Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
donderdag 7 maart 2019

24/7 werkzaamheden dit weekend, tram 5 rijdt niet

Wendy van der Meulen

In het weekend van 9 en 10 maart is tram 5 buiten gebruik. VITAL werkt dit weekend non stop door bij de haltes Kronenburg en Zonnestein en in Buitenveldert. Wat betekent dit voor het openbaar vervoer en welke werkzaamheden vinden er dan plaats?

Tram 5 is op zaterdag 9 en zondag 10 maart tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart buiten gebruik. Pendelbus 45 rijdt ter vervanging tussen Station Zuid en Amstelveen Busstation. Tram 5 rijdt wél tussen Station Zuid en Westergasfabriek. De route van bus 45 kunt u onderaan dit nieuwsbericht downloaden. Uw reis kunt u plannen via 9292.nl. VITAL werkt dit weekend non stop door bij de haltes Kronenburg en Zonnestein en in Buitenveldert. Deze werkzaamheden zorgen voor veel geluidsoverlast. Ook is er sprake van verkeershinder, tevens voor de bussen 45 en 55 die op hun route bijvoorbeeld te maken krijgen met rijstrookafzettingen.

Foto bij
Route van bus 45 die ter vervanging van tram 5 rijdt tussen Station Zuid en Amstelveen Busstation.

Vrijdag 8 maart 19.00 uur – maandag 11 maart 7.00 uur (non stop werkzaamheden)

  • Funderingswerkzaamheden bij Kronenburg en Zonnestein

VITAL gebruikt dit weekend om bij Kronenburg en Zonnestein de haltes te slopen, buizen te leggen en funderingswerkzaamheden in het spoorbed uit te voeren (het plaatsen van funderingspalen en ankers die de bak op z’n plaats houden). VITAL start op vrijdag 8 maart om 19.00 uur en werkt vervolgens non stop door tot maandag 11 maart 7.00 uur. Op maandagochtend 11 maart om 5.35 uur moet tram 5 weer conform dienstregeling gaan rijden. Aan- en afvoer van materiaal vindt plaats via het spoor en gebeurt In de nachten voor dan wel na het weekend. In de nachten na het weekend vinden er eventueel ook onderhoudswerkzaamheden aan het spoor plaats. Ook dit kan ’s nachts geluidshinder geven. Dit geldt voor alle weekenden dat tram 5 niet rijdt.

Lees meer over deze werkzaamheden.

  • Bouw nieuwe halte A.J. Ernstraat en vernieuwing spoor tussen De Boelelaan en Cannenburg

Langs de vernieuwde Amstelveenlijn combineren we de haltes A.J. Ernststraat en De Boelelaan/VU tot één nieuwe halte A.J. Ernststraat. Deze komt aan de noordkant van het kruispunt A.J. Ernststraat/Buitenveldertselaan te liggen; de ‘oude’ haltes sloopt VITAL in de zomer van 2020. De bouw van de nieuwe halte A.J. Ernststraat (perronwanden, mantelbuizen en perrons) vindt plaats tussen vrijdagavond 8 maart 19.00 uur en maandagochtend 11 maart 7.00 uur. Er wordt zonder onderbreking gewerkt.

In hetzelfde weekend vernieuwt VITAL het spoor (onder andere rails, ballast, dwarsliggers, wissels, bovenleiding en bekabeling) tussen De Boelelaan en de kruising met Cannenburg.

Lees meer over deze werkzaamheden. 

April en juni: tram 5 rijdt nog drie weekenden niet

Op zaterdag 13 en zondag 14 april, zaterdag 20 t/m maandag 22 april (paasweekend) en zaterdag 15 en zondag 16 juni rijdt er geen tram 5 tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Pendelbus 45 verzorgt dan wederom de verbinding tussen Station Zuid en Busstation Amstelveen. Er vinden dan werkzaamheden bij Kronenburg en Zonnestein plaats. Er zou in Buitenveldert alleen wat afrondende werkzaamheden en/of onderhoud plaats kunnen vinden.

Foto bij
Nachtwerkzaamheden in het spoor.
Foto: Gé Dubbelman

Een kijkje in de keuken van VITAL

Sharita Ramlakhan van VITAL coördineert de aankomende buitendienststellingen van tram 5, de periodes waarin de lijn niet kan rijden en wordt vervangen door bussen. Ze vertelt waarom de buitendienststellingen nodig zijn, wat erbij komt kijken en wat de gevolgen ervan zijn.

Lees hier het interview met haar.

Foto bij
Buitendienststellingcoördinator Sharita: Militaire operatie, maar we zijn er klaar voor!
Foto: Gé Dubbelman

Heeft u vragen? Stel ze hier.

10 maart 2019 | 10:54

David

Waar precies (!) is de bus 45 halte (noord richting) bij de Biesbosch halte. Aan de Eleanora Rooseveltlaan of aan de Beneluxbaan zelf?

reageer op David
10 maart 2019 | 12:36

Wendy

@David: Deze ligt aan de Beneluxbaan ter hoogte van de oversteek bij halte Biesbosch.

reageer op Wendy
9 maart 2019 | 18:40

Wendy

We zijn weer 24/7 telefonisch bereikbaar. De technische storing is verholpen.

reageer op Wendy
9 maart 2019 | 10:32

Wendy

Let op: op dit moment heeft ons telefoonnummer 020-4704070 een storing en zijn wij telefonisch niet bereikbaar. U kunt ons wel 24/7 via al onze andere kanalen bereiken. Zodra dit opgelost is, laten we dit weten.

reageer op Wendy
9 maart 2019 | 16:59

Wendy

@Mark Diependaal: Als u uw telefoonnummer even mailt naar info@amstelveenlijn.nl (of hier op de site deelt, op twitter zet of via facebook kenbaar aan ons maakt) bel ik u terug. De technische storing is nog steeds niet verholpen en het is ook nog niet bekend wanneer wel.

reageer op Wendy
9 maart 2019 | 15:32

Mark Diependaal

Wat vervelend dat het telefoonnummer niet werkt, het antwoordapparaat doet het wel. Mmm storing?? Er is gewoon niemand aanwezig om de excessen van de aannemer aan te horen. Flauwekul en windowsdressing meer is het niet.

reageer op Mark Diependaal
9 maart 2019 | 15:30

Mark Diependaal

Ja lekker wendy handig dat je de nummers er gelijk bijzet. Kzou bijna denken dat het niet de bedoeling is dat je contact kan opnemen.

reageer op Mark Diependaal
Wil u dit artikel delen?