Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
maandag 4 juni 2018

Omleiding voor fietsers tussen Uilenstede en Oranjebaan (fase 2)

Wendy van der Meulen

Het fietspad aan de westzijde van de Beneluxbaan tussen de haltes Uilenstede en Oranjebaan gaat vanaf 18 juni langdurig dicht in verband met werkzaamheden voor de Amstelveenlijn. Dit betekent dat er vanaf dan een omleiding voor (brom-)fietsers geldt.

Per 18 juni wordt ter plaatse een omleiding voor (brom-)fietsers aangegeven via de Van Heuven Goedhartlaan en de Henegouwselaan. Deze parallelroute door de wijken is vrij van verkeerslichten en de meest logische omleidingsroute. Het is circa 2 minuten langer fietsen (aldus Googlemaps). De omleiding duurt naar verwachting tot begin 2020.

Waarom gaat dit fietspad dicht?

Net als in de afgelopen maanden vinden er ook in de komende periode rondom Kronenburg en Zonnestein diverse werkzaamheden plaats. Zo gaat VITAL in de zomer aan de slag met kabel- en leidingwerkzaamheden en is aannemer BAM inmiddels bezig met het aanbrengen van nieuwe telecomkabels. Dit doen zij nu al aan de oostzijde van de Beneluxbaan waar het fietspad dicht is. Vanaf 18 juni gaan ze echter ook aan de westzijde aan de slag.

De aankondigingsborden dat het fietspad dicht gaat worden vandaag geplaatst. Een plattegrond met de omleidingsroute staat onderaan dit artikel.

Ook nog een fase 3

De fietsomleiding tussen haltes Uilenstede en Oranjebaan bestaat in totaal uit drie fases. In fases 1 en 2 worden de fietspaden langs de oost- en westzijde van de Beneluxbaan afgesloten. Als VITAL echt aan de slag gaat met de aanleg van de ongelijkvloerse kruispunten komt er in fase 3 een tijdelijke oversteekplaats voor fietsers halverwege tussen de Rembrandtweg en de Straat van Messina. Over wanneer precies fase 3 start informeren we u op een later moment weer.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

24 oktober 2018 | 08:32

Wendy

Update fietsomleidingsroute: Gemeente Amstelveen gaat in de week van 12 november aan de slag bij de Max Havelaar. Dit heeft gevolgen voor onze huidige fietsomleidingsroute tussen Uilenstede en Oranjebaan. Lees hier meer over de werkzaamheden.

reageer op Wendy
1 juli 2018 | 20:22

Ronald

hoe kan ik verzoeken om (tijdens de werkzaamheden) de fiets route tussen Amstelveen en Amsterdam aan beide kanten van de Beneluxbaan geschikt te maken voor twee richting verkeer?

reageer op Ronald
Wil u dit artikel delen?