Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
dinsdag 17 april 2018

Omleiding voor fietsers tussen Uilenstede en Oranjebaan (fase 1)

Wendy van der Meulen

Het fietspad aan de oostzijde van de Beneluxbaan tussen de haltes Uilenstede en Oranjebaan gaat vanaf 1 mei langdurig dicht in verband met werkzaamheden voor de Amstelveenlijn. Dit betekent dat er vanaf dan een omleiding voor (brom-)fietsers geldt.

Per 1 mei wordt ter plaatse een omleiding voor (brom-)fietsers aangegeven via de Max Havelaarlaan, Westelijk Halfrond, Eleanor Rooseveltlaan en de Prof. J.H. Bavincklaan. Deze parallel route door de wijken is vrij van verkeerslichten en de meest logische omleidingsroute. Het is circa 2 minuten langer fietsen. De omleiding duurt naar verwachting tot begin 2020.

Waarom gaat het fietspad dicht?

Net als in de afgelopen maanden vinden er ook in de komende periode rondom Kronenburg en Zonnestein diverse werkzaamheden plaats. Zo gaat VITAL in de zomer aan de slag met kabel- en leidingwerkzaamheden en is nu Nuon Warmte nog bezig, waardoor een deel van het fietspad (tussen de Saskia van Uylenburgweg en de Straat van Messina) al dicht is. Om verwarring en onveilige situaties te vermijden met telkens wisselende fietsroutes gaat het fietspad aan de oostzijde van de Beneluxbaan tussen de haltes Uilenstede en Oranjebaan per 1 mei 2018 tot begin 2020 dicht.

De aankondigingsborden dat het fietspad dicht gaat staan er sinds deze week. Een plattegrond met de omleidingsroute staat onderaan dit artikel.

Fase 1, betekent dit meerdere fases?

De fietsomleiding tussen haltes Uilenstede en Oranjebaan bestaat in totaal uit drie fases. In fase 2 wordt het fietspad langs de westzijde van de Beneluxbaan tussen Hoeksewaard en Mr. G. Groen van Prinstererlaan afgesloten. Ook hier zullen fietsers omgeleid worden via de parallel route door de wijken. En als VITAL echt aan de slag gaat met de aanleg van de ongelijkvloerse kruispunten komt er in fase 3 een tijdelijke oversteekplaats voor fietsers tussen de Rembrandtweg en de Straat van Messina. Over wanneer precies fases 2 en 3 starten informeren we u op een later moment weer.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

14 mei 2018 | 13:38

Wendy

Update fietsomleidingsroute fase 1: Aannemer BAM gaat vandaag aan de slag met het aanbrengen van nieuwe telecomkabels aan de oostzijde van de Beneluxbaan bij Kronenburg en Zonnestein, ter hoogte van het afgesloten fietspad. 18 Juni gaan ze aan de slag aan de westzijde. Dan start ook fase 2 van fietsomleidingsroute (meer informatie volgt begin juni). BAM doet dit zodat VITAL tijdens de aanleg van de ongelijkvloerse kruispunten in 2019 de oude kabels kan verwijderen. Het aanbrengen t/m de overname van de nieuwe kabels duurt tot en met eind augustus 2018.

reageer op Wendy
Wil u dit artikel delen?