Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Uitspraak Raad van State bestemmingsplannen Amstelveenlijn

Wendy van der Meulen | vrijdag 11 november 2016
Wendy

De Raad van State heeft op 9 november 2016 haar uitspraak gedaan over de 3 ingediende beroepsschriften voor de Amstelveenlijn. Deze beroepsschriften waren ingediend tegen het bestemmingsplan van de drie ongelijkvloerse kruispunten, tegen het bestemmingsplan van het opstelterrein en tegen het besluit tot hogere grenswaarde voor geluid van het opstelterrein. De Raad van State heeft de ingediende beroepen ongegrond verklaard. Dat de uitspraak nu al bekend is, is bijzonder snel te noemen aangezien de zitting op 21 oktober 2016 was.

Beroepsgronden ongelijkvloerse kruispunten

Voor het bestemmingsplan van de ongelijkvloerse kruispunten waren de belangrijkste beroepsgronden gericht op het kruispunt Beneluxbaan/Sportlaan en gingen deze onder andere over een verslechtering van de sociale veiligheid, onveilige verkeerssituaties en verkeershinder en verminderde toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking. Ook werd er betoogd dat dit kruispunt geheel verdiept aangelegd zou moeten worden in plaats van deels verdiept.

Lees hier de volledige uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan ongelijkvloerse kruispunten.

Beroepsgronden opstelterrein

De belangrijkste beroepsgrond voor het opstelterrein was dat de toename van bedrijvigheid door het opstelterrein zou leiden tot onaanvaardbare geluid- en trillingsgevolgen bij de woning aan de J.C. van Hattemweg (het zogenaamde spoorhuisje). Het akoestisch- en trillingsonderzoek zou niet uitgegaan zijn van de maximale planologische mogelijkheden, omdat er uitgegaan is van trams, terwijl in het bestemmingsplan andere openbaarvervoersmiddelen als treinen niet uitgesloten zouden zijn.

Lees hier de volledige uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan opstelterrein.

Lees hier de volledige uitspraak van de Raad van State over de vaststelling hogere grenswaarden.

Wat betekent deze uitspraak?

De uitspraak van de Raad van State houdt in dat deze bestemmingsplannen onherroepelijk zijn geworden. En dat daarmee de planologische kaders gecreëerd zijn om de ongelijkvloerse kruispunten en het opstelterrein daadwerkelijk te realiseren.

Eerdere artikelen over de bestemmingsplannen

Hieronder in chronologische volgorde van meest recent naar oud de eerder verschenen artikelen over de bestemmingsplannen van de drie ongelijkvloerse kruispunten en het opstelterrein:

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
Wil u dit bericht delen?