Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
woensdag 28 november 2018

Nachtwerkzaamheden bij Kronenburg en Zonnestein (also English info)

Wendy van der Meulen

De meeste werkzaamheden bij Kronenburg en Zonnestein worden overdag uitgevoerd. In de periode van 13 t/m 21 december gaat VITAL echter ook een aantal werkzaamheden in de nachtelijke uren uitvoeren. Wanneer precies en wat merkt u hiervan?

Aanleg tijdelijke halte Biesbosch en oversteekplaats

Op donderdag 13 t/m vrijdag 21 december realiseert VITAL de tijdelijke halte Biesbosch en oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Deze werkzaamheden worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd van 7.00 tot 16.00 uur. De werkzaamheden die in de veiligheidszone van de (snel)tram plaatsvinden worden veiligheidshalve ‘s nachts uitgevoerd, omdat er dan geen tram rijdt en de bovenleiding uitgeschakeld kan worden. Er wordt van zondag 16 december om 1.00 uur t/m donderdag 20 december 5.00 uur iedere nacht gewerkt tussen 1.00 en 5.00 uur.

Lokaliseren 10kV kabel en aanbrengen mantelbuizen

In dezelfde periode waarin ook de tijdelijke halte wordt gerealiseerd gaat VITAL bij de haltes Kronenburg en Zonnestein ook mantelbuizen aanbrengen en inzichtelijk maken waar de 10kV kabel ligt. Dit is nodig ter voorbereiding op de funderingswerkzaamheden van de ongelijkvloerse kruispunten in 2019. Ook deze werkzaamheden bevinden zich in de veiligheidszone van de sneltram en vinden ’s nachts plaats. Er wordt van donderdag 13 december om 1.00 uur t/m donderdag 20 december 5.15 uur iedere nacht gewerkt tussen 1.30 en 5.15 uur.

Te verwachten hinder

Tijdens deze werkzaamheden is er sprake van geluidshinder, onder andere vanwege de inzet van zwaar materieel en het verwijderen van ballast in het spoorbed (daar waar mantelbuizen ingebracht moeten worden). Ook is er extra verlichting nodig vanwege de uitvoering in de nachtelijke uren, wat kan zorgen voor lichthinder.

English information

This information is also available in English. Please read the letter attached as download below this article.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit artikel delen?