Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Foto bij
dinsdag 9 januari 2018

Werkzaamheden bij Straat van Messina en Westelijk Halfrond

Wendy van der Meulen

Aannemer Denys is in opdracht van Nuon Warmte sinds 23 oktober 2017 bezig met het verleggen van hun warmteleiding rondom onder andere het kruispunt Zonnestein. Onderdeel van deze werkzaamheden is een open ontgraving door de Straat van Messina ter hoogte van het kruispunt Beneluxbaan – Straat van Messina (Zonnestein) en in de groenstrook nabij het Westelijk Halfrond 317 – 485. Graag informeren we u over wat er gaat gebeuren en wat dit voor u betekent.

Open ontgraving

Bij een open ontgraving wordt er een sleuf in de grond gegraven waar vervolgens de warmteleiding in wordt gelegd. Na het verbinden van de leidingdelen en het dichtmaken van de sleuf worden vervolgens de weg, de fietspaden en de trottoirs weer hersteld. Naar verwachting vinden de werkzaamheden bij de Straat van Messina plaats van 15 januari tot en met 2 februari en bij het Westelijk Halfrond van 30 januari tot en met 15 februari.  Er wordt op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur gewerkt. Op de plattegrond ‘Kronenburg en Zonnestein werkzaamheden Nuon Warmte 09012018’ (hieronder te downloaden) ziet u het verleggingstracé van Nuon Warmte. Na afronding van deze verleggingswerkzaamheden zal Denys in mei terugkomen om de eindpunten van de nieuwe warmteleiding daadwerkelijk aan te sluiten.

Wat betekent dit voor u?

Een open ontgraving geeft hinder, met name vanwege afsluitingen en omleidingen. De Straat van Messina zal tussen de Beneluxbaan en de rotonde Eleanor Rooseveltlaan/Westelijk Halfrond tussen 15 januari en 2 februari gestremd zijn voor al het verkeer. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven met borden.

  • Autoverkeer wordt omgeleid via de Saskia van Uylenburgweg en de Eleanor Rooseveltlaan.
  • (Brom)fietsverkeer kan via het Westelijk Halfrond en de Eleanor Rooseveltlaan (zie onderstaande plattegrond voor de fietsomleiding).
  • Voetgangers worden via het Westelijk Halfrond 317 – 369 omgeleid. De voetgangersoversteek op de Straat van Messina blijft toegankelijk vanwege de tramhalte Zonnestein.
  • Winkelcentrum Kostverlorenhof blijft voor al het verkeer bereikbaar.

Ook zal er sprake zijn van geluidshinder nabij de werkterreinen en de werkzaamheden. Zo zal bij het Westelijk Halfrond 317 – 369 het grasveld aan de balkonzijde worden gebruikt voor de aanvoer van materieel en medewerkers voor de graafwerkzaamheden in het groen nabij bij de nummers 371 – 427.

Fietsenstalling

De fietsenstalling bij de tramhalte Zonnestein op de kruising Beneluxbaan – Straat van Messina zal gedurende de werkzaamheden verwijderd worden en wordt na de werkzaamheden teruggeplaatst. Er komt geen tijdelijke, vervangende stallingsruimte.

Langdurige omleiding voor fietsers

Omdat meerdere partijen komende maanden aan de slag gaan met kabel- en leidingwerkzaamheden zal het fietspad langs de Beneluxbaan vanaf de Oranjebaan tot de Rembrandtweg langdurig afgesloten zijn voor (brom)fietsers. Op onderstaande plattegrond ziet u de omleidingsroute die ter plaatse aangegeven zal worden, waarbij dan de afsluiting van de Straat van Messina tot en met 2 februari duurt.

Omwonenden zijn geïnformeerd met een informatiebrief (onderaan het artikel te downloaden). Planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van wijzigingen.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

19 februari 2018 | 16:22

Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn

Update werkzaamheden Nuon Warmte: De werkzaamheden van Denys bij het Westelijk Halfrond duren naar verwachting t/m 2 maart in plaats van t/m 15 februari. Dit komt door het recente koude weer en door de beperkte werkruimte ter plaatse.

reageer op Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn
Wil u dit artikel delen?