een kijkje in de keuken van VITAL

Sharita Ramlakhan van VITAL coördineert de aankomende buitendienststellingen van tram 5, de periodes waarin de lijn niet kan rijden en wordt vervangen door bussen. Ze vertelt waarom de buitendienststellingen nodig zijn, wat erbij komt kijken en wat de gevolgen ervan zijn.

Lees hier het interview met haar.

Foto bij
Buitendienststellingcoördinator Sharita: "Militaire operatie, maar we zijn er klaar voor!"

Heeft u vragen? Stel ze hier.

21 april 2019 | 17:17

Anonieme burger zonder antwoord

Wanneer nemen jullie communicatie eens serieus?
Mijn simpele vraag over het feit of je wel of niet mag fietsen over de Sportlaankruising wordt niet eens beantwoord via e-mail, telefoon, face-to-face.

reageer op Anonieme burger zonder antwoord
21 april 2019 | 13:50

Wendy

Update kruispunt Kronenburg: Voor het uitvoeren van afrondende werkzaamheden is het kruisingsvlak Beneluxbaan/Rembrandtweg/Saskia van Uylenburgweg tot en met 30 april dicht voor al het verkeer. Oost-west verkeer is hierdoor niet mogelijk. Rechts afslaande bewegingen zijn wel mogelijk, evenals het doorgaande noord/zuid verkeer op de Beneluxbaan. Vanaf 1 mei is de kruising bij Kronenburg weer open.

reageer op Wendy
11 april 2019 | 14:53

Danielle | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Update werkzaamheden halte Ouderkerkerlaan:
Op zaterdag 20 april van 7.00 – 19.00 uur vinden bij halte Ouderkerkerlaan sloopwerkzaamheden plaats. Tijdens de weekendbuitendienststelling van 19 – 22 april zijn er tevens 24/7 aan- en afvoeractiviteiten op het opslagterrein bij deze halte.

reageer op Danielle | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
10 april 2019 | 09:14

Angelique

Wanneer gaan ze aan halte onderuit beginnen?

reageer op Angelique
10 april 2019 | 11:41

Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Halte Onderuit wordt vernieuwd in de zomerperiode van 14 juli tot 26 augustus. De planning van alle werkzaamheden kun je hier bekijken: https://www.amstelveenlijn.nl/werkzaamheden-en-hinder/.

reageer op Els | Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
Wil u dit artikel delen?