Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
woensdag 24 mei 2017

Nieuwe trams Amstelveenlijn krijgen R-netkleuren

Wendy van der Meulen

Een deel van de 63 nieuwe trams die GVB bij de Spaanse fabrikant CAF heeft besteld krijgt de rood-zilveren R-netkleuren. Deze trams zullen worden ingezet op de vernieuwde Amstelveenlijn en passen daarmee bij de R-net uitstraling die de Amstelveenlijn krijgt.

R-net op Amstelveenlijn

De Amstelveenlijn wordt een hoogwaardig tramverbinding onder de vlag van R-net. Daar past een volledige R-net uitstraling bij, van haltes tot bijvoorbeeld voertuigen. Daarom krijgt in elk geval een deel van de 63 nieuwe trams (15G) een passend R-net jasje. Vanzelfsprekend met het herkenbare GVB logo, zodat het voor reizigers duidelijk is dat zij met GVB reizen.

Van blauw met wit naar rood met zilver

R-net is een keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Het staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer. Bussen, metro’s en straks dus ook trams op de vernieuwde Amstelveenlijn rijden allemaal in dezelfde herkenbare rood-zilveren/grijze uitstraling. Deze kleurkeuze, op verzoek van concessieverlener Vervoerregio Amsterdam, sluit aan bij de Amsterdamse R-net kleurstelling waarin ook de GVB metro’s rijden. Tot op heden is de vertrouwde blauw-witte kleur de standaard geweest voor alle trams in Amsterdam en net daarbuiten.

Eén-op-één model in de maak

GVB laat ook een één-op-één model van een deel van de nieuwe tram maken, een zogenaamde ‘mock-up’. Deze krijgt ook de rood-zilveren R-netkleuren. Het interieur krijgt een neutraal kleurenschema. GVB stelt de ‘mock up’ deze zomer open voor publiek. Bezoekers kunnen dan meestemmen over een aantal interieurelementen. Zodra hier meer over bekend, informeren we u hierover.

Meer informatie over de nieuwe trams

Foto bij

Heeft u vragen? Stel ze hier.

29 mei 2017 | 11:38

n-evo

Ziet er goed uit! Ben blij dat er voor deze kleurstelling is gekozen i.p.v. waar de bussen mee rondrijden. Van de originele R-NET-huisstijl blijft wel steeds minder over op deze manier, maar dat antraciet en rood werkt niet zo lekker op grote voertuigen zoals in Den Haag is te zien.

reageer op n-evo
26 mei 2017 | 19:35

Aron

Worden ze wit of metro-zilver?

P.S. doe eens wat aan je onoverzichtelijke site.

reageer op Aron
28 mei 2017 | 19:21

Wendy

@Aron: De trams worden net als de metro’s rood met zilver. Nieuwe website staat al in de steigers :-), maar ik moet nog de laatste punten op de i zetten…

reageer op Wendy
Wil u dit artikel delen?