Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Foto bij
woensdag 6 december 2017

Update werkzaamheden Nuon Warmte

Wendy van der Meulen

Aannemer Denys is in opdracht van Nuon Warmte sinds 23 oktober 2017 bezig met het verleggen van hun warmteleiding rondom het kruispunt Kronenburg. Ze zijn gestart bij de Eleanor Rooseveltlaan en gaan aan de oostzijde van de Beneluxbaan nog door tot en met kruispunt Zonnestein ter hoogte van het Westelijk Halfrond 371 – 485. Ook gaan ze nog aan de slag bij de Biesbosch 1 – 217. De gehele verlegging duurt t/m mei 2018. Denys voert dit werk echter in trajectdelen uit en graag informeren we u over de laatste stand van zaken van hun werkzaamheden en de te verwachten hinder en maatregelen.

Gestuurde boringen

Onderdeel van de verleggingswerkzaamheden zijn twee gestuurde boringen onder de Beneluxbaan door ter hoogte van de Eleanor Rooseveltlaan 31 – 113 en Biesbosch 1 – 79. Denys start hiermee vanaf 6 december 2017. De werkzaamheden voor de boringen bestaan uit het inrichten van de werkterreinen, het uitleggen en lassen van de stalen buizen, de boringen, het intrekken van de buizen, maken van de aansluitingen en het opruimen van de werkterreinen. Al deze werkzaamheden tezamen duren naar verwachting t/m januari 2018. Er zal op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur worden gewerkt. Op de dagen dat er geboord wordt kan het eventueel uitlopen tot het boren gereed is. Naar verwachting vinden de boringen en het intrekken van de buizen plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 december.

Verdere graafwerkzaamheden

De graafwerkzaamheden bij de Eleanor Rooseveltlaan 115 –  239 zijn grotendeels afgerond en vanaf 6 december 2017 start Denys met graafwerkzaamheden op het traject dat parallel loopt langs de Beneluxbaan tussen de Eleanor Rooseveltlaan 101 – 113 en de Straat van Messina. Deze werkzaamheden duren naar verwachting t/m 17 januari 2018. Als deze werkzaamheden gereed zijn gaan ze verder met graafwerkzaamheden bij de Straat van Messina. Volgens de planning is deze tussen 15 januari en 2 februari afgesloten voor het autoverkeer. Dat moet dan omrijden via de Rembrandtweg/Saskia van Uylenburgweg. In het verlengde hiervan gaat Denys vervolgens nog aan de slag bij het Westelijk Halfrond 371– 485 en daarna nog bij de Biesbosch 1 – 217. Hierover volgt op een later moment een update.

Hinder en maatregelen

Hoewel tijdens de werkzaamheden woningen en bedrijfspanden altijd te voet bereikbaar blijven, zal er hinder zijn met betrekking tot de bereikbaarheid ervan vanwege tijdelijke afzettingen. Ook dienen auto’s indien nodig tijdelijk elders in de wijk geparkeerd te worden. Geluidshinder is eveneens mogelijk nabij de werk- en opslagterreinen en de werkzaamheden. De werkterreinen en de te graven sleuven worden afgezet met hekwerken. Zodra de leiding is verlegd gaat de sleuf weer dicht en is de stoep/straat weer toegankelijk. Het fietspad langs de Beneluxbaan tussen de Rembrandtweg en de Straat van Messina is per 6 december afgesloten, vanwege de werkzaamheden daar.

Informatiebrieven voor nabije omwonenden en bedrijven met specifiekere maatregelen per locatie en een recente plattegrond van het te verleggen traject volgen zo spoedig mogelijk. Planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van wijzigingen.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

6 april 2018 | 09:54

Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn

Update werkzaamheden Nuon Warmte II: Anders dan op de gele borden van aannemer Denys aangegeven staat, zal de Saskia van Uylenburgweg tussen 9 en 26 april NIET afgesloten zijn. Naar verwachting zal dit tussen 23 april en 9 mei zijn. Grotendeels in de meivakantie omdat het dan rustiger is op de weg. Communicatie hierover volgt begin volgende week.

reageer op Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn
5 februari 2018 | 14:06

Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn

Update werkzaamheden Nuon Warmte: Binnenkort start aannemer Denys ook met graafwerkzaamheden op het grasveld gelegen tussen de Beneluxbaan en de Biesbosch 79 – 217. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd met een brief.

reageer op Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn
Wil u dit artikel delen?