Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
maandag 4 juni 2018

Succesvolle eerste Dag van de Bouw!

Wendy van der Meulen

Zelfs zonder een daadwerkelijke bouwplaats deed de Amstelveenlijn dit jaar voor het eerst mee met de Dag van de Bouw. En wat een geslaagde dag was dit! Met belevingscentrum Amstelveen InZicht als kloppend hart van deze dag hebben ruim 500 geïnteresseerden  een bezoek gebracht aan de Dag van de Bouw in Amstelveen.

Vanuit Amstelveen InZicht konden bezoekers deelnemen aan diverse bus- en fietsexcursies. Op het Stadsplein ontstond gedurende de dag een enorme 3D-tekening met daarop de toekomstige Amstelveenlijn. De excursies waren erg populair. Onder deskundige leiding reden er bussen langs (toekomstige) bouwlocaties zoals de A9, werkzaamheden in aanloop naar de Amstelveenlijn en ontwikkelingen in het Stadshart.

30 liter ijs en 250 kleurplaten verder

In InZicht was het gezellig druk. Daar gaven we uitgebreid informatie over de grote projecten van het Stadshart, A9 en de Amstelveenlijn. En buiten stonden werkvoertuigen van Rijkswaterstaat en een flinke graafmachine van aannemer KWS. Aan de oproep om op de Dag van de Bouw hun kleurplaat in te leveren bij InZicht hebben kinderen (en hun ouders) massaal gehoor gegeven. Het leverde alvast een gratis ijsje op en misschien een prijs op woensdag 20 juni, want dan is de prijsuitreiking. Houd www.amstelveeninzicht.nl in de gaten voor meer informatie over deze festiviteit.

Reserveer alvast uw agenda

Volgend jaar is de Dag van de Bouw op zaterdag 1 juni 2019. Ook dan zijn de projecten A9, Stadshart en Amstelveenlijn weer van de partij!

Foto bij
De 3D street art artiesten aan het werk. Werk dat alvast een inkijkje gaf van een ongelijkvloerse halte.
Foto bij
De ijsjes waren populair bij jong en oud.
Foto: Gé Dubbelman
Foto bij
De kraan van KWS stond fier op het Stadsplein.
Foto: Gé Dubbelman
Foto bij
Even een rondje maken langs toekomstige projecthotspots in Amstelveen onder begeleiding van experts viel in goede aarde.
Foto: Gé Dubbelman
Foto bij
De enthousiaste dames van Inzicht: zien we u volgend jaar weer?

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit artikel delen?