Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Start grootschalige werkzaamheden bij Sportlaan (also English info)

Els de Canniere | woensdag 19 december 2018
Els

Hoofdaannemer VITAL start op maandag 7 januari met het creëren van werkruimte bij de kruising Beneluxbaan/Sportlaan. Om het wegverkeer in stand te houden tijdens het realiseren van de ongelijkvloerse kruising wordt de Beneluxbaan tijdelijk naar buiten toe verlegd. Wat voor werkzaamheden komen daar bij kijken en wat betekent dit voor u?

Verleggen Beneluxbaan

Ter hoogte van de kruising wordt de Beneluxbaan tijdelijk naar buiten toe verlegd, zodat het wegverkeer met 2 x 2 volwaardige rijbanen in stand gehouden kan worden tijdens het realiseren van de ongelijkvloerse kruising. Hiervoor zijn onder andere grond-, asfalterings- en sloopwerkzaamheden nodig, en zijn er fiets- en voetgangersomleidingen en afsluitingen voor het autoverkeer.

Inbrengen damwanden

Om de Beneluxbaan bij de Sportlaan te kunnen verleggen moeten er bij de Alpen Rondweg, Maarten Lutherweg en nabij de Internationale School damwanden worden ingebracht. Per locatie bestaan de werkzaamheden uit het opbouwen van de installatie, het daadwerkelijk intrillen van de damwanden en daarna de afbouw van de installatie. Het intrillen van de damwanden geeft veel geluidshinder, wat helaas niet te voorkomen is.

Plattegrond werkzaamheden Sportlaan (situatie vanaf 14 maart 2019)

Planning werkzaamheden

7 jan. t/m 25 feb. 

25 feb. t/m 1 mrt.

3 t/m 9 mrt

10 t/m 14 mrt

Planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat voor hinder kunt u verwachten?

Verkeer

*Goed om te weten: vanaf 14 maart is er op de kruising wel weer een oversteek voor voetgangers, maar niet voor fietsers. Daar blijft t/m eind 1e kwartaal 2020 de fietsomleiding via het tunneltje bij Marne voor gelden.

Openbaar vervoer

Geluid

Stof & vuil

Licht

Werktijden

Parkeren medewerkers

Uw mening telt!

Tot slot nog een nabrander. Wij zijn benieuwd naar uw mening over hoe wij de ombouw van de Amstelveenlijn aanpakken. Of deze nu positief of negatief is, uw mening is voor ons belangrijk en vormt een belangrijke basis voor ons handelen. Zou u zich aan willen melden voor onze tevredenheidsmonitor? Dit kan via www.amstelveenlijn.nl/uwmeningtelt. Zo maken we samen van de Amstelveenlijn een beter project.

Documenten

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
21 februari 2019 | 06:23

Wendy van der Meulen

Update werkzaamheden Sportlaan: Op 4 maart worden de fietsenstallingen verwijderd. Haal dus tijdig uw fiets op.

Schrijf een reactie
+1
28 december 2018 | 13:20

Esther

Afgelopen week de brief gekregen met de werkzaamheden aan de kruising Sportlaan vanaf 7 januari.

Het volgende verbaast mij in de brief en hierover heb ik vraag en opmerking:
3 t/m 9 mrt*: Sportlaan tussen Maarten Lutherweg en Alpen Rondweg inclusief kruising met Beneluxbaan dicht voor al het verkeer. Doorgaand noord/zuid verkeer Beneluxbaan wel mogelijk. Omleidingen via de wijken.
10 t/m 14 mrt*: kruisingsvlak op de Beneluxbaan dicht voor al het verkeer. Doorgaand noord/zuid verkeer op de Beneluxbaan wel mogelijk evenals rechts afslaand verkeer van/naar Sportlaan. Omleidingen via de wijken.
*Goed om te weten: vanaf 14 maart is er op de kruising wel weer een oversteek voor voetgangers, maar niet voor fietsers. Daar blijft t/m eind 1e kwartaal 2020 de fietsomleiding via het tunneltje bij Marne voor gelden.

Betekent dit dat er tussen 3-14 maart geen mogelijkheid is om over te steken, voor voetgangers, vanaf de Maarten Lutherwegkant naar de Groenhof, waar zowel het winkelcentrum als de vervangende bus 55 stopt?

Als dit waar is, is dit volledig in tegenspraak met wat is afgesproken tussen de gemeente Amstelveen, de bewoners en de aannemer (die juist op een intact blijvende oost-west verbinding gedurende de bouw de aanbesteding heeft gewonnen).

Graag jullie spoedig antwoord hierop, want het lijkt mij onmogelijk dat er geen oversteek mogelijk is voor iedereen die (lopend) van de Maarten Luther buurt en internationale school naar de bus 55 moet om naar werk/school te gaan en/of boodschappen haalt op het Groenhof.

Schrijf een reactie
+1
7 januari 2019 | 09:34

Wendy van der Meulen

@Esther: Er komt in elk geval een oost-westverbinding op een manier die veilig is voor zowel voetgangers als de uitvoering. Hoe deze er exact uitziet werkt VITAL momenteel nader uit. Zodra hier meer over bekend is informeren we u hierover (ook per e-mail).

Schrijf een reactie
+1
14 februari 2019 | 14:54

Esther

Beste Wendy,
Is er inmiddels duidelijkheid hoe de Oost-West verbinding voor voetgangers bij de Sportlaan in stand blijft? Dus ook tussen 3 maart en 14 maart.
Want zoals eerder geschreven, het is toegezegd dat deze verbinding in stand blijft.

Schrijf een reactie
+1
19 februari 2019 | 07:56

Wendy van der Meulen

@Esther: Dat is nog niet bekend.

Schrijf een reactie
+1
21 februari 2019 | 13:21

Esther

Beste Wendy,
En wanneer wordt het dan bekend? 3 maart is immers al over 1,5 week.
groeten Esther

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?