Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
woensdag 7 november 2018

Werkzaamheden Stedin bij de Sportlaan

Wendy van der Meulen

Om het kruispunt Beneluxbaan/Sportlaan ongelijkvloers te kunnen maken tijdens het ombouwen van de Amstelveenlijn verlegt Stedin hun gasleiding vanaf de hoek van de Peter Postbaan ter hoogte van de Beneluxbaan en aan de oostzijde van de Beneluxbaan. Wat houden deze werkzaamheden in?

Graafwerkzaamheden en een boring

Sinds 22 oktober is aannemer Visser & Smit Hanab in opdracht van Stedin bezig met het uitvoeren van werkzaamheden, zoals het inrichten van werk- en opslagterreinen. De gasleiding vanaf de hoek van de Peter Postbaan ter hoogte van de Beneluxbaan en aan de oostzijde van de Beneluxbaan wordt grotendeels verlegd met graafwerkzaamheden. Ook is er een boring onder de Beneluxbaan en het spoor nodig. Naar verwachting duren de werkzaamheden van 22 oktober 2018 t/m medio februari 2019. Er wordt op doordeweekse dagen gewerkt tussen 7.00 en 19.00 uur. Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van het werkgebied van Stedin.

Wat voor hinder kunt u verwachten?

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is er sprake van verkeershinder:

  • Op 19, 20 en 21 november is de Sportlaan tussen de Beneluxbaan en de Alpen Rondweg/Watercirkel voor drie dagen volledig afgesloten voor al het verkeer. De omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven. Voor auto’s gaan de omleidingen via de Beneluxbaan – Oranjebaan – Groenelaan en Beneluxbaan – Gondel – Turfschip – Groenelaan.
  • Het fietspad aan de oostzijde van de Beneluxbaan tussen de Sportlaan en de Laan van de Helende Meesters is in november afgesloten. De fietspaden aan beide kanten van de Beneluxbaan tussen de haltes Marne en de Sportlaan zijn gedurende van december t/m medio februari afgesloten. Fietsers worden ter plaatse omgeleid door de wijken.
  • Voor OV-reizigers is er geen hinder, halte Sportlaan blijft bereikbaar.

Verder kan er nabij de boor- en graafwerkzaamheden en de werk- en opslagterreinen sprake zijn van geluidshinder.

Heeft u nog vragen?

U kunt ons bereiken door onderaan dit artikel te reageren,  via info@amstelveenlijn.nl of bellen naar 020 – 470 4070 (24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar). Ook zijn wij iedere woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig in het belevingscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, 2e verdieping in de bibliotheek).

Foto bij

Heeft u vragen? Stel ze hier.

30 november 2018 | 04:43

Wendy

Update werkzaamheden Stedin: De fietsenstalling ter hoogte van Netjes Beheer (oostkant Sportlaan/Beneluxbaan) wordt a.s. maandag tijdelijk verwijderd vanwege de verleggingswerkzaamheden. De fietsenstalling aan de andere kant van het kruispunt is dan tijdelijk het alternatief.

reageer op Wendy
8 november 2018 | 17:18

Yvan Deimann

Wordt de gaslevering gedurende deze periode ergens onderbroken?
Het zou vervelend zijn als we de moederkachel opnieuw moeten opstarten en het koud wordt in huis…

reageer op Yvan Deimann
12 november 2018 | 10:32

Wendy

@Yvan Deimann: Nee dat is bij deze werkzaamheden niet aan de orde.

reageer op Wendy
Wil u dit artikel delen?