Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Nachtwerkzaamheden bomenkap Buitenveldertselaan (also English info)

Els de Canniere | vrijdag 23 november 2018
Els

Om ruimte te maken voor het ombouwen van de Amstelveenlijn en de bouw van de nieuwe halte bij de A.J. Ernststraat verwijdert VITAL vanaf 12 december tien bomen aan de Buitenveldertselaan tussen de haltes A.J. Ernststraat en De Boelelaan/VU.

De bomenkap wordt in twee fases uitgevoerd. In de nacht van woensdag 12 december op donderdag 13 december worden zes bomen verwijderd aan de oostzijde van de Buitenveldertselaan. In de nacht van donderdag 13 december op vrijdag 14 december worden vier bomen verwijderd aan de westzijde van de Buitenveldertselaan. De tien bomen die gekapt moeten worden staan tussen het spoor en de Buitenveldertselaan in. Welk groen het precies betreft ziet u op de plattegrond onderaan dit artikel. De werkzaamheden worden ‘s nachts tussen 1.00 en 5.00 uur uitgevoerd, omdat er dan geen tram rijdt en de bovenleiding uitgeschakeld kan worden.

Voor de nieuwe halte A.J. Ernststraat moet er ook een datakabel worden aangelegd. Deze kabel kruist ter hoogte van Asingaborg de oostzijde van de Buitenveldertselaan en wordt via een boring onder de Buitenveldertselaan aangesloten op de bestaande kabel. Dit gebeurt in dezelfde periode als de bomenkap. Omdat het een boring betreft is de hinder voor de omgeving zeer beperkt.

Te verwachten hinder

Het wegverkeer zal enige hinder ondervinden. De Buitenveldertselaan richting Amsterdam is in de nacht van 12 op 13 december afgesloten en richting Amstelveen in de nacht van 13 op 14 december. Auto’s, fietsers en voetgangers worden lokaal omgeleid en er worden verkeersregelaars ingezet. Tijdens de werkzaamheden kan er geluids- en/of lichthinder ontstaan, vanwege het zagen van bomen en bouwverkeer. Ook is er extra verlichting nodig vanwege de uitvoering in de nachtelijke uren.

Inzichtelijk maken 10kV kabel

Graafwerkzaamheden voor het inzichtelijk maken van de 10kV kabel nabij het spoor starten op donderdag 13 december, zijn naar verwachting vrijdag 21 december afgerond en worden overdag uitgevoerd tussen 7.00 en 16.00 uur. De  hinder voor de omgeving zal beperkt zijn.

Omwonenden hebben onderstaande bewonersbrief ontvangen en zijn uitgenodigd voor een informatiemiddag op locatie.

English information

This information is also available in English. Please read the letter attached as download below this article.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?