Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
woensdag 19 december 2018

Details pendelbus vanuit Westwijk bekend

Wendy van der Meulen

Naast bus 55 van GVB gaat er vanaf 3 maart aanvullend ook een Connexxion pendelbus rijden tussen eindhalte Westwijk en ziekenhuis Amstelland. Onderweg stopt deze bus op de haltes Westwijkplein en halte Seine.

Deze extra verbinding was een bestuurlijke toezegging van de Vervoerregio Amsterdam uit 2016. De pendelbus krijgt nummer 551 en zorgt ervoor dat reizigers die niet naar verder weg gelegen haltes kunnen lopen/fietsen, vanuit het zuidelijke deel van Westwijk tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn, ontsloten worden met een buslijn. Lijn 551 is een tijdelijke oplossing voor de duur van het project.

Pendelbus 551 is een aanvullende busverbinding die o.a. voorziet in de bediening van Gezondheidscentrum Westwijk dat direct grenst aan de halte Westwijk. Dit centrum heeft een functie voor heel Amstelveen. Reizigers uit Amstelveen Noord kunnen met buslijn 357/358 naar Westwijkplein en dan met de pendelbus naar het Gezondheidscentrum.

Route bus 551

Bus 551 heeft vier haltes en de route van de bus is als volgt (de haltes zijn vetgedrukt):
Van halte Westwijk (laad- en loshaven in de buitenbocht, ter hoogte van het GVB-standplaatsgebouwtje) – via Loethoelilaan, Bertha von Suttnerlaan en Asserring – naar halte Westwijkplein – via Sacharovlaan, Hammarskjöldsingel, Beneluxbaan, Gondel, Turfschip en  Groenelaan – naar halte Seine – via Groenelaan – naar halte ziekenhuis Amstelland.

Foto bij
Route pendelbus 551 (onderaan dit artikel kunt u de routekaart openen)

Hoe vaak en wanneer?

Bus 551 gaat 7 dagen per week iedere 40 minuten rijden tussen 7.00 en 23.00 uur.  U kunt gewoon betalen met uw OV-chipkaart bij de chauffeur zoals u gewend bent. Het materieel is voorzien van een rolstoelplank om één passagier in een rolstoel mee te kunnen nemen.

Overstappen op bus 55, ook met R-netlijnen Uithoorn en Aalsmeer

U kunt met bus 551 op halte Seine overstappen op bus 55. Naast de pendelbus is er ook overeenstemming bereikt over een extra overstapmogelijkheid van de R-net lijnen uit Uithoorn en Aalsmeer (347 en 348) op buslijn 55. Deze extra stop komt in de buurt van de halte Zagerij waar de R-net buslijnen 347 en 348 (van/naar Uithoorn) stoppen. Lijn 55 stopt hier om de hoek, op de dr. Willem Dreesweg.  Zo ontstaat een compacte overstap als alternatief voor de per 3 maart vervallen overstap op de halte Poortwachter. Ook deze maatregel geldt gedurende de ombouw van de Amstelveenlijn.

Wethouder Rob Ellermeijer is verheugd met de komst van de pendelbus. “Bewoners hadden zorgen over de bereikbaarheid van ouderencentra, gezondheidscentra en ziekenhuis Amstelland. Vorige week nam ik op het Dignahof 450 handtekeningen in ontvangst die de urgentie van een goede busverbinding onderstrepen. De nieuwe buslijn 551 gaat voorlopig tot en met eind 2020 rijden. In deze periode werken wij ook aan een meer permanente oplossing voor een bus vergelijkbaar met de voormalige lijn 199. Ik ben blij dat wij de bewoners die op deze busverbinding zaten te wachten deze kerstboodschap kunnen brengen.”

Heeft u vragen? Stel ze hier.

25 december 2018 | 07:48

Huey

Blijft tram 5 tussen Westergasfabriek gewoon rijden naast de tram tussen Uithoorn en Station Zuid?

reageer op Huey
3 januari 2019 | 13:10

Wendy

@Huey: Tram 5 blijft gewoon rijden.

reageer op Wendy
24 december 2018 | 08:58

anoniem

Hoe lang duurt de reis naar Amstelveen per 3 maart?

reageer op anoniem
14 januari 2019 | 16:56

Wendy

@Anoniem: De huidige reistijd Sacharovlaan naar Station Zuid is ca. 24 minuten. Vanaf 3 maart wordt dat met bus 55 circa 39 minuten (incl. looptijd van Strawinskylaan naar metroperron).

reageer op Wendy
Wil u dit artikel delen?