Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Foto bij
vrijdag 19 januari 2018

Werkzaamheden Gasunie

Wendy van der Meulen

Om de kruispunten Kronenburg en Zonnestein ongelijkvloers te kunnen maken tijdens het ombouwen van de Amstelveenlijn gaat de Gasunie hun gasleiding verleggen die ligt tussen de Rembrandtweg en Onderuit. Wat houden deze werkzaamheden in en wat betekent dit voor u?

Gestuurde boring

Het verleggen van de Gasunieleiding gebeurt met behulp van een gestuurde boring. In opdracht van de Gasunie verricht aannemer Denys in de periode dinsdag  23 januari t/m 30 april 2018 hiervoor de werkzaamheden. Er wordt op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur gewerkt. Op dagen dat er geboord en ingetrokken wordt kan het eventueel uitlopen tot deze activiteiten gereed zijn. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het inrichten van de werk- en opslagterreinen, het lassen van de stalen buizen, de daadwerkelijke boring, het intrekken van de gasleiding en het opruimen van de werk- en opslagterreinen. Op de plattegrond (onderaan het artikel te downloaden) ziet u waar zich de gestuurde boring en de werk- en opslagterreinen bevinden.

Wat betekent dit voor u?

Bij een gestuurde boring wordt een buis/leiding onder de grond doorgetrokken, waarbij alleen het begin- en eindpunt bovengronds komen. Dit levert minder overlast op voor de omgeving dan een open ontgraving, omdat er geen sleuven gegraven hoeven te worden. Wel zal er hinder zijn voor het verkeer:

  • Tussen 29 januari en 30 april wordt er ter hoogte van de werkzaamheden één rijbaan afgezet op de Beneluxbaan.
  • Op donderdag 15 en vrijdag 16 februari vindt het boren en intrekken van de gasleiding plaats. De af- en oprit van de Oranjebaan is op deze twee dagen gestremd voor het verkeer.
  • Het fietspad langs de Beneluxbaan vanaf de Oranjebaan tot de Rembrandtweg zal langdurig afgesloten zijn voor (brom)fietsers. Op de plattegrond ziet u de fietsomleidingsroute die ter plaatse aangegeven zal worden.

Verder zal er nabij de werkterreinen sprake zijn van geluidshinder. De planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog vragen over deze werkzaamheden hebben, dan kunt u reageren onderaan dit artikel, mailen naar info@amstelveenlijn.nl of bellen naar 020 – 470 4070 (24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar). Ook zijn wij iedere woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig in het belevingscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, 2e verdieping in de bibliotheek).

Heeft u vragen? Stel ze hier.

29 maart 2018 | 12:47

Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn

Update II Gasunie werkzaamheden: De rijbaanafzetting op de Beneluxbaan zou tot 30 april duren, maar is inmiddels niet meer nodig en dus weggehaald. Ook is het fietspad langs de Beneluxbaan vanaf de Oranjebaan tot de Straat van Messina tijdelijk weer toegankelijk voor fietsers.

reageer op Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn
15 februari 2018 | 09:43

Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn

Update Gasunie werkzaamheden: Vandaag en morgen vindt het boren en intrekken van de Gasunieleiding plaats. Op deze dagen kan het zijn dat de werkzaamheden uitlopen tot ná 19.00 uur.

reageer op Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn
1 februari 2018 | 08:17

H Kara

For a fourth day now the right lane of the motorway on the Beneluxbaan between Orajnebaan and Straat van Messina has been closed, causing substantial traffic jam in the morning. I pass there three to four times a day and see no work being done in this section – the gas installation work is beyond the Straat van Messina. Why is this section closed for cars then? if some work is planned to happen, why not close the lane on the night before the work starts, and not in advance, so that to cause substantial hindrance in the morning?

reageer op H Kara
2 februari 2018 | 07:54

Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn

@H Kara: It is a safety measure due to the Gasunie activities. Parallel to the Beneluxbaan between the Straat van Messina and Oranjebaan they lay out the new gas pipe, which need to be weld on location and brought into the ground by drilling.

reageer op Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn
Wil u dit artikel delen?